Τη “ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER” έγραψε η Βίλη Σωτηροπούλου το 2000, οπότε κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη και παίχτηκε  για δύο σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου. Το 2008 παρουσιάστηκε εκ νέου στο Θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. Το 2011 η συγγραφέας ‘’πείραξε’’ το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart.

Την άνοιξη του ΄14 η ‘’Γυναίκα loser’’ πειραγμένη και πάλι από την ίδια τη συγγραφέα παρουσιάστηκε για λίγες παραστάσεις σε ένα σπίτι.. Το σαλόνι του σπιτιού, η κουζίνα, το χωλ, οι σκάλες  και η βεράντα είναι το σκηνικό όπου διαδραματίστηκαν οι τρείς ‘’πονεμένες ιστορίες’’… Στη συνέχεια η παράσταση παίχτηκε σε φεστιβάλ, θέατρο, σινεμά, γκαλερί, μπαράκια, ιστορικά καφενεία, σπίτια, προθάλαμο ..ιατρείου, ταράτσες, ακροθαλασσιές και αλλού..

gynaika_loser_2015_10_001

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους, (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα.. Ο έρωτας, το σέξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επι τάπητος (κυριολεκτικά)..

Η Γυναίκα loser (πονεμένες ιστορίες) ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση, από τις φιλελεύθερες του ‘80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2014. Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους, οι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, είναι εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σ’ ένα ταξίδι προς τη Γνώση…

Ιστορία πρώτη: Η  (γνωστή από το 2000) ‘’καλόγρια’’ ή ‘’οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’
Ιστορία δεύτερη: ‘’H ανδροδιώχτρα καριέρας‘’ (κομμένη και γραμμένη το 2011)
Ιστορία τρίτη: ‘’Το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’ (τελευταίας εσοδείας, 2014)

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βίλη Σωτηροπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Aγγελική Ελευθεράκη, Aννα Μακρή, Καλλιόπη Μανδρέκα, Βίλη Σωτηροπούλου.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Xρήστος Θηβαίος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ανδρέας Κατσικούδης, Μίνα Λαμπροπούλου, Γιώργος Μακρίδης

Διάρκεια: 95’ (με διάλειμμα)

ΑΠΟ 29/10 ΕΩΣ 24/12/2015
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ στις 9 Μ.Μ.

Στο Θέατρο “Κάτω απ’ τη Γέφυρα”
Πλατεία ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου.
Τηλέφωνο 210 4816200

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here