Οι GEMMA, μετά από ένα απίστευτα έντονο συναυλιακό καλοκαίρι, αφήνουν για λίγο την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Κρήτη για να ταξιδέψουν με τις μουσικές τους στην Ελλάδα.

Το ολοκαίνουργιο κομμάτι τους «Δρόμοι», συνοδευόμενο από ένα υπέροχο βίντεο, τους βρίσκει ανανεωμένους και έτοιμους να μας αποκαλύψουν τις καινούργιες ιστορίες τους. Εμπνέονται από ανθρώπους, από πόλεις, από δρόμους, και το εκφράζουν με έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία μέσω των υπέροχων στίχων και ερμηνειών τους.

Οι GEMMA κυκλοφόρησαν πριν από ένα χρόνο την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο το όνομά τους. Το GEMMA, αποτελεί μία εξερεύνηση από την οποία δεν λείπουν γνώριμα στοιχεία από την παράδοση της Κρήτης, αφομοιωμένα σε πιο σύγχρονες μουσικές. Πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές (όπως το παραδοσιακό Ριζίτικο «Ο Μπέλος»), με ηλεκτρονική post-rock αισθητική, synths, κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. Prog & ψυχεδέλεια, brainwave και ταξιδιάρικες μελωδικές γραμμές, αέρινα φωνητικά που διατηρούν το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα.

Με το single «Μασέτι», που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα από το album τους, αλλά και με την ολοκαίνουργια κυκλοφορία τους «Δρόμοι», κατάφεραν να εξελίξουν τον ήχο τους ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας ρυθμούς που προκαλούν το σώμα και το μυαλό σε ένα πάρτι πέρα από περιορισμούς, πέρα από την κανονικότητα και τα δεσμά της.

Οι GEMMA, δεν είναι «μία ακόμη μπάντα». Είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων, εικόνων και μουσικών τοπίων. Ψυχεδελικά Rock ακούσματα, δεμένα με την ηλεκτρονική post αισθητική των GEMMA ολοκληρωτικά μοντέρνο, μοναδικά παραδοσιακό και σκοτεινό, προκλητικά ξεσηκωτικό.

Τους GEMMA αποτελούν οι
Δανίλη Ευαγγελία (φωνή, loops)
Καπαρός Γιώργος (παραγωγή, σύνθεση, loops, synths, κιθάρες)
Μαυρογιαννάκης Νίκος (τύμπανα)
Πασχίδης Αναστάσης (μπάσο)
Σπινθουράκης Αποστόλης (κρουστά, στίχοι)

Η νεραϊδίσια φωνή της Ευαγγελίας, έρχεται και δένει με τους απόκοσμους ήχους που δημιουργούν οι μουσικές, δημιουργώντας δίνες που ταξιδεύουν το μυαλό των ακροατών τους.

Μουσική: Gemma
Παραγωγή, Μίξη: Καπαρός Γιώργος
Video Edit: Καπαρός Γιώργος

Μέσα από χίλιους και έναν δρόμους το ταξίδι που δεν έχει αρχή
κάτω από χίλιους ουρανούς οι μέρες τρέχουν, οι στιγμές σαν βροχή
κι όταν τα φώτα σβήνουν στον αέρα θόρυβος που πιάνει φωτιά
και χίλια πρόσωπα αλλάζουν φεύγουν έρχονται κοιτάν σαν παιδιά

Κάτω οι πόλεις μαγεμένες ψιθυρίζουν ιστορίες παλιές
πάνω τα σύννεφα χορεύουν στον αέρα, σχηματίζουν μορφές
και αυτοί οι δρόμοι δρόμοι δρόμοι έγιναν πανιά
σε ένα καράβι χάρτινο που ο αέρας οδηγεί στα τυφλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here