Το καλό τραγούδι μιλάει στην ψυχή μας

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Mousikofilos
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: Δευ Μάιος 22, 2006 3:22 am
Τοποθεσία: Hrakleio

Το καλό τραγούδι μιλάει στην ψυχή μας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mousikofilos »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Τρία χρόνια μετά την πολύ καλή δισκογραφική δουλειά «Τι μπήκε ανάμεσά μας», με το επιτυχημένο ντουέτο της με τον Γιάννη Πλούταρχο, η Κωνσταντίνα ετοιμάζει νέα δισκογραφική δουλειά. Η είδηση ενός καινούριου άλμπουμ της φέρνει αυτομάτως στο νου εκείνων που έχουν παρακολουθήσει την πορεία της τραγούδια-διαμάντια, όπως τα «Άγγελέ μου και φονιά», «Θάλασσες», «Σημάδι», «Μια Ελλάδα φως». Το νέο τραγούδι με τίτλο «Αυτό που θέλω» είναι ο προπομπός του δίσκου που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο από τη «Sony».
Είναι μια ερωτική, δυναμική μπαλάντα του Χριστόφορου Γερμενή και του Πάνου Φαλάρα, οι οποίοι έχουν γράψει και τα υπόλοιπα τραγούδια. «Το θέμα του τραγουδιού είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, κάτι που αφορά όλους μας!» αναφέρει η Κωνσταντίνα στην «Α», λέγοντας: «Ολο αυτό τον καιρό, με τους δημιουργούς του άλμπουμ επιλέγουμε καλό, σημερινό άκουσμα, ελληνικές μελωδίες. Γιατί πιστεύω ότι καλό τραγούδι είναι αυτό που μιλάει πρώτα στην ψυχή μας. Δεν με πιάνει το άγχος να έχω πρόσκαιρη επιτυχία, μόνο και μόνο για να είμαι συνεχώς στο προσκήνιο. Και αυτό γιατί αγαπάω τη δουλειά που κάνω. Και ας είναι οι καιροί λίγο δύσκολοι και μερικές φορές μάς οδηγούν σε γρήγορες αποφάσεις…».

- Σας έχει φοβίσει ποτέ το ενδεχόμενο μήπως το κοινό σάς ξεχάσει;

«Πολύς κόσμος με ρωτάει γιατί δεν εμφανίζομαι στην τηλεόραση. Εμφανίζομαι μόνο όταν έχω να παρουσιάσω μια δουλειά. Αλλά, κυρίως, επειδή από το 2002 θέλησα να αλλάξω χώρους έκφρασης, το κοινό διασπάστηκε. Στην αρχή με έπιασε λίγο άγχος, αλλά όταν κάποιος καλλιτέχνης κάνει καλά πράγματα και επιμένει σε ό,τι έχει διαλέξει, γιατί τον γεμίζει, βρίσκει πάντα τον τρόπο και μαζεύει το κοινό του. Πιστεύω πως τώρα με τον τρόπο που δουλεύω θα συσπειρώσω το κοινό μου, θέλοντας να πλησιάσω και τη νεολαία. Το κοινό μπορεί να συλλάβει την αλήθεια που θα του δώσει ο καθένας καλλιτέχνης, ο οποίος ξεχωριστά έχει τη δική του αλήθεια. Δεν μπορώ να πω ότι θα κάνω την καριέρα της Έλενας Παπαρίζου. Έχω ξεκινήσει με τραγούδια του Μάριου Τόκα, έχω τραγουδήσει το “Κάιρο”, τη “Μεσόγειο”, ο κόσμος με έχει μάθει αλλιώς».

- Ποια ανάγκη σάς οδήγησε στην αλλαγή χώρων έκφρασης;

«Δουλεύω από 15 χρονών, ξεκινώντας από τις μπουάτ. Όταν τη δεκαετία του ‘90 μπήκα στα μεγάλα μαγαζιά, ένιωθα ότι ναι μεν τα σουξέ που έκανα λειτουργούσαν πολύ καλά σε αυτούς τους χώρους, αλλά ουσιαστικά δεν μπορούσα να νιώσω τον κόσμο κοντά μου. Νομίζω ότι και ο πολύς κόσμος αναζητά πλέον τους μικρούς χώρους».

- Ποιες στιγμές θεωρείτε σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία σας;

«Ο ερχομός μου στην Ελλάδα. Όταν ήμουν 15 χρονών, δούλεψα με τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Γιώργο Νταλάρα. Το ξεκίνημα της δισκογραφίας μου, με τα “Τραγούδια για την Κωνσταντίνα”, που έγραψαν ο Μάριος Τόκας και ο Σαράντης Αλιβιζάτος. Κομμάτια αυτού του δίσκου, μετά από μένα, είπαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως ο Πάριος είπε το “Σημάδι”, ο Μητροπάνος το “Μέσα στα μάτια σου”, ο Βοσκόπουλος το “Πάμε”. Σταθμός ήταν και η συνεργασία μου με τον Yanni και την Τασούλα Θωμαΐδου στο “Μια Ελλάδα φως”. Και η επί σκηνής συνεργασία μου ταυτόχρονα με τη Μαρινέλλα, τη Μοσχολιού, τη Βίσση, πριν κάνω δίσκο».
- Πώς κρίνετε το σημερινό δισκογραφικό τοπίο;

«Και βέβαια γράφονται καλά τραγούδια, αλλά είναι πολύ λίγα. Υπάρχουν καλές φωνές, που καταφέρνουν να μας γοητεύουν, αλλά μερικές προκειμένου να κάνουν γρήγορη επιτυχία λένε τραγούδια που τους παγιδεύουν. Έχουν μπει στη δουλειά μας και τραγουδιστές που στην ουσία δεν είναι τραγουδιστές».

- Είχατε συμμετάσχει δύο φορές στη Γιουροβίζιον, εκπροσωπώντας την Κύπρο, παίρνοντας την πέμπτη θέση με δική σας σύνθεση. Πιστεύετε ακόμα στο θεσμό;

«Πιστεύω απλά ότι έχει πάρει άλλη μορφή. Η Γιουροβίζιον συμβαδίζει με την εποχή μας, όπου δεν διαγωνίζεται μόνο η ουσία αλλά και η εικόνα».

- Ποιο άρωμα σας δίνει η σημερινή εποχή;

«Στο παρελθόν δεν ήταν καλύτερη η κοινωνία. Πάντα υπήρχαν, όπως και υπάρχουν, κίνδυνοι για τη νεολαία. Και η σημερινή εποχή έχει καλά στοιχεία, φτάνει να ανοίξουμε τα αυτιά μας για να αφουγκραστούμε τι καλό έχει η κοινωνία μας και να το δώσουμε στα παιδιά μας».

http://www.apogevmatini.gr/?p=12105
Απάντηση