To Περιβόλι τ' ουρανού γιορτάζει τα 40 χρόνια

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
antidoto
Δημοσιεύσεις: 35870
Εγγραφή: Τετ Απρ 06, 2005 12:26 pm
Τοποθεσία: London

To Περιβόλι τ' ουρανού γιορτάζει τα 40 χρόνια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

Το “Περιβόλι τ’ ουρανού” είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας. Ξεκίνησε από την Πλάκα, μεσοτοιχία με το βράχο της Ακρόπολης. Στα χρόνια της δικτατορίας, το μαγαζί μεταφέρθηκε απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Από το πατάρι του Περιβολιού έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής λαϊκής μουσικής, αλλά και πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες του εξωτερικού, οι οποίοι στις επισκέψεις τους στην Αθήνα τίμησαν με την παρουσία τους το κοινό του. Ο λόγος; Το πρόγραμμά του περιστρεφόταν πάντα γύρω από το ποιοτικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι και τη γνήσια ελληνική διασκέδαση, με τη συνοδεία καλής κουζίνας.
Φέτος το Περιβόλι τ’ ουρανού γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του, με δύο από τους καλύτερους ερμηνευτές του ρεμπέτικου, σμυρναίικου και λαϊκού μας τραγουδιού, την Μαριώ και τον Γιώργο Τζώρτζη. Και οι δύο έχουν εμφανιστεί στο Περιβόλι τα προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, αφού το μαγαζί είναι ιδανικό για τέτοιο είδος διασκέδασης.
Η θεσσαλονικιά Μαριώ ζει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα κι έχει να επιδείξει ένα μεγάλο δισκογραφικό έργο, με καταγραφές παλιών ρεμπέτικων, σμυρναίικων, νεότερων λαϊκών αλλά και έντεχνων τραγουδιών από σύγχρονους δημιουργούς. Έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και έχει πάρει μέρος σε πολλά σημαντικά φεστιβάλ έθνικ μουσικής, στην Ευρώπη και στην Αμερική, εκπροσωπώντας την χώρα μας.
Ο Γιώργος Τζώρτζης με την ιδιότυπη φωνή του μεταδίδει με μοναδικό τρόπο το κέφι του με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια. Γνωστός περισσότερο ως τραγουδιστής παλιών τραγουδιών εμφανίζεται σε διάφορα στέκια της Αθήνας τα τελευταία 25 χρόνια προτείνοντας ένα αυθεντικό μουσικό άκουσμα. Έχει ηχογραφήσει 5 ολοκληρωμένες δουλειές με ρεμπέτικα και παραδοσιακά, με τελευταία το cd με τίτλο «Το μυαλό μου ξενιτιά» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη.

Μαζί τους φέτος θα τραγουδούν ο Γιάννης Καραλής (κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και του Δημήτρη Λίβανου με τίτλο «Ξένο ρούχο») και η Μαρία Βασιλοπούλου.
Στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Λίβανος, ένας από τους καλύτερους σύγχρονους σολίστες και συνθέτης του τελευταίου δίσκου της Μαριώς «Μ’ ένα χαμόγελο».
Το πρόγραμμα επιμελείται ο πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
Παρε ανασα και παμε...
Απάντηση