7/7/2011
www.musiccorner.gr

Με μια sold out συναυλία, στο κατάμεστο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο πλαίσιο της περιοδείας του για το καλοκαίρι του 2011, την Τρίτη, 5 Ιουλίου. Στην καλύτερη ερμηνευτικά στιγμή του, με εξαιρετική ενέργεια και χημεία με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί αρκετά νωρίς στο θέατρο, παρέσυρε το κοινό του με τον δικό του μοναδικό τρόπο!

Η υποδοχή του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες και τον χώρο γύρω από την σκηνή. Η λάμψη, η ενέργεια και η δυναμική του Μιχάλη μεταδιδόταν από τη σκηνή παντού και άγγιζε όλους. Σε μία περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να αγγίξει το συναίσθημα τόσων ανθρώπων όσο κανείς άλλος από την γενιά του, εμφανίστηκε με χαμόγελο και τραγούδια που μας ενώνουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε θετικά και έστειλε το δικό του μήνυμα. Με τη μουσική, την αστείρευτη ενέργεια και την καλή του διάθεση πρόσφερε χαρά και αισιοδοξία.

Με ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο από ποτέ, με επιλογές από το προηγούμενο ρεπερτόριο του και τις μεγάλες επιτυχίες του, ο Μιχάλης ανανεωμένος και ξεκούραστος, απέδειξε και επί σκηνής ότι βρίσκεται στην καλύτερη ερμηνευτικά στιγμή του. Τραγούδια όπως το “Μία απ’ τα ίδια”, σε στίχους Ελεάννας Βραχάλη, πρώτο στις λίστες των ρ/φ ολης της Ελλάδας, το «Έλα κοντά», “Το καλοκαίρι μου”, το “Καλύτερο Ψέμα”, αλλά και τα “Αν είναι έτσι η αγάπη”, “Αν μ’ αγαπάς”, “Μία από τα ίδια”, “Το παιδί της βροχής” τραγουδήθηκαν από όλους δυνατά και ζητήθηκαν ξανά στο encore. Ο Μιχάλης ακούραστος τραγουδούσε, έπαιζε την κιθάρα του, μίλαγε με τον κόσμο και κανένας δεν ήθελε να φύγει από αυτήν την μαγική βραδιά που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες.

Η επιτυχία αναμένεται να συνεχιστεί και στους επόμενους σταθμούς της περιοδείας του. Ακολουθεί το πρόγραμμα με τους σημαντικότερους από αυτούς.

  • 8 Ιουλίου – Πόρτο Ράφτη, Δημοτική Πλαζ Αυλάκι
  • 24 Ιουλίου – Άργος, Δημοτικό Στάδιο
  • 25 Ιουλίου – Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο
  • 27 Ιουλίου- Εύβοια, Club Daluz
  • 5 Αυγούστου – Ρόδος, Στάδιο Διαγόρα
  • 6 Αυγούστου – Κάλυμνος, Δημοτικό Στάδιο
  • 6 Αυγούστου – Κάλυμνος, Δημοτικό Στάδιο
  • 10 Αυγούστου – Ηράκλειο, Παγκρήτιο Στάδιο
  • 11 Αυγούστου – Χανιά, Εθνικό Στάδιο
  • 16 Αυγούστου – Ζάκυνθος, Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο
  • 17 Αυγούστου – Λουτράκι, Δημοτικό Στάδιο
  • 19 Αυγούστου – Πάρος, Δημοτικό Στάδιο
  • 5 Σεπτεμβρίου – Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
  • 9 Σεπτεμβρίου – Αθήνα, Λυκαβηττός

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλός ο Χατζηγιάννης αλλά θα ήθελα σαν φιλοξενούμενος του στο θέατρο Πέτρα να με σέβεται λίγο περισσότερο.
    Είχαν πουλήσει τόσα πολλά εισητήρια που δεν υπήρχε θέση να καθίσεις ούτε στις σκάλες. Γκρεμοτσακιστήκαμε. Είχαν πουλήσει για τουλάχιστον 1000 άτομα ορθίων.
    Στο πάρκινκ του θεάτρου δεν έμπαινε αυτοκίνητο παρά μόνο η …Vadaphone.
    Έπηξε η περιοχή. Τίθεται το ερώτημα τι φταίνε οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται για να κονομήσει ο κάθε επιχειρηματίας και να πάρει ο κάθε Χατζηγιάννης το βαρβάτο μεροκάματο του.
    Στο τέλος της συναυλίας μποτιλιαριστήκαμε ακίνητοι για 50 λεπτά. Ας πληρώνανε 2 – 3 ανθρώπους να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
    Ο δε κρατικός μηχανισμός ανύπαρκτος. Αν όμως πρόκειται να επιδοτήσει τραπεζίτες η εφοπλιστές η να μοιράσει δουλειές ο δήμος ….. Έχετε ακούσει να παραπονιούνται και να διαδηλώνουν ποτέ οι εφοπλιστές;
    Η πρακτική τους δείχνει ότι μας θεωρούν κοπάδι από πρόβατα. Χωρίς όμως εμάς ο κάθε Χατζηγιάννης και ο επιχειρηματίας του είναι ένα τίποτα.
    Αν δε κατεβεί κανένα τραγούδι στο ίντερνετ φωνάζουν όλοι μαζί ότι σκοτώνεται η τέχνη.
    Ας μην μας αγαπάνε μόνο στα μικρόφωνα. Προς χάριν της τέχνης ας κάνουν λίγο πίσω στις απαιτήσεις τους να περάσουμε καλά όλοι μαζι και να επιβιώσει και η τέχνη.
    Η αληθινή τέχνη σε διασκεδάζει σε ευαισθητοποιεί φεύγεις χαρούμενος με κάτι ποιο ανθρώπινο δεν σε κάνει κοπάδι.
    Και για τιμωρία τους στο θέατρο Πέτρα δεν θα ξανάπαω.
    Και εάν λειτουργήσουμε όλοι έτσι ίσως να επιβιώσει και η καημένη η τέχνη από τα νύχια του κέρδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here