Ησαϊας Ματιάμπα: "...Έρχονται αλλαγές"

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
antidoto
Δημοσιεύσεις: 35870
Εγγραφή: Τετ Απρ 06, 2005 12:26 pm
Τοποθεσία: London

Ησαϊας Ματιάμπα: "...Έρχονται αλλαγές"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

Ο Ησαϊας Ματιάμπα, επιστρέφει στα μουσικά πράγματα και μάλιστα με ένα νέο digital single, το "Θα Περιμένω".

Μετρώντας σημαντικές συνεργασίες, έχοντας επιδείξει αγάπη για τη μουσική και αναμφισβήτητο ταλέντο, αλλά και με σαφή επίγνωση των ψηφιακών εξελίξεων και απαιτήσεων των καιρών, μας αποκαλύπτει μερικές απο τις σκέψεις του...



Είχες από μικρός έφεση στη μουσική, δεν είσαι από τους πολλούς που σπούδασαν κάτι άσχετο αλλά τους κέρδισε η μουσική... Όμως ήθελες κάποια στιγμή να γίνεις ιερέας? Αυτό πως προέκυψε?
Ο πατέρας της μητέρας μου (ο παππούς μου δηλαδή) ήταν ιερέας και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε φορά που πήγαινα στο χωριό (Πλατανιάς Παραβόλας έξω απ’ το Αγρίνιο) και βρισκόμουν στην εκκλησία με έβαζε στο ψαλτήρι για να μάθω να ψέλνω.. Οπότε η στάση ζωής των γονιών μου και ο παππούς μου θα έλεγα ότι ήταν οι παράγοντες για να αποφασίσω να γίνω ιερέας κάτι που βέβαια ξεχάστηκε όταν διαπίστωσα πως θέλω να ακολουθήσω το δρόμο της μουσικής..

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου,.. Πολύ μεγάλες συνεργασίες από νωρίς. Νιώθεις ότι τις κατέκτησες με κόπο ή νιώθεις και τυχερός με την έννοια ότι χωρίς να υποτιμάται φυσικά το ταλέντο σου, σε βοήθησαν ενδεχομένως και συγκυρίες?
Πιστεύω ότι στάθηκα αρκετά τυχερός. Η αρχή της καριέρας μου φάνταζε σαν παραμύθι.. Βέβαια θέλει πολύ δουλειά για να καταφέρεις να μείνεις σ’ αυτό το χώρο. Πρέπει να ξέρεις ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σου, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος και ν’ αγαπάς αυτό που υποστηρίζεις και πάνω απ’ όλα πρέπει με τον καιρό να εξελίσσεσαι για να μπορέσεις να καταφέρεις πολλά και να έχεις διάρκεια.. Πιστεύω στις συγκυρίες, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αυτές που θα σε κάνουν να μείνεις στο χρόνο..

Και τελικά μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το "Σε Μισώ" πέρυσι το καλοκαίρι και αφού ολοκλήρωσες τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις, επιστρέφεις στα μουσικά πράγματα με ένα νέο digital single, το Θα Περιμένω. Είχες αρχικά αμφιβολίες για το ενδεχόμενο ψηφιακής κυκλοφορίας?
Όχι καθόλου. Η τεχνολογία ’’προχωράει’’ και μαζί μ’ αυτήν ’’προχωρούμε’’ κι εμείς. Με λίγα λόγια έρχονται αλλαγές..

Θέλεις να μας μιλήσεις για το νέο αυτό τραγούδι? Επίσης, θα αποτελέσει αυτό προπομπό ενός ψηφιακού άλμπουμ?
Το νέο μου τραγούδι έχει τίτλο « Θα περιμένω », σε σύνθεση δική μου και σε στίχους της Ελένης Κουφοπούλου. Είναι ένα ροκ τραγούδι, με κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία. Επίσης δίνω την δυνατότητα στους fans μου αλλά και σ’ αυτούς που αγαπούν τα τραγούδια μου, να κατεβάζουν δωρεάν το «Θα περιμένω» μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μου www.matiaba.gr και μέσω του facebook/isaias matiaba. Όσο για το ψηφιακό άλμπουμ, πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο στην Ελλάδα..

Τι σε απογοητεύει στους ανθρώπους?
Με απογοητεύει το ότι δεν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, το ότι ρίχνουν διαρκώς αλλού το φταίξιμο και το ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα.. Η ζωή είναι υπέροχη αλλά και μικρή..

Τι σε κερδίζει σε ένα συνεργάτη?
Η αγάπη του για τη μουσική και ο χαρακτήρας του..

Συμπλήρωσε τις προτάσεις
Ο Ησαϊας
Τρελαίνεται... για το καλό φαγητό.
Νοσταλγεί... τις όμορφες στιγμές που έζησε ως παιδί.
Ταξιδεύει... διαρκώς με το νου..
Νιώθει ευτυχισμένος... όταν βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους που τον αγαπούν αληθινά..

Τί ετοιμάζεις για το χειμώνα που έρχεται?
Στις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Οκτώβρη, θα βρίσκομαι με Γιώργο Μαζωνάκη, Τάμτα και Κέλλυ Κάλτση στο Πολιτεία live clubbing στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Νοεμβρίου θα παίζω στο θέατρο Χώρα, σε ένα ρόλο με διπλή διανομή για το μιούζικαλ Rent και παράλληλα ψάχνω σχήμα για το χειμώνα στην Αθήνα. Κι έχω επίσης πολλά πράγματα κατά νου..

Έχεις υποθετικά την τιμή να βάλεις σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας ένα άλμπουμ να ακούσουν όλα τα παιδιά. Ποια θα ήταν αυτή η επιλογή?
Θα έβαζα να ακούσουν ένα mix από διάφορους συνθέτες κλασικής μουσικής..
Παρε ανασα και παμε...
antidoto
Δημοσιεύσεις: 35870
Εγγραφή: Τετ Απρ 06, 2005 12:26 pm
Τοποθεσία: London

Re: Ησαϊας Ματιάμπα: "...Έρχονται αλλαγές"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

telika o Isaias den ta katafere na kanei kariera. kali i fwni tou pantos
Παρε ανασα και παμε...
minerboh

Re: Ησαϊας Ματιάμπα: "...Έρχονται αλλαγές"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από minerboh »

Και καβλάκι να προσθέσω...
Εικόνα
antidoto
Δημοσιεύσεις: 35870
Εγγραφή: Τετ Απρ 06, 2005 12:26 pm
Τοποθεσία: London

Re: Ησαϊας Ματιάμπα: "...Έρχονται αλλαγές"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

:biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
Παρε ανασα και παμε...
Απάντηση