Η Γιάννα Βασιλείου επιστρέφει δισκογραφικά με μια μελωδική και συγκινητική διασκευή. Η χαρισματική και ταλαντούχα ερμηνεύτρια και μουσικός παρουσιάζει το «Μαύρο Κυπαρίσσι», ένα τραγούδι σε μουσική Ara Dinkjian και στίχους Μιχάλη Γκανά, που ερμήνευσε πρώτη η Ελευθερία Αρβανιτάκη, το 1994.

Η Γιάννα Βασιλείου με την επιλογή της καταθέτει το δικό της σχόλιο για την σκληρή εποχή μας και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν ιδίως οι γυναίκες, στην πρωτοφανή αυτή συγκυρία όπου μετά από τα “σκοτάδια” χρόνων πλέον οι ιστορίες που πρέπει φτάνουν στο φως. Βλέποντας την ιστορία μέσα στα χρόνια να επαναλαμβάνεται, το “Μαύρο Κυπαρίσσι” μετρώντας 28 χρόνια δυστυχώς παραμένει επίκαιρο.

Η ευαίσθητη αυτή διασκευή ετοιμάστηκε με αγάπη στο studio του Alex Simon Papaconstantinou ο οποίος υπογράφει την μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση ενώ στο άρτιο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα προσθέτει τα μοναδικά του ηχοχρώματα και τις δικές του πινελιές και ο σταθερός συνεργάτης της Γιάννας, ο ταλαντούχος Θωμάς Κωνσταντίνου.

Το «Μαύρο Κυπαρίσσι», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, συνοδεύεται από το music video που γυρίστηκε στο επιβλητικό και εντυπωσιακό φράγμα της λίμνης Μαραθώνα, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Γιώργου Μπενιουδάκη.

Ήταν μια φορά ένας άνθρωπος
Ήσυχος πολύ και ξαρμάτωτος
Είχε σπίτια και λιβάδια και κοπάδια και σκυλιά
Κι ένα δίχτυ που ‘πιανε πουλιά

Είχε κρύα βρύση στον κήπο του
Μαύρο κυπαρίσσι στον ύπνο του
Μια γυναίκα αγαπούσε που τραγούδαγε συχνά
Και μιλούσε πάντα σιγανά

Δεν κατάλαβε πώς την έσφαξε
Κι ό,τι αγαπούσε το έκαψε
Τα λιβάδια, τα κοπάδια, τα τραγούδια, τα φιλιά
Και κανείς δεν έβγαλε μιλιά

Στάθηκε μπροστά στα χαλάσματα
Κι έβαλε Θεέ μου τα κλάματα
Να ‘χα σπίτι και γυναίκα και κοπάδια και σκυλιά
Κι ύστερα τον πήραν τα πουλιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here