Music and Media

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
musicfan
Δημοσιεύσεις: 2006
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 11, 2007 9:22 pm

Music and Media

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από musicfan »

07/06/2010

Επανεργοποιήθηκε από αυτή την εβδομάδα ο Arrena του Ομίλου Ρέστη. Με διαφορετικό μουσικό προφίλ το οποίο θα απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, και με non stop μουσικό πρόγραμμα, φιλοδοξεί να έχει την επιτυχία που απέκτησε ο Hot fm μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Σε άλλο επίπεδο ανεβαίνει πλέον η κόντρα Warner και Universal για το Δήμο Αναστασιάδη. Η υπόθεση η οποία μέχρι τώρα έχει μείνει έξω από τα φώτα της δημοσιότητας αφορά στην "αρπαγή" του Αναστασιάδη από τη Universal, ενώ ο καλλιτέχνης εξακολουθεί να χρωστά άλμπουμ στη Warner.

Κατά κοινή ομολογία η Warner είχε καταβάλλει πάρα πολλές προσπάθειες να στηρίξει, και είχε επενδύσει σημαντικά στον καλλιτέχνη ο οποίος διακρινόταν για τις παραξενιές και τις απαιτήσεις του.

Αντί να αναγνωρίσει κάτι τέτοιο ο καλλιτέχνης αρκετό καιρό προσπαθούσε να εξαργυρώσει την επιτυχία του αναζητώντας μια δισκογραφική έτοιμη να σπάσει το συμβόλαιο του με τη Warner.

Η Universal αποφάσισε να εμπλακεί και το πιο πρόσφατο κομμάτι του κυκλοφόρησε από αυτή. Η ανατροπή έγινε όμως την Παρασκευή αυτή όταν στα γραφεία όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης έφτασε επιστολή της Warner Music Greece, με την οποία ενημερώνει ότι με διαταγή δικαστηρίου έχει απαγορευτεί η αναπαραγωγή και εκμετάλλευση ηχογραφημάτων (τραγουδιών) του καλλιτέχνη Δήμου Αναστασιάδη που δεν έχουν παραχθεί από την Warner.

Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν ο Αναστασιάδης μπλοκάρεται και η νέα του δουλειά θα αποκλειστεί από όλα τα μέσα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση - είναι δεδομένο πάντως ότι αυτή τη στιγμή και οι τρεις πλευρές (Ανασταδιάδης - Warner - Universal), είναι ζημιωμένες.

Ξεκίνησε μεν δειλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε όλο και περισσότερα πράγματα από τη Spicy, τη σύμπραξη του Φοίβου με το Star Channel. Μπορεί αρχικά κάποιοι να την εξέλαβαν απλά ως μια εταιρεία η οποία θα φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες του συνθέτη, όμως τόσο ο Φοίβος όσο και το Star έχουν πιο μεγαλεπήβολα σχέδια να επεκταθούν στο χώρο του music marketing και των below the line ενεργειών γύρω από αυτό.

Η Spicy θα επωφεληθεί από την απροθυμία των δισκογραφικών να στηρίξουν νέες παραγωγές αυτό τον καιρό, διότι στόχος είναι με τη βοήθεια του καναλιού να χτίσει νέους καλλιτέχνες.

Μαζικές ακυρώσεις συναυλιών επιφέρει η κρίση, καθώς οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά διστακτικοί στο να χαλάσουν χρήματα αυτή την περίοδο. Τελευταίο θύμα το φεστιβάλ Πέτρας το οποίο με ανακοίνωση του ενημέρωσε για ακύρωση εκδηλώσεων.

Από την άλλη πλευρά ακόμα και όσες πραγματοποιούνται δεν έχουν την αναμενόμενη πώληση εισιτηρίων.

Εξαίρεση η περίπτωση της Rihanna, της Eleven η οποία πήγε αρκετά καλά και η εταιρεία έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι εδώ για να μείνει, προσφέροντας μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση.

Παραφωνία στην συναυλία αυτή η συμπεριφορά από την πλευρά του καλλιτέχνη, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους αποφάσισε να τηρήσει μόνο όσα τυπικά είχαν γραφτεί στο συμφωνητικό.

Ισχυρή προπώληση φαίνεται να έχουν και οι Aerosmith των οποίων τα εισιτήρια τείνουν να εξαντληθούν - και αυτή η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Καραϊσκάκη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Απάντηση