Η Πέγκυ Θέλει να Γίνει Μάνα

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Pyrranthos

Η Πέγκυ Θέλει να Γίνει Μάνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pyrranthos »

Απο το περιοδικό ΟΚ

Είναι αλήθεια αυτό που λέγεται, ότι όποτε ακούς το Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι, είσαι ικανή να τα σπάσεις όλα;

Έτσι ακριβώς! (Γελάει.) ∆εν μου άρεσε καθόλου αυτό το τραγούδι. Είναι σαν εσύ, ως δημοσιογράφος, να έγραφες για κάποιο έντυπο που σιχαίνεσαι και να το θυμάσαι σαν κακή εμπειρία.

Εικόνα

Στο νέο σου δίσκο συνεργάζεσαι με κάποια ονόματα που δεν ανήκουν σε αυτούς που γράφουν για τους λαϊκούς τραγουδιστές.

Ο Νίκος Αντύπας, που έγραψε για μένα, έγραψε πέρσι και για τον Γιάννη Πλούταρχο αλλά και για τη νούμερο ένα λαϊκή τραγουδίστρια, τη Χαρούλα Αλεξίου. Κάποια πράγματα σε αυτόν το χώρο είναι παρεξηγημένα. Έχουν συνδέσει κάποιους δημιουργούς με συγκεκριμένη κατηγορία τραγουδιστών. ∆εν σημαίνει πάντα ότι οι συνθέτες που γράφουν για την Πρωτοψάλτη είναι μόνο έντεχνοι ούτε πως μόνο έντεχνοι τραγουδιστές μπορούν να υποστηρίξουν τα τραγούδια συγκεκριμένων δημιουργών. Λαϊκή τραγουδίστρια είναι αυτή που απευθύνεται στο λαό. ∆εν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να τραγουδάω μόνο ρούμπες, τσιφτετέλια, ζεϊμπέκικα και χασάπικα. Μου αρέσει να τραγουδάω όλα τα είδη. Για μένα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι λαϊκός τραγουδιστής. Το ∆εν φεύγω και το Να είσαι εκεί είναι δύο λαϊκές μπαλάντες για τη μουσική βιομηχανία. Και αφού πουλάει τόσες χιλιάδες δίσκους, είναι λαϊκός τραγουδιστής, δεν απευθύνεται σε λίγους. Όσο για την Ελεάννα Βραχάλη, έγραψε και για τη Γλυκερία, επίσης μία από τις μεγάλες λαϊκές μας τραγουδίστριες, αλλά και το Είμαι εδώ, στον περσινό μου δίσκο. Τώρα μου έχει δώσει ένα ζεϊμπέκικο με τον ∆άντη, που θα σε πάει σε εποχές Καζαντζίδη και Άκη Πάνου. Κι ας έρθουν να μου πουν ότι η Ελεάννα δεν γράφει λαϊκά τραγούδια. Όσο για τα τραγούδια του Νίκου Αντύπα, που είναι τιμή μου να τα έχω στο δίσκο μου, είναι λίγα, αλλά κάνουν τη διαφορά. ∆εν έχω αλλάξει. Πάλι ο Γιώργος Μουκίδης, ο Χρήστος ∆άντης, ο Τάκης Μπουγάς και ο ∆ημήτρης Κοντόπουλος έγραψαν για μένα. Μέχρι τώρα έκανα πλατινένιους δίσκους μαζί τους. Απλώς, τώρα προστίθεται ο Νίκος Αντύπας και ο νέος συνθέτης Θανάσης Βασιλάς.

Μίλησες για Ηρώδειο, Λυκαβηττό και Μέγαρο Μουσικής. Αυτό είναι το όνειρό σου, να εμφανιστείς εκεί;

Θα ήθελα πολύ στα πενήντα μου να μπορώ να διαλέξω τριάντα τραγούδια μου και να κάνω μια παράσταση, στην οποία θα τραγουδάω πάρα πολύ ωραίο στίχο. Ανεξάρτητα βέβαια με ποιο μεγάλο καλλιτέχνη θα δουλεύω και σε ποια μπουζούκια - όπως τα ονομάζουν οι κομπλεξικοί, γιατί έχει και άλλα όργανα το μαγαζί. Τα μπουζούκια λοιπόν είναι χώροι διασκέδασης στους οποίους γουστάρει να ξενυχτάει ο Έλληνας γιατί αυτό είναι το DNA του. Η Αλεξίου μου αρέσει γιατί έχει πει το Μια ζωή μέσα στους δρόμους αλλά και τη Νεφέλη. Το ίδιο έχει κάνει και η Αρβανιτάκη, από το Κόκκινο Φουστάνι μέχρι συνεργασία με τον Παπαδημητρίου. Ο καλλιτέχνης που μπορεί να τα συνδυάσει και έχει τη φωνή να τα υποστηρίξει καλό είναι να παίζει σε πολλά ταμπλό, χωρίς όμως να προδίδει τον κόσμο που τον ακολουθεί. Αυτή τη στιγμή, που εγώ βρίσκομαι με τον καλύτερο λαϊκό τραγουδιστή της Ελλάδας, τον Πασχάλη Τερζή, έχω και το άλλοθι να το κάνω.

Περίμενες ότι ο γάμος σου θα γινόταν σίριαλ;

Όχι σε τέτοιο βαθμό. ∆εν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση, ήταν όμως θετική. ∆εν ήθελα ν' ανάβω την τηλεόραση και να με βλέπω. Ότι θα απασχολούσε περιοδικά, κανάλια και ραδιόφωνα, δεν το περίμενα. Ήμουν σίγουρη ότι θα έπαιρνε κάποια έκταση, γιατί είχα αποφασίσει να κάνω ανοιχτό γάμο, αλλά όχι κι έτσι.

Ακούστηκαν πολλοί χαρακτηρισμοί για το γάμο σου, όπως πανηγύρι και λαϊκή συγκέντρωση.

Για να σ' το πω απλά, τελικά οι λαϊκοί τραγουδιστές πρέπει να κάνουν αυτό που είπες, λαϊκή συγκέντρωση. Αυτοί που θέλουν να είναι πιο απόμακροι από τον κόσμο, να χτίζουν τη σχέση τους μόνο μέσα από τα CD και να έχουν άλλη στάση ζωής, ας μην το κάνουν. Και οι απόμακροι δεν χαρακτηρίζονται λαϊκοί τραγουδιστές. Τα τραγούδια είναι ίδια απ' όλους. Αυτά που αγαπάει το κοινό και τα αγοράζει γίνονται επιτυχίες άσχετα αν είναι από λαϊκό τραγουδιστή ή από εντός εισαγωγικών έντεχνο. Όλοι αγαπητοί από το λαό θέλουν να είναι. Κι εγώ δεν μπορώ χωρίς να έχω άμεση επαφή με το κοινό, και στους χώρους που εμφανίζομαι και στη ζωή μου γενικότερα. Είμαι το κορίτσι που θα πάω σε ένα εστιατόριο ή στο σούπερ μάρκετ και θα μιλήσω και θα αγκαλιάσω όποιον με πλησιάσει και θα δεχτώ ό,τι μου πουν. Αισθάνομαι ότι χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχω. Επειδή σέβομαι τους δημοσιογράφους και έχω καλή επαγγελματική σχέση μαζί τους, δεν έβλεπα το λόγο να τους υποχρεώσω να σκαρφαλώσουν σε μάντρες για να έχουν πλάνα του γάμου μου. Είμαι επώνυμη και ξέρω ότι μοιραία απασχολεί τον κόσμο και η προσωπική μου ζωή, άσχετα αν δεν μου αρέσει πάντα αυτό. ∆εν μπορείς να τα έχεις όλα όπως τα θέλεις. ∆εν γίνεται να θέλεις πλατινένιους δίσκους και γεμάτους τους χώρους στους οποίους εμφανίζεσαι, από την άλλη όμως να κρύβεσαι. Όσο για το χαρακτηρισμό λαϊκή συγκέντρωση, νομίζω ότι και ο λαός το αγάπησε πάρα πολύ αλλά και οι εννιά στους δέκα δημοσιογράφους. Αυτοί που είπαν τις κακιούλες ήταν σίγουρα εκείνοι που δεν παρευρέθηκαν, γιατί όσοι ήταν εκεί, γλέντησαν πραγματικά. Επίσης, νόμιζαν ότι πήγαμε να κάνουμε χλιδάτο γάμο σε ένα χωριό. Όχι, δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, γι' αυτό δεν παντρευτήκαμε σε κάποιο αριστοκρατικό στέκι της Αθήνας ή σε αριστοκρατικό κτήμα. Θεώρησα ότι για να έρθει ο κόσμος που το ήθελε πραγματικά, αυτό που λέμε κάθε καρυδιάς καρύδι, γιατί εγώ δεν χωρίζω σε κοινωνικά στρώματα τους ανθρώπους, έπρεπε να γίνει κάπου, που να μη φανεί περίεργο να έρθει η γριούλα από το διπλανό χωριό να μου ευχηθεί με την ψυχή της. Να μη φανεί περίεργο που ένας καθημερινός άνθρωπος θα κάτσει δίπλα σε ένα σωρό επωνύμους και κοσμικούς. Γίναμε όλοι ένα και ό,τι έγινε, το γουστάραμε πολύ.

Τους θέλεις τους απογόνους ;

Και βέβαια. Ποια γυναίκα δεν θέλει να γίνει μητέρα;

Πόσο σύντομα;

Επειδή φέτος έχω μια πάρα πολύ ωραία συνεργασία με τον Πασχάλη Τερζή, θέλω να τη χαρώ. ∆εν θέλω να το προγραμματίσω γι' αυτόν το χειμώνα. Βέβαια, θα μπορούσα να είμαι με τον Πασχάλη και να δουλεύω, αν υποθέσουμε ότι έχω εύκολη εγκυμοσύνη. Αν όμως δεν έχω; ∆εν θα ήθελα να αναγκαστώ να δουλεύω πάνω από δύο τριών μηνών έγκυος. Το μωράκι μου το θέλω ήσυχο και να μεγαλώνει με ηρεμία.

Του χρόνου τέτοια εποχή θα ήθελες να είσαι μητέρα;

Ναι! Αν όμως δεν συμβεί, σίγουρα μέχρι τα 35 μου, δηλαδή σε τρία χρόνια, θέλω να έχω γίνει μητέρα. Και το λέω το 35 γιατί εσείς δεν κρύβετε τις ηλικίες. (Γελάει.) Αλλά αν δεν έχει έρθει το παιδί μέχρι τότε, θα το προγραμματίσω. Όποια στιγμή όμως κι αν μείνω έγκυος, θα χαρώ πραγματικά.

Ένα παιδί θα άλλαζε τη σχέση σου με τον Γιώργο ;

Θα τη σφράγιζε. Το να έχουμε παιδί θα σημαίνει ότι και οι δύο αγαπάμε εξίσου το ίδιο πράγμα. ∆ημιουργείς οικογένεια και δένεσαι ακόμα πιο πολύ. Αν έρθει ένα παιδί, δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας θα τρελαθεί περισσότερο, ιδίως αν είναι κόρη.

Θέλει ο Γιώργος να κάνετε σύντομα παιδί;

Πριν από τη δική μας σχέση, δεν είχε αισθανθεί αυτή την ανάγκη. Μ' εμένα το ένιωσε, το έχουμε συζητήσει και θέλουμε πολύ να μας δώσει ο Θεός ένα παιδί.

Εικόνα

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ΟΚ! που κυκλοφορεί.
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

"εγώ πότε θα γίνω μάνα?" φαίνεται να είπε η Πέγκυ και τα παράπονά της εισακούστηκαν!

ωραίο κολιέ στην 1η φώτο
Nothing lasts forever but the earth and sky
johngreek_mad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johngreek_mad »

Κουκλα ειναι!
Απάντηση