Χριστουγεννιάτικο δώρο από τους Gemma, οι οποίοι έρχονται να μας ξεσηκώσουν με το ολοκαίνουργιο κομμάτι και video τους Μασέτι το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου!

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τότε που οι Gemma μας συστήθηκαν με το ομώνυμο άλμπουμ τους και μας πήραν μαζί τους σε ένα ατμοσφαιρικό, ηλεκτρονικό-rock ταξίδι παντρεμένο με την Κρητική παράδοση. Αυτή την φορά οι Gemma επιστρέφουν και μοιράζονται μαζί μας μια διαφορετική πτυχή τους!

Με τα τύμπανα, κρουστά, loops και μπάσο να δημιουργούν ρυθμούς που καθοδηγούν το σώμα και την ηλεκτρονική ατμόσφαιρα, την μαγευτική φωνή και τους απόκοσμους ήχους να ταξιδεύουν το μυαλό, το Μασέτι αποτελεί ένα μυστηριώδες, χορευτικό κομμάτι που μας παρασύρει αβίαστα στον ξέφρενο κόσμο του.

Ένα ακονισμένο κοφτερό μαχαίρι, το Μασέτι για τους Gemma αφορά τις αντιθέσεις, τα αντικρουόμενα στοιχεία και τις επιλογές. Σε μια κοινωνία όπου οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια της κανονικότητας γίνεται κατακριτέο πρέπει να βρούμε την δύναμη να κόψουμε τα δεσμά, να μην υποκύψουμε στον φόβο, να αφήσουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους και να εκφραστούμε. Ένα πάρτι πέρα από περιορισμούς!

Τους Gemma αποτελούν οι Δανίλη Ευαγγελία (φωνή, loops), Καπαρός Γιώργος (παραγωγή, σύνθεση, loops, synths, κιθάρες), Μαυρογιαννάκης Νίκος (τύμπανα), Πασχίδης Αναστάσης (μπάσο) & Σπινθουράκης Αποστόλης (κρουστά, στίχοι).

Συντελεστές του Video:
Εικονοληψία: Αλέξανδρος Ηλιάκης
Μοντάζ: Καπαρός Γιώργος
Ενδυματολογική επιμέλεια χορευτών: Ελεάννα Αποστολάκη
Artistic make up: Αθηνά Βεριδάκη
Φωτισμός: Μάνος Φουσταλιεράκης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Juggling performance: Έφη Λεμπέση

Λίγο πριν το φινάλε του 2021, οι Gemma επιστρέφουν με ένα νέο κομμάτι – μία νέα περιπέτεια. Μασέτι – το κοφτερό μαχαίρι στην Κρητική διάλεκτο. Κλείστε τα μάτια σας, αφήστε την ενέργεια να σας παρασύρει και ελευθερωθείτε!!!

Ποιά θάλασσα θέλει φωτιά
ποιός βράχος θέλει χιόνι,
ποιά νύχτα θέλησε να δεί
μέρα να ξημερώνει.

Ποιός βασιλιάς δε λαχταρά
μιά μέρα δίχως θρόνο,
σαν το πουλί απού πετά
και δε μετρά το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here