ΑΛΕΞΙΑ!!!!!!!

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
freddaras

ΑΛΕΞΙΑ!!!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από freddaras »

την θυμαται κανεις ρε παιδια αυτην την ΘΑΥΜΑΣΙΑ τραγουδίστρια!!!!!!!!!!!!!!!

ημουν σημερα σε κλαμπ με την παρεα μου και ακουσαμε το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ "ματια μου" μεταα απο πολλααααα χρονιααααααα......
(ειχε "φλασιες" ο dj!!!!)!!!!!!!! :lol:
Φ Ω Ν Α Ρ Α !!!!!!!!!!!!!!!
τι εγινε αυτη η κοπελα γνωριζει κανεις......????
This Is Not Happening
https://youtu.be/FwQhW6jmUsg
black magic

Re: ΑΛΕΞΙΑ!!!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από black magic »

freddaras έγραψε:την θυμαται κανεις ρε παιδια αυτην την ΘΑΥΜΑΣΙΑ τραγουδίστρια!!!!!!!!!!!!!!!

ημουν σημερα σε κλαμπ με την παρεα μου και ακουσαμε το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ "ματια μου" μεταα απο πολλααααα χρονιααααααα......
(ειχε "φλασιες" ο dj!!!!)!!!!!!!! :lol:
Φ Ω Ν Α Ρ Α !!!!!!!!!!!!!!!
τι εγινε αυτη η κοπελα γνωριζει κανεις......????
εγω προσωπικα την ειδα στα ster cinemas πριν λιγο καιρο...και συμπτωματικα ειχα ακουσει σε συνεντευξη οτι αυτη και το amore(ειναι ακομα ελευθερη)μενουν εδω θεσσαλονικη....απο μουσικης πλευρας ελεγε οτι τραγουδαει σε καποιες συγκεκριμενες φασεις(αρκετα εντεχνες)αλλα χωρις καποιο σχεδιο για επιστροφη!!!παντως μεγαλωσε πολυ(γερασε)στο προσωπο....κριμα και ειχε ταλεντο αλλα και πλακα(σκεφτομαι το ζαχαρατο να τη σατιριζει)
ούτε ένα ευχαριστώ!!!ευχαριστώ Δέσποινα!
Άβαταρ μέλους
freddaras

black magic έγραψε:

εγω προσωπικα την ειδα στα ster cinemas πριν λιγο καιρο...και συμπτωματικα ειχα ακουσει σε συνεντευξη οτι αυτη και το amore(ειναι ακομα ελευθερη)μενουν εδω θεσσαλονικη....απο μουσικης πλευρας ελεγε οτι τραγουδαει σε καποιες συγκεκριμενες φασεις(αρκετα εντεχνες)αλλα χωρις καποιο σχεδιο για επιστροφη!!!παντως μεγαλωσε πολυ(γερασε)στο προσωπο....κριμα και ειχε ταλεντο αλλα και πλακα(σκεφτομαι το ζαχαρατο να τη σατιριζει)
φιλε αλεξια ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στα 80s....

και στις αρχες των 90s.....

ακομη και οι "έντεχνοι" (θερτι σαμθινγκ)που σημερα κανουν οτι δεν την ξερουν...... :lol: :lol:
ημουν σε club σημερα το οποίο εκανε αφιερωμα στα "παλια" κτλ..και επαιξε το καλημέρα το ορκίσου το ματια μου και το νερομπογιες!!!!!!!

στην αρχη κόλλησα...μετα ΕΠΑΘΑ ΖΗΜΙΑ!!!!
ρε παιδια λεω η .....ΑΛΕΞΙΑ!!!!!!!!!!!!

ειχε πολυ ομορφα τραγουδακια...(μερικα ηταν θεικα)....και η φωνη της ηταν εξαιρετική.....

αυτο που με κανει εντύπωση σε αυτην την κοπελα ηταν η ΤΟΛΜΗ της.....

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ(μιλαμε για ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ "ΒΙΟΛΙ" το πηγε το πραγμα αλλου....
σε τζαζ σε θεοδορακη και γενικα εκει που γούσταρε....

εμπορικα απο την απολυτη κορυφη επιασε τον απολυτο πατο!!!!!!!!!
και ομως το γουσταρε!!!!!!!!

ειχα διαβασει καποτε μια συνέντευξη της λιγο πριν βγαλει τα "κλασσικα"....
μεσα σε ολα τα αλλα ελεγε τα εξης......
οταν τραγουδουσα τα "κοριτσια ξενυχτανε με ενα μυστικό" ηταν ολα καλα αλλα αν δεις τα βιντεο κλιπ μου δεν ειχα την γυαλάδα στο ματι!!!!!
:lol: :lol:
τωρα κανω αυτο που γουσταρω......

το γουστο της...την κατέστρεψε τελίκα...και ομως το εκανε.....

αλλα το ξαναλεω...ειχε ΑΠΙΘΑΝΗ φωνη!!!!!!
This Is Not Happening
GUNNER_10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GUNNER_10 »

freddaras έγραψε:
black magic έγραψε:

φιλε αλεξια ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στα 80s....

και στις αρχες των 90s.....

ακομη και οι "έντεχνοι" (θερτι σαμθινγκ)που σημερα κανουν οτι δεν την ξερουν...... :lol: :lol:
ημουν σε club σημερα το οποίο εκανε αφιερωμα στα "παλια" κτλ..και επαιξε το καλημέρα το ορκίσου το ματια μου και το νερομπογιες!!!!!!!

στην αρχη κόλλησα...μετα ΕΠΑΘΑ ΖΗΜΙΑ!!!!
ρε παιδια λεω η .....ΑΛΕΞΙΑ!!!!!!!!!!!!

ειχε πολυ ομορφα τραγουδακια...(μερικα ηταν θεικα)....και η φωνη της ηταν εξαιρετική.....

αυτο που με κανει εντύπωση σε αυτην την κοπελα ηταν η ΤΟΛΜΗ της.....

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ(μιλαμε για ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ "ΒΙΟΛΙ" το πηγε το πραγμα αλλου....
σε τζαζ σε θεοδορακη και γενικα εκει που γούσταρε....

εμπορικα απο την απολυτη κορυφη επιασε τον απολυτο πατο!!!!!!!!!
και ομως το γουσταρε!!!!!!!!

ειχα διαβασει καποτε μια συνέντευξη της λιγο πριν βγαλει τα "κλασσικα"....
μεσα σε ολα τα αλλα ελεγε τα εξης......
οταν τραγουδουσα τα "κοριτσια ξενυχτανε με ενα μυστικό" ηταν ολα καλα αλλα αν δεις τα βιντεο κλιπ μου δεν ειχα την γυαλάδα στο ματι!!!!!
:lol: :lol:
τωρα κανω αυτο που γουσταρω......

το γουστο της...την κατέστρεψε τελίκα...και ομως το εκανε.....

αλλα το ξαναλεω...ειχε ΑΠΙΘΑΝΗ φωνη!!!!!!
ONTWS EIXA DIAVASEI DIAFORA ARTHRA KAI TA LOIPA...POULOUSE 100.000 KAI VALE DISKOUS ME ARKETA CD...META ONTWS EPIASE APOLITO PATO...PANTWS ONTAS POLY MIKROS STIS ARXES TOU 90 MONO OS ONOMA THN THIMAMAI...
Άβαταρ μέλους
freddaras

GUNNER_10 έγραψε: ONTWS EIXA DIAVASEI DIAFORA ARTHRA KAI TA LOIPA...POULOUSE 100.000 KAI VALE DISKOUS ME ARKETA CD...META ONTWS EPIASE APOLITO PATO...PANTWS ONTAS POLY MIKROS STIS ARXES TOU 90 MONO OS ONOMA THN THIMAMAI...
καλα βρεεεε και εγω που την θυμαμαι δεν εχω φτασει τα 40......
:lol: :lol: :lol: :lol:

χαχαχαχαχαχα

το ξαναλεω ηταν τρομερα καλη φωνη!!!!!!!!!!!!!!!
This Is Not Happening
Άβαταρ μέλους
freddaras

GUNNER_10 πλακα κανω ετσι....??????
:wink:
This Is Not Happening
Άβαταρ μέλους
freddaras

ΑΛΕΞΙΑ

Η Αλέξια είναι Κύπρια τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1964 στην Αμμόχωστο της Κύπρου οπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια ως τον Αύγουστο του 1974 που η τουρκική εισβολή ανάγκασε την οικογένεια της και χιλιάδες Ελληνοκύπριους να γίνουν πρόσφυγες μετακινούμενοι στο Νότο της χώρας.
Το 1981 πήρε μέρος για πρώτη φόρα στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, εκπροσωπώντας την Κύπρο μαζί με το συγκρότημα ISLAND και το τραγούδι «Μόνικα», που κέρδισε την 6η θέση. Την ίδια χρονιά έφυγε για σπουδές στην Βοστόνη, στο κολλέγιο Berklee College of Music (με καθηγητή τον γνωστό βιμπραφονίστα Γκάρυ Μπάρτον). Εκεί την επέλεξε να τραγουδήσει σε μια συναυλία του ο διάσημος τζαζίστας Τσικ Κορία, με τον οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα φιλικές σχέσεις.
Απο το 1985 ως το 1987 η Αλέξια μένει στην Νέα Υορκη και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά γκρούπ κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις. Ήταν ενεργό μέλος 5 συκγκροτημάτων και τραγούδησε σε τζαζ κουαρτέτα αλλά και σε ποπ και ροκ μπάντες.
Εμφανίστηκε σε κλαμπ του Μανχάταν και συνεργάστηκε με μπάντες του Φρέντυ Τζάκσον και της Ρομπέρτα Φλακ.
Το 1985 η Αλέξια δίδαξε στο Βoston Community Center σολφέζ, μουσικολογία και ακουστική ανάλυση. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα Voice Therapy απο τον δόκτορ Μπλερ Μακλόσκι. Το 1982 η Αλέξια κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ στην Αμερική που κατάφερε να μπεί στο Τοπ-100 του Billboard με το τραγούδι 'I am Siam'. Είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει μέχρι στιγμής αυτή τη διάκριση.
Το 1987 επέστρεψε στην Κύπρο για να πάρει μέρος 2η φορά στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Το τραγούδι ήταν το «Άσπρο Μαύρο» (Άνδρος και Μαρία Παπαπαύλου) και πήρε την 7η θέση. Το τραγούδι πούλησε πάνω απο 250.000 στις Σκανδιναβικές χώρες.
Μετά την επιτυχία του κομματιού μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα και υπέγραψε με την Πόλυγκραμ συμβόλαιο για τον πρώτο της δίσκο. Τον δίσκο έγραψε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και οι στίχοι ήταν του Γιώργου Μίτσιγκα. Το άλμπουμ «Αλέξια» έσπασε ρεκόρ πωλήσεων για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη (180.000) και τα τραγούδια «Τα κορίτσια ξενυχτάνε», «Σταλιά σταλιά», «Το ξέρω το ξέρω», «Αγάπη καλοκαιρινή», «Γράμματα», «Θα σε περιμένω», «Κανένας δεν μας σταματά» έγιναν γνωστές επιτυχίες. Έκείνη τη χρονιά ξεκίνησαν και οι εμφανίσεις της μαζί με τον Πασχάλη στο Οn the Rocks.
Το 1989 έρχεται το άλμπουμ «Ενα Δύο Τρία» με ευρωπαικό ήχο και ξεχώρισαν οι επιτυχίες: «Έλα έλα», «Ερωτευμένη», «Όλοι θέλουνε να ξεχωρίζουν», «Χρόνια πολλά», «Κοίταξέ με», «Ένα δυο τρία». Ο δίσκος έγινε χρυσός.
Το 1990 επαναλαμβάνεται η επιτυχημένη συνεργασία που είχε στο πρώτο της δίσκο με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο. Το άλμπουμ «Ελα μια νύχτα» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και γίνεται έκανε επιτυχίες τα τραγούδια «Ορκίσου», «Δίλλημα», «Αλλάξαμε θέση», «Παίζω και χάνω», «Καλημέρα», «Ψεύτικος κόσμος» που είχε θέμα τα ναρκωτικά. Την επόμενη χρονιά ξεκινά μια καμπάνια κατα των ναρκωτικών με συναυλίες σε σχολεία και χώρους της Ελλάδας. Μαζί της ήταν οι Πυξ Λαξ και οι Μπλα Μπλα.
Σημαντική διάκριση έφερε η Αλέξια για την Ελλάδα το 1991 , αφού πήρε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Eurosong, που έγινε στην Κέρκυρα. Το τραγούδι λεγόταν «Έλα να δεις» σε μουσική Λουκίας Γιαβάσογλου και στίχους Λουκίλας Καρέρ. Η ενορχήστρωση ήταν του Μίμη Πλέσσα.
Όλα αυτά τα χρόνια η Αλέξια εμφανιζόταν σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε συναυλιες σε όλη την Ελλάδα και σε σχολεία που την καλούσαν για να τραγουδήσει.
Ύστερα απο δισκογραφική απουσία σχεδόν 2 ετών η Αλέξια υπογράφει συμβόλαιο με την BMG. Το καλοκαίρι του 1992 συμμετέχει στο διαφημιστικό κλιπ της «ΗΒΗ» τραγουδώντας το «Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός»Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί η καλύτερη δουλειά της ως τότε καριέρας της, οι «Νερομπογιές». Τη μία πλευρά του δίσκου έγραψαν ο Σπύρος Πάζιος και η Τασούλα Θωμαΐδου («Μάτια μου», «Νερομπογιές», «Τρυφερά», «Έχω μια αγάπη»), ενώ την άλλη πλευρά ο Κώστας Τουρνάς και ο Σταύρος Λάντσιας («Μπορεί», «Όσο θα λείπεις», «Είσαι το καλυτερό μου», «Σπίτι σου ή σπίτι μου» και το «Η δική μου η πατρίδα» που είναι αφιερωμένο στην Κύπρο. (Είναι η πρώτη Κύπρια που ερμηνεύει κομμάτι για την χώρα της). Το τραγούδι «Μάτια μου» ήταν στο Τοπ-1 για βδομάδες.
Η συνεργασία της Αλέξιας με τον Μάκη Δελαπόρτα αποδείχθηκε χρυσή! Εννέα μήνες τους πήρε για να ψάξουν τα τραγούδια για τον νέο δισκο «Η Αλέξια ερμηνεύει τα κλασικά»... Πρόκειται για ένα δίσκο με ερμηνείες της Αλέξιας σε παλιά κλασικά κομμάτια των δεκαετιών 1930-1970. Η ενορχήστρωση ανήκει στον Κώστα Καπνίση, οι ηχογραφήσεις γίνονται στην Βουλγαρία με 20μελή ορχήστρα και συμμετέχει σε ντουέτο η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου στο «Πρώτο ραντεβού», ο Βλάσσης Μπονάτσος στον «Πειρασμό» και η Ζωίτσα Κουρούκλη στον «Διπλό γλυκό καημό». Τέλος, τα Κλασικά είναι ο πρώτος πλατινένιος δίσκος που έγινε ποτέ στην Κύπρο ως το 1993. Ως τότε, κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν είχε κάνει χρυσό ή πλατινένιο δίσκο στο νησί της Αφροδίτης.
Την άνοιξη του 1994 η Αλέξια βρίσκεται στο «Αβαντάζ» της Θεσσαλονίκης για εμφανίσεις, οι οποίες ενώ ήταν περιορισμένες στην αρχή έπαιρναν συνεχώς παράταση.

Δισκογραφία

1987 - Αλέξια
1989 - Ένα Δύο Τρία
1990 - Έλα μια νύχτα
1992 - Νερομπογιές
1993 - Η Αλέξια ερμηνεύει τα κλασσικά
1994 - Κεκλεισμένων των θυρών (Η Αλέξια ερμηνεύει Χατζηνάσιο)
1996 - Αμμόχωστος Λεμονανθούσα
1996 - Αχαιών Ακτή
1997 - In a jazz mood
1998 - Άσπρο Μαύρο 1987 - 1990
1998 - Μίκης Θεοδωράκης
1999 - Η κυρία με τις καμέλιες
2002 - Χάρτινο το φεγγαράκι
This Is Not Happening
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

Tην είδα στην πρόσφατη συναυλία του Λαζόπουλου με τραγούδια του Θεοδωράκη στο Pallais Des Sports. Έχει παχύνει πάααααααααρα πολύ :roll: Και το πάχος έχει επηρρέασει τη φωνή της - φάνηκε σε κάτι πολύ ψιλές που πήγε να κάνει...
sweetbear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sweetbear »

pianist έγραψε:Tην είδα στην πρόσφατη συναυλία του Λαζόπουλου με τραγούδια του Θεοδωράκη στο Pallais Des Sports. Έχει παχύνει πάααααααααρα πολύ :roll: Και το πάχος έχει επηρρέασει τη φωνή της - φάνηκε σε κάτι πολύ ψιλές που πήγε να κάνει...

EXEΙΣ ΚΑΠΟΙΟ LINK, ΜΗΠΩΣ?
TASTE MY DUST!!!
pianist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pianist »

sweetbear έγραψε:
pianist έγραψε:Tην είδα στην πρόσφατη συναυλία του Λαζόπουλου με τραγούδια του Θεοδωράκη στο Pallais Des Sports. Έχει παχύνει πάααααααααρα πολύ :roll: Και το πάχος έχει επηρρέασει τη φωνή της - φάνηκε σε κάτι πολύ ψιλές που πήγε να κάνει...

Παραβρέθηκα στη συναυλία γλυκό αρκούδι... Βέβαια την μετέδωσε η Ερτ3 αν θες να αναζητήσεις κάτι στο youtube και η ίδια συναυλία είχε μεταδοθεί ζωντανά και από τον ΑLPHA τον Σεπτέμβρη που είχε γίνει στο Ηρώδειο.
Είναι από τη σειρά συναυλιών που έδωσε η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης υπέρ των πυρόπληκτων...
sweetbear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sweetbear »

pianist έγραψε:
sweetbear έγραψε:

Παραβρέθηκα στη συναυλία γλυκό αρκούδι... Βέβαια την μετέδωσε η Ερτ3 αν θες να αναζητήσεις κάτι στο youtube και η ίδια συναυλία είχε μεταδοθεί ζωντανά και από τον ΑLPHA τον Σεπτέμβρη που είχε γίνει στο Ηρώδειο.
Είναι από τη σειρά συναυλιών που έδωσε η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης υπέρ των πυρόπληκτων...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ, ΠΑΝΤΩΣ, ΕΤΥΧΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΟΥΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ...

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΦΑΛΟΙ...

(ΒΛΕΠΕ ΓΑΛΑΝΗ, ΧΑΡΟΥΛΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ...)
TASTE MY DUST!!!
GUNNER_10

freddaras έγραψε:GUNNER_10 πλακα κανω ετσι....??????
:wink:
NAI BRE...APLA VGIKA PIGA GIA IPNO... :lol:
GUNNER_10

freddaras έγραψε:ΑΛΕΞΙΑ

Η Αλέξια είναι Κύπρια τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1964 στην Αμμόχωστο της Κύπρου οπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια ως τον Αύγουστο του 1974 που η τουρκική εισβολή ανάγκασε την οικογένεια της και χιλιάδες Ελληνοκύπριους να γίνουν πρόσφυγες μετακινούμενοι στο Νότο της χώρας.
Το 1981 πήρε μέρος για πρώτη φόρα στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, εκπροσωπώντας την Κύπρο μαζί με το συγκρότημα ISLAND και το τραγούδι «Μόνικα», που κέρδισε την 6η θέση. Την ίδια χρονιά έφυγε για σπουδές στην Βοστόνη, στο κολλέγιο Berklee College of Music (με καθηγητή τον γνωστό βιμπραφονίστα Γκάρυ Μπάρτον). Εκεί την επέλεξε να τραγουδήσει σε μια συναυλία του ο διάσημος τζαζίστας Τσικ Κορία, με τον οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα φιλικές σχέσεις.
Απο το 1985 ως το 1987 η Αλέξια μένει στην Νέα Υορκη και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά γκρούπ κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις. Ήταν ενεργό μέλος 5 συκγκροτημάτων και τραγούδησε σε τζαζ κουαρτέτα αλλά και σε ποπ και ροκ μπάντες.
Εμφανίστηκε σε κλαμπ του Μανχάταν και συνεργάστηκε με μπάντες του Φρέντυ Τζάκσον και της Ρομπέρτα Φλακ.
Το 1985 η Αλέξια δίδαξε στο Βoston Community Center σολφέζ, μουσικολογία και ακουστική ανάλυση. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα Voice Therapy απο τον δόκτορ Μπλερ Μακλόσκι. Το 1982 η Αλέξια κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ στην Αμερική που κατάφερε να μπεί στο Τοπ-100 του Billboard με το τραγούδι 'I am Siam'. Είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει μέχρι στιγμής αυτή τη διάκριση.
Το 1987 επέστρεψε στην Κύπρο για να πάρει μέρος 2η φορά στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Το τραγούδι ήταν το «Άσπρο Μαύρο» (Άνδρος και Μαρία Παπαπαύλου) και πήρε την 7η θέση. Το τραγούδι πούλησε πάνω απο 250.000 στις Σκανδιναβικές χώρες.
Μετά την επιτυχία του κομματιού μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα και υπέγραψε με την Πόλυγκραμ συμβόλαιο για τον πρώτο της δίσκο. Τον δίσκο έγραψε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και οι στίχοι ήταν του Γιώργου Μίτσιγκα. Το άλμπουμ «Αλέξια» έσπασε ρεκόρ πωλήσεων για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη (180.000) και τα τραγούδια «Τα κορίτσια ξενυχτάνε», «Σταλιά σταλιά», «Το ξέρω το ξέρω», «Αγάπη καλοκαιρινή», «Γράμματα», «Θα σε περιμένω», «Κανένας δεν μας σταματά» έγιναν γνωστές επιτυχίες. Έκείνη τη χρονιά ξεκίνησαν και οι εμφανίσεις της μαζί με τον Πασχάλη στο Οn the Rocks.
Το 1989 έρχεται το άλμπουμ «Ενα Δύο Τρία» με ευρωπαικό ήχο και ξεχώρισαν οι επιτυχίες: «Έλα έλα», «Ερωτευμένη», «Όλοι θέλουνε να ξεχωρίζουν», «Χρόνια πολλά», «Κοίταξέ με», «Ένα δυο τρία». Ο δίσκος έγινε χρυσός.
Το 1990 επαναλαμβάνεται η επιτυχημένη συνεργασία που είχε στο πρώτο της δίσκο με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο. Το άλμπουμ «Ελα μια νύχτα» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και γίνεται έκανε επιτυχίες τα τραγούδια «Ορκίσου», «Δίλλημα», «Αλλάξαμε θέση», «Παίζω και χάνω», «Καλημέρα», «Ψεύτικος κόσμος» που είχε θέμα τα ναρκωτικά. Την επόμενη χρονιά ξεκινά μια καμπάνια κατα των ναρκωτικών με συναυλίες σε σχολεία και χώρους της Ελλάδας. Μαζί της ήταν οι Πυξ Λαξ και οι Μπλα Μπλα.
Σημαντική διάκριση έφερε η Αλέξια για την Ελλάδα το 1991 , αφού πήρε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Eurosong, που έγινε στην Κέρκυρα. Το τραγούδι λεγόταν «Έλα να δεις» σε μουσική Λουκίας Γιαβάσογλου και στίχους Λουκίλας Καρέρ. Η ενορχήστρωση ήταν του Μίμη Πλέσσα.
Όλα αυτά τα χρόνια η Αλέξια εμφανιζόταν σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε συναυλιες σε όλη την Ελλάδα και σε σχολεία που την καλούσαν για να τραγουδήσει.
Ύστερα απο δισκογραφική απουσία σχεδόν 2 ετών η Αλέξια υπογράφει συμβόλαιο με την BMG. Το καλοκαίρι του 1992 συμμετέχει στο διαφημιστικό κλιπ της «ΗΒΗ» τραγουδώντας το «Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός»Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί η καλύτερη δουλειά της ως τότε καριέρας της, οι «Νερομπογιές». Τη μία πλευρά του δίσκου έγραψαν ο Σπύρος Πάζιος και η Τασούλα Θωμαΐδου («Μάτια μου», «Νερομπογιές», «Τρυφερά», «Έχω μια αγάπη»), ενώ την άλλη πλευρά ο Κώστας Τουρνάς και ο Σταύρος Λάντσιας («Μπορεί», «Όσο θα λείπεις», «Είσαι το καλυτερό μου», «Σπίτι σου ή σπίτι μου» και το «Η δική μου η πατρίδα» που είναι αφιερωμένο στην Κύπρο. (Είναι η πρώτη Κύπρια που ερμηνεύει κομμάτι για την χώρα της). Το τραγούδι «Μάτια μου» ήταν στο Τοπ-1 για βδομάδες.
Η συνεργασία της Αλέξιας με τον Μάκη Δελαπόρτα αποδείχθηκε χρυσή! Εννέα μήνες τους πήρε για να ψάξουν τα τραγούδια για τον νέο δισκο «Η Αλέξια ερμηνεύει τα κλασικά»... Πρόκειται για ένα δίσκο με ερμηνείες της Αλέξιας σε παλιά κλασικά κομμάτια των δεκαετιών 1930-1970. Η ενορχήστρωση ανήκει στον Κώστα Καπνίση, οι ηχογραφήσεις γίνονται στην Βουλγαρία με 20μελή ορχήστρα και συμμετέχει σε ντουέτο η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου στο «Πρώτο ραντεβού», ο Βλάσσης Μπονάτσος στον «Πειρασμό» και η Ζωίτσα Κουρούκλη στον «Διπλό γλυκό καημό». Τέλος, τα Κλασικά είναι ο πρώτος πλατινένιος δίσκος που έγινε ποτέ στην Κύπρο ως το 1993. Ως τότε, κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν είχε κάνει χρυσό ή πλατινένιο δίσκο στο νησί της Αφροδίτης.
Την άνοιξη του 1994 η Αλέξια βρίσκεται στο «Αβαντάζ» της Θεσσαλονίκης για εμφανίσεις, οι οποίες ενώ ήταν περιορισμένες στην αρχή έπαιρναν συνεχώς παράταση.

Δισκογραφία

1987 - Αλέξια
1989 - Ένα Δύο Τρία
1990 - Έλα μια νύχτα
1992 - Νερομπογιές
1993 - Η Αλέξια ερμηνεύει τα κλασσικά
1994 - Κεκλεισμένων των θυρών (Η Αλέξια ερμηνεύει Χατζηνάσιο)
1996 - Αμμόχωστος Λεμονανθούσα
1996 - Αχαιών Ακτή
1997 - In a jazz mood
1998 - Άσπρο Μαύρο 1987 - 1990
1998 - Μίκης Θεοδωράκης
1999 - Η κυρία με τις καμέλιες
2002 - Χάρτινο το φεγγαράκι
MPRAVO THS EILIKRINA...KAI EINAI KRIMA DIOTI THA EPREPE NA THN GNORIZEI KAI TO NEANIKO KOINO....

KAI MPIKE KAI STO BILLBOARD TO '82...TOTE POU EMPENAN OI PRAGMATIKES EPITIXIES STHN AMERIKI..(TOTE VLEPETE DEN EPAIZEI TOSO POLY TO REUSTO OSO SHMERA)....
PANTWS SPOUDAIA KARIERA....
EXEI KANEIS KANA LINK NA MATHAINOUME KAI EMEIS OI KAINOURGIOI??
antidoto

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

i alexia exei etoimo album...den xerw telika ti egine

apistefti fwni pou ontos exei epireastei apo to varos tis

eixe fovero cd me theodoraki kai ton apistefto Chick Corea (osoi latreis tis jazz akouste to)

kai fisika ta fovera pop albums sto telos 80s kai arxi 90s
Παρε ανασα και παμε...
SD54

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SD54 »

Το άσμα ασμάτων:

τα κορίτσια βγαίνουν μόνα ή δυο δυο οοοοοοοο έτσι κάνω κι εγώ...

δικό της είναι????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...το εδώ πουθενά, το τώρα ποτέ...
creativeuser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από creativeuser »

SD54 έγραψε:Το άσμα ασμάτων:

δικό της είναι????

ΝΑΙ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1987 ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Δως μου ένα παγάκι
CelineManiac

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CelineManiac »

To "Ορκίσου" μου το αφιέρωσε πρόσφατα ένας φίλος για την ορκομωσία του πτυχίου. :lol:
antidoto

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

δικό της είναι????

nai nai koroideve!
Παρε ανασα και παμε...
GUNNER_10

antidoto έγραψε:

δικό της είναι????

nai nai koroideve!
KALA RE PAIDIA OK...MPOREI TO EN LOGO KOMMATI NA TO THEOREI MPOURDA...DEN THN APAXIONEI..
ADAM2
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ADAM2 »

την είδα την Αλέξια ζωντανά στη συναυλία που έγινε εδώ στη Θεσ/νίκη για τους πυρόπληκτους, με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη.... δεν η΄ταν στα credits (να το πω έτσι) και ήταν έκπληξη όταν ανέβηκε στη σκηνή! πολύ καλή φωνή, μου φάνηκε οκ στα κιλά (επειδή ακούγονται πολλά...) και είχε υπέροχη φωνή!
Nothing lasts forever but the earth and sky
Απάντηση