Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Η Toula (Nia Vardalos) και η… θορυβώδης οικογένεια Portokalos ταξιδεύουν στην Ελλάδα, προκειμένου να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του πρόσφατα αποθανόντος πατέρα της.

Η Nia Vardalos γράφει και σκηνοθετεί το «Γάμος αλά Ελληνικά 3» (“My Big Fat Greek Wedding 3”), την δεύτερη συνέχεια της επιτυχημένης κωμωδίας που κατέκτησε τους πάντες το 2002. Τώρα βέβαια, σε μια εντελώς διαφορετική εποχή, το όλο εγχείρημα φαίνεται κάπως κουρασμένο, με την πρωτοτυπία να έχει εξαντληθεί και τις ομορφιές της Ελλάδος να παρουσιάζονται με μάλλον τουριστικό τρόπο. Ωστόσο, οι ηθοποιοί διατηρούν το κέφι τους και φαίνεται να έχουν δεθεί σαν πραγματική οικογένεια –πάντοτε φωνακλάδικη, παρεμβατική και μοναδική. Στην ταινία μάλιστα συμμετέχουν και αρκετοί έλληνες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι Αλέξης Γεωργούλης, Ανθή Ανδρεοπούλου και Γιάννης Βασιλώττος.

Αυτό που κράτησα από το συγκεκριμένο φιλμ, το οποίο σίγουρα βλέπεται ευχάριστα ένα βράδάκι σε θερινό σινεμά, είναι η ανθρωπιά του. Παρά την απεικόνιση του λαού και της χώρας μας με τον στερεοτυπικό τρόπο με τον οποίο τον βλέπουν οι Έλληνες του εξωτερικού, πιθανόν και οι ξένοι, παρά τα παρωχημένα αστεία και τις υπερβολές, η Vardalos καταφέρει να αναδείξει κάτι πολύ σημαντικό και καθόλου αυτονόητο στις μέρες μας: όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι, μπορούν να κάνουν θαύματα. Και κάπως έτσι, αυτές «των Ελλήνων οι κοινότητες» που λειτουργούν με την καρδιά, μάς θυμίζουν πόσο συγκινητική μπορεί να είναι η ομοψυχία…

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Tanweer, από την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here