Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
antidoto
Δημοσιεύσεις: 35870
Εγγραφή: Τετ Απρ 06, 2005 12:26 pm
Τοποθεσία: London

Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

Από πόσο χρονών θυμάσαι τον εαυτό σου να ασχολείται με τη μουσική;
Από πολύ μικρός. Ήμουν 4 χρονών, όταν ζήτησα από τους γονείς μου ένα δώρο... Μια κιθάρα!

Η εικόνα που έχω για σένα είναι ενός ανθρώπου που έχει μεγαλώσει με το όνειρο να παίζει μουσική μπροστά στον κόσμο και τώρα που το κατάφερε, κάνει το κέφι του και το διασκεδάζει απίστευτα! Είναι αληθινή αυτή η εντύπωση;
Έτσι είναι. Από τα πρώτα πάρτι που κάναμε αυτή ήταν η συνταγή της παρέας. Μπυρίτσες, πλάκες και τραγούδι... Σήμερα, ακόμα και που συμβαίνει σε επαγγελματικό επίπεδο, η αίσθηση παραμένει ίδια για 'μένα. Νιώθω ότι κάνουμε ένα πάρτι.

Γενικά νιώθεις ικανοποιημένος απ' το πρώτο σου cd, σε εκφράζει σαν πρώτο βήμα;
Αυτό είναι το 2ο προσωπικό cd. Το πρώτο, είχε βγει στη LYRA. Έχει τον τίτλο "Κάτι δυνατό", με συντελεστές τον Γιάννη Σπανό, την Βίκη Γεροθόδωρου, τον Στέλλιο Ρόκο, τον Λάκη Παπαδόπουλο κ.α. Στη νέα μου δουλειά την μουσική και τους στίχους έχω γράψει εγώ κι η ενορχήστρωση είναι του Αντώνη Γούναρη. Μόνο ευχαριστημένος θα μπορούσα να είμαι, από τη συνεργασία μου με τόσο σημαντικούς ανθρώπους.

Εκτός από το hit που έχει ήδη ξεχωρίσει, ποια άλλα τραγούδια ξεχωρίζεις και θεωρείς ιδιαίτερα;
Όλα. Δε νομίζω ότι υπάρχει δημιουργός που θα μπορούσε να ξεχωρίσει κάποιο από τα τραγούδια του περισσότερο από ένα άλλο. Ο κόσμος μόνο μπορεί να δώσει ξεχωριστή δύναμη και απήχηση. Σίγουρα το "Φόρεμα το θαλασσί" που για πρώτη πρώτη φορά μπαίνει σε προσωπικό μου δίσκο, έχει κερδίσει μια πολύ καλή θέση στην καρδιά του κοινού.

Video clip απ' αυτή τη δουλειά;
Θα έρθει κι αυτό.

Τα λάθη σου όταν τελικά τα διαπιστώνεις, μαθαίνεις απ' αυτά ή τα ξανακάνεις;
Αν ήταν να μάθαινα από τα λάθη μου θα ήμουν σοφός... Έχω πάρει τη ζωή στο χαλαρό της. Προσπαθώ να μαθαίνω από αυτά, αλλά ταυτόχρονα αφήνω τον εαυτό μου να δοκιμάζει ξανά και ξανά.

Θεωρείς σημαντική τη σχέση σου με το κοινό σου, να έχεις προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που σε ακούνε και σε θαυμάζουν;
Ναι! Σίγουρα είναι σημαντική. Το πόσο προσωπική μπορεί να γίνει αυτή η επαφή δεν το ξέρω. Πάντως έχω κάνει φιλαράκια και μέσω myspace και facebook επικοινωνώ με πολύ κόσμο.

Αποκλείεις το λαϊκό τραγούδι από την καριέρα σου στο μέλλον;
Θα έλεγα ότι η λαϊκή μουσική είναι η βάση της έμπνευσής μου. Δε νομίζω ότι οι επιλογές μου απέχουν απ' αυτό. Γι αυτό και δεν αποκλείω στο μέλλον ένα τέτοιο ρεπερτόριο. Πάντως σίγουρα θέλω να δοκιμάζω συνεχώς καινούργια πράγματα.





Μίλησε μας λίγο για τους συντελεστές του δίσκου σου;
Όπως σου είπα και πιο πάνω έχω κάνει την μουσική και τους στίχους, εκτός από το ομότιτλο, το "πώς το κάνεις" που είναι μια διασκευή του "Mi fa male". Ένα ιταλικό τραγούδι του Adriano Celentano, δημιουργία των Giovani Bella και Giulio Rapetti που τους στίχους στα ελληνικά έγραψα εγώ. Την ενορχήστρωση σε όλα τα κομμάτια έχει κάνει ο Αντώνης Γούναρης. Παραγωγός μου είναι ο Κώστας Μπουρμάς και την φωτογράφηση έκανε ο Xenofon. Εταιρεία μου είναι η Legend - Impact.

Εκτός της μουσικής τι άλλα ενδιαφέροντα έχεις, πως διασκεδάζεις;
Μ' αρέσει να παίζω τένις. Να ταξιδεύω... Παρακολουθώ πολύ θέατρο και έχω αρκετούς και καλούς φίλους στον χώρο αυτό. Ενημερώνομαι για τα αθλητικά γεγονότα και μαζευόμαστε σπίτι συχνά με καλή παρέα για dvd's κι επιτραπέζια παιχνίδια.

Πώς νιώθεις όταν ακούς το τραγούδι στο ραδιόφωνο;
Δε νομίζω ότι περιμένεις διαφορετική απάντηση από το "πολύ όμορφα"! :) Έτσι δεν είναι;

Το θεωρείς απαραίτητο ένας τραγουδιστής να έχει μάνατζερ;
Απαραίτητο είναι να έχει μαζί του καλούς και εμπνευσμένους συνεργάτες και το κυριότερο ανθρώπους που να τον αγαπούν.

Είσαι ικανοποιημένος από τη συχνότητα που ακούγονται τα τραγούδια σου στα media;
Δε νομίζω ότι ακούγονται πολύ συχνά. Τα τραγούδια μου μέχρι στιγμής αναφέρονται σ' ένα κοινό, που στηρίζει επιλεκτικά έναν καλλιτέχνη.

Βλέπεις κάποια τραγούδια σου να μένουν στο χρόνο;
Το εύχομαι!

Τι χρειάζεται ένα τραγούδι για να κερδίσει το χρόνο;
Έμπνευση, αλήθεια, συγκυρίες!

Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε στήριξε στα πρώτα σου βήματα μετά τη κυκλοφορία του cd;
Δεν θα έλεγα ότι είναι μόνον ένας. Τα παιδιά στην εταιρεία κάνουν το καλύτερο που μπορούν για το "πώς το κάνεις".

Τώρα που μπήκες στο χώρο της δισκογραφίας, πες μου πως βλέπεις τα πράγματα. Υπάρχει κάτι που σε "χαλάει";
Δεν υπάρχει κάτι που να με χαλάει. Νομίζω ότι αυτός ο χώρος έχει τους δικούς του νόμους και κανόνες και τους σέβομαι. Απλά μ' ενδιαφέρει, προσωπικά εγώ, να διατηρώ την ποιότητά μου.

Πες μας κάποια πράγματα για σένα ώστε να σε γνωρίσουμε καλύτερα.
Βοήθησέ με :-)

Υπήρχε κάποιος στην οικογένεια σου του οποίου ακολούθησες τα μουσικά βήματα;
Μακάρι να υπήρχε κάποιος στην οικογένειά μου, που να ακολουθούσα τα δικά του βήματα.

Πες μου για τις συνεργασίες σου από τότε μέχρι σήμερα.
Ξεκίνησα όταν ήμουν ακόμα στο Λύκειο (Ναύπλιο). Μετά Θεσσαλονίκη σε διάφορα μαγαζιά κι όταν απολύθηκα από το στρατό γύρισα Αθήνα. Πρώτη μου δουλειά ήταν στην μπουάτ "Εσπερίδες", με τον Γιάννη Αργύρη. Αυτός ο χώρος σημαίνει πάρα πολλά για τους καλλιτέχνες της έντεχνης μουσικής και του "νέου κύματος". Εκεί γεννήθηκαν μεγάλα μουσικά πράγματα κι εγώ ευτύχισα να υπάρξω σ' ένα τέτοιο περιβάλλον. Την ίδια εποχή επιλέγομαι στην μουσικοθεατρική ομάδα του Σταμάτη Κραουνάκη, στην "Αθηναΐδα" . Ήταν η απόλυτη εμπειρία.
Αργότερα μπήκα στην μουσική βιομηχανία με τρόπο ενεργό και ηχογραφώ στη LYRA. Τότε συνεργάστηκα με τη Νατάσα Θεοδωρίδου (την εποχή που έγραφε τον δίσκο με την Ευανθία Ρεμπούτσικα), στο "ΦΩΣ". Ύστερα με τον Γιώργο Αλουπογιάννη στο "Χάραμα" κι από 'κει και μετά επιμελούμαι μουσικά και "ρεπερτοριακά", τις δικές μου μουσικές παραστάσεις, που παρουσίασα σε συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνες, όπως η "Φιλοσοφική" και το "Οξυγόνο" στην Αθήνα.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου
Καμμιά φορά αναγκάζομαι να κάνω σχέδια για το "μετά" που λέμε, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπημένη μου σκέψη, το να κάνω σχέδια! Προτιμώ την περιπέτεια.

Τι μουσική ακούς; Αν ψάξει κανείς τη συλλογή των δίσκων σου τι θα βρει;
Πολλά είδη μουσικής. Μάνο Λοϊζο - Robbie Williams - Νίκο Παπάζογλου - Θανάση Παπακωνσταντίνου - ανατολίτικη μουσική - ρεμπέτικη μουσική - Βασίλη Παπακωνσταντίνου - Θάνο Μικρούτσικο - Cut Stevens - Queen - Scorpions - Κραουνάκη - Νικολόπουλο - Ζαμπέτα - Χιώτη - Θεοδωράκη – Χατζηγιάννη - Σπανό - Πλέσσα - Χατζιδάκη - Ιωαννίδη - Nick Cave και τόσα άλλα...

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και για σένα πρατηρώ ότι το ξεκίνημά σου ενισχύεται από τη παρουσία καλών ονομάτων στο χώρο που σου εμπιστεύθηκαν τα τραγούδια τους. Είναι αρκετά τα ονόματα, πως ήρθες σε επαφή με όλους αυτούς; Μέσω της εταιρείας;
Σε άλλες περιπτώσεις ναι, σε άλλες όχι.

Θα ήθελες στο μέλλον να επεκταθείς και σε άλλα είδη μουσικής; Να δοκιμάσεις τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σουΝαι, σίγουρα! Και δεν αναφέρομαι μόνο στα ήδη υπάρχοντα μουσικά ρεύματα, αλλά και στις μουσικές τάσεις που το μέλλον θα φέρει. Είμαι υπέρμαχος της εξέλιξης και των αλλαγών, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Είτε αναφερόμαστε στην τέχνη, είτε στην προσωπική μας ζωή, είτε και σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.



Για πάμε λίγο πίσω στο χρόνο. Πες μας ένα σύντομο βιογραφικό μιας και η συνέντευξη γίνεται για να σε γνωρίσουμε... Κατ' αρχήν από που είσαι;
Η καταγωγή μου είναι από τα Γιάννενα. Γεννήθηκα Αθήνα (Περιστέρι) και λόγω της δουλειάς του πατέρα μου (στρατιωτικός), ζήσαμε και σε διάφορες άλλες πόλεις, όπως Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη.
Ασχολήθηκα πολύ και με τον αθλητισμό. Ποδόσφαιρο-κολύμβηση-κωπηλασία- μπάσκετ...
Αρκετά χρόνια μουσικές σπουδές.
Το πρώτο μου τραγούδι το έγραψα σε ηλικία 15 χρονών .
Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη (Μάρκετινγκ). Παράλληλα έκανα διάφορες δουλειές και τα βράδια τραγουδούσα σε διάφορα "στέκια" της πόλης.
Υπηρέτησα στον Έβρο και επέστρεψα στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα από 'κει και μετά τα γνωρίζετε.

Με τη μουσική πότε αποφάσισες να ασχοληθείς;
Ακόμα σχολείο ήμουνα, όταν παραδέχτηκα μέσα μου ότι με αυτό θέλω να ασχοληθώ, αλλά δίσταζα να το αποκαλύψω στην οικογένειά μου. Άλλα σχέδια είχαν για 'μένα, όμως τώρα μόνο απογοητευμένοι δε νιώθουν με τις επιλογές μου και είναι αυτοί που πάντα με στηρίζουν.

Πιστεύεις ότι το επίπεδο στο ελληνικό τραγούδι δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι;
Έχουμε την μουσική που μας ταιριάζει και ερευνώντας τη θα δεις ότι υπάρχουν δημιουργίες σε όλα τα επίπεδα. Προβάλλεται βέβαια περισσότερο το πιο ευκαιριακό τραγούδι. Ίσως όμως να συμφωνήσεις μαζί μου, ότι αυτή πρέπει να είναι και η μοίρα του "καλού". Αν δεν το αναζητήσεις δεν θα το εκτιμήσεις.

Τι είναι αυτό που σε κερδίζει σε μια γυναίκα;
Η θηλυκότητα, η εξωτερική ομορφιά, η σεμνότητα και το ελεύθερο πνεύμα.

Η μουσική όπως φαίνεται δεν έχει σύνορα. Το να κάνει όμως κάποιος καριέρα στο εξωτερικό είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Θα επιδίωκες ποτέ κάτι τέτοιο;
Αν μου δινόταν η ευκαιρία, ναι! Δεν ξέρω πως μπορώ ατομικά να το τολμήσω. Φαντάζομαι είναι πολύ δύσκολο. Κι η γλώσσα μας ακόμα τους δυσκολεύει. Kαι είναι τόσο πλούσια και ποιητική! So... Home sweet home.

Για να γυρίσουμε λίγο πάλι στα μουσικά θέματα, θέμα Eurovision θα έγραφες ή θα τραγουδούσες στον διαγωνισμό αυτό;
Η Eurovision είναι περισσότερο ένα τηλεοπτικό, παρά μουσικό γεγονός. Το θετικό στοιχείο στην διοργάνωση, είναι η απήχηση που έχει στον κόσμο. Σε όποιον καλλιτέχνη λοιπόν του προτείνουν συμμετοχή, θα πρέπει να σκεφτεί ανάμεσα στα παραπάνω και την αισθητική του και να αποφασίσει.

Η δημοσιότητα αισθάνεσαι να σε περιορίζει στη προσωπική σου ζωή;
Όχι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επιθυμώ να έχω έκθετη την προσωπική μου ζωή. Ποια θα ήταν η διαφορά τότε, από τον "δημόσιο βίο";

Σε έχουν απογοητεύσει ποτέ άτομα που πίστευες πως είναι φίλοι σου;
Ναι και έχω πληγωθεί γι' αυτό.

Στα θέματα όμως δουλειάς, όταν ακολουθείς τη καρδιά δεν πιστεύεις πως είσαι πιο ευάλωτος;
Καλύτερα ευάλωτος, παρά ψεύτικος!

Ανυπομονείς να έρθει η στιγμή που θα είσαι το πρώτο όνομα σε ένα σχήμα, που θα το "οδηγείς" εσύ;
Αυτόν τον δρόμο έχω επιλέξει καλλιτεχνικά, έτσι κι αλλιώς. Εμφανίζομαι σε χώρους που αντέχουν να στηρίζουν νέες μουσικές προσπάθειες. Ευτυχώς μαζί μου έχω συνεργάτες - μουσικούς με την δική μου "τρέλα", που τους εκτιμώ κι εκείνοι το ίδιο.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης
Παρε ανασα και παμε...
Απάντηση