Η Γεωργία Νταγάκη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και η μόνη γυναίκα μουσικός που έχει ταυτιστεί με την Κρητική λύρα, διαδίδοντας τον ήχο της σε όλο τον κόσμο μέσα από σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες και συναυλίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, μέλος της world/ethnic μουσικής κοινότητας, που δε διστάζει να πειραματίζεται και να εξερευνεί συνεχώς νέους μουσικούς κόσμος.

Το “Matala” είναι το πρώτο δείγμα από το EP με τίτλο “Short Distance” που κυκλοφορεί στις 26 Ιανουαρίου, μία ιδέα, σύνθεση και παραγωγή της ίδιας και του Πάνου Γεωργόπουλου, όπου η κρητική λύρα της Γεωργίας ανακατεύεται με techno beats ήχους, δημιουργώντας ένα ξεχωριστά πρωτότυπο άκουσμα.

«Σε όλους μας αρέσει να γυρίζουμε στο παρελθόν γιατί αυτό μας κάνει να βλέπουμε καθαρότερα το μέλλον. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως αν άκουγαν σήμερα οι χίπις να μπλέκουν οι ρυθμοί της techno και trance μουσικής, με την ψυχεδέλεια – που για μένα κουβαλά η Κρήτη – και την κρητική λύρα, θα επέστρεφαν στα Μάταλα και θα χορεύαν στους ρυθμούς του “Matala”!», μας λέει η ίδια για το πρώτο της single.

Παραγωγή: Πάνος Γεωργόπουλος, Γεωργία Νταγάκη
Σύνθεση: Πάνος Γεωργόπουλος, Γεωργία Νταγάκη
Κρητική Λύρα: Γεωργία Νταγάκη
Synths: Γιώργος Χριστοδουλάκος, Πάνος Γεωργόπουλος, Νίκος Χατζάκης
Mix, Mastering: Γιώργος Χριστοδουλάκος

Το “Short Distance” είναι μία ανεξάρτητη κυκλοφορία της Γεωργίας Νταγάκη, σε διανομή & υποστήριξη της The Hubsters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here