Ο Μίνως Μάτσας και η Ελένη Φωτάκη ανανεώνουν την δημιουργική συμπόρευση  τους και συναντούν δισκογραφικά τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση είναι το αποτέλεσμα, με οκτώ τραγούδια καθαρών προθέσεων, μουσικά, στιχουργικά και ερμηνευτικά  και ένα νέο cd που κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ.

Οκτώ απόκρημνες και τρυφερές βιογραφίες αισθημάτων καθαρού ψυχισμού με μία φωνή που στοιχειώνει τα τραγούδια και επιβάλλεται.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου αν και από το 1983 τραγουδούσε σε μικρούς χώρους, ζούσε μακριά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, εργαζόταν σαν δασκάλα και φρόντιζε την οικογένεια της.

Το 2008 η συνεργασία της με τον Γιώργο Καζαντζή και την Ελένη Φωτάκη στο τραγούδι “Μέλισσες”  ανατρέπει την σχεδόν ερασιτεχνική της σχέση με το τραγούδι. Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι ακροατές γοητεύονται με την ερμηνεία της, αναγνωρίζουν την προσωπικότητα της και συντονίζονται με τον ελκυστικό κόσμο της.

velesiotou_2015_05_001

Η ίδια με απόλυτη σεμνότητα κάνει την επιλογή της και απελευθερώνεται.

Αρχίζει να εμφανίζεται ενεργά σε μουσικούς χώρους και να συμμετέχει σε συναυλίες άλλων ερμηνευτών  αποκτώντας αναγνωρισιμότητα, αποδοχή και χειροκρότημα.

Η μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι, γίνεται κυρίαρχο στη ζωή της και της ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά του.

Η συνάντηση της με τον Μίνω Μάτσα έχει ηθικό αυτουργό την Ελένη Φωτάκη  που δουλεύοντας τα τελευταία χρόνια μαζί του αποφασίζει να του προτείνει μια φωνή από τον δικό της κόσμο,  πιστεύοντας ότι ο λιτός και ευαίσθητος τρόπος του αξίζει αυτή τη πρόκληση.

Η πρώτη δοκιμή έγινε με τα τραγούδια “Στάχτη” και “Ευχή”, ενώ τα υπόλοιπα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια, με τις ερμηνείες της να δίνουν την έμπνευση στους δύο δημιουργούς.

Η Φωτεινή πάλι που λατρεύει το τραγούδι ανταποκρίθηκε συγκινητικά στο κάλεσμα αυτό.

Από την πρώτη κιόλας ηχογράφηση ο Μίνως Μάτσας κυριεύθηκε από αυτή τη σκληρή και ραγισμένη φωνή με την απύθμενη τρυφερότητα.

Ήδη τα δύο τραγούδια «Στάχτη» και «Είδα του τρελού τα κλάματα» ,που παίζονται στα ραδιόφωνα έχουν αποφέρει τους πιο γλυκούς καρπούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here