Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής παρουσιάζουν ζωντανά στη μουσική σκηνή του Passport-upstairs τα τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς, με τίτλο Ανήλικο, που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο.

Νέα τραγούδια για την ενηλικίωση, σε έναν ανήλικο κόσμο που ψάχνει την ταυτότητά του, ανάμεσά τους το τραγούδι «Οι αιρετικοί» (Β’ βραβείο από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού) αλλά και το «Παιδί» (1η θέση στο διαγωνισμό Νέων Δημιουργών του 39ου River Party).

mathes_sagkris_2017_05_001

Πιάνο, κιθάρα, τρομπόνι, μπάσο, τύμπανα, video art και μια φωνή ενώνουν τις μουσικές του κόσμου. Ένα ηπειρώτικο μπλέκεται με μια bossa nova, και ένα blues γίνεται λαϊκό τραγούδι, μέσα από τις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις του Γιάννη Μαθέ και της μπάντας.

Παρέα στα καινούρια, δε θα μπορούσαν να λείπουν γνωστά και αγαπημένα ρεφραίν του Χατζιδάκι, του Σαββόπουλου, του Ξαρχάκου κ.ά., σε απρόσμενες διασκευές και χρώματα από τη Δύση ως την Ανατολή και από την εσωτερική ερμηνεία μέχρι το διονυσιακό ξεφάντωμα.

Το πρωτότυπο Video Art και οι φωνές του Γρηγόρη Βαλτινού και της Φιλαρέτης Κομνηνού φωτίζουν τη μουσική διαδρομή του Ανήλικου, μετατρέποντάς την σε μια δίωρη οπτικοακουστική συναυλία!

Επιμέλεια προγράμματος : Γιάννης Μαθές, Μάνος Σαγκρής
Ενορχήστρωση : Γιάννης Μαθές
Ερμηνεία: Γιάννης Μαθές

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γιάννης Καφετζόπουλος – πιάνο, πλήκτρα
Πάνος Ηλιού – κιθάρες
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι
Κώστας Πατσιώτης – κοντραμπάσο
Βασίλης Χωριανόπουλος – τύμπανα

Video Art: Μάνος Σαγκρής, Βίλη Χισκάκη
Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Παπαγεωργίου
ArtWork: Μάνος Σαγκρής

Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 21:30

PassPort Κεραμεικός Upstairs
Κεραμεικού 58 Αθήνα & Μαραθώνος
Κρατήσεις: 2105222203 ή στο viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (με μπύρα ή κρασί στο bar) – 17€ (με μπύρα ή κρασί σε τραπέζι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here