«Η Τρύπα» είναι η 2η κυκλοφορία του Νίκου Γερακάρη (στίχοι – μουσική), με τη φωνή του ερμηνευτή Γιώργου Μπίλιου αυτή τη φορά και την ενορχήστρωση του εξαιρετικού Άκη Μουχλιανίτη. Πρόκειται για ένα τραγούδι με έντονα τα στοιχεία μιας rock – blues μπαλάντας, δίνοντας στους ιδιαίτερους στίχους μια επιπλέον βαρύτητα στην ποιητική τους ακροβασία.

Στο πρώτο τραγούδι της νέας συνεργασίας, την χαρακτηριστική ερμηνεία του έχει χαρίσει ο Γιώργος Μπίλιος σε στίχους και μουσική του Νίκου Γερακάρη.
Την ενορχήστρωση, ηχογράφηση, μίξη και mastering έχει κάνει ο Άκης Μουχλιανίτης και συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Χατζιλουκάς κιθάρες, Οδυσσέας Τσάκαλος τύμπανα, Χάρης Κελλάρης μπάσο και Άκης Μουχλιανίτης πιάνο-πλήκτρα. Την φωτογραφία του εξωφύλλου τράβηξε η Μαρίζα Καψαμπέλη, την επικοινωνία ανέλαβε η Action Εστί, ενώ τα γραφιστικά επιμελήθηκε ο ίδιος ο Νίκος Γερακάρης.

Το τραγούδι «Η Τρύπα» με διεισδυτικό τρόπο προσπαθεί να αποτυπώσει την εσωτερική κατάδυση στα μύχια της ψυχής και την απόφαση που τελικά ποτέ δεν ξέρουμε αν θα έρθει.

«Με κέρδισε η ευγένεια και το πάθος του Νίκου για το τραγούδι γενικότερα. Η τρύπα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που με κέντρισε από το πρώτο άκουσμα».
Γιώργος Μπίλιος

Έχω μια τρύπα στο μυαλό, ιδέες μου γεννάει.
Χάνομαι μέσα στα γιατί, που όλο με ρωτάει.
Έχει πολύ βαθιά φωνή, σαν μέσα από πηγάδι.
Στον ουρανό πατά τη γη και στη στεριά πετάει.

Πολλές φορές αναζητώ, αυτά που έχω χάσει.
Οι σκέψεις μου σαν κεραυνοί χορεύουν δίχως τάξη.
Η σιωπή σαν το θεριό, σ’ ένα κλουβί κραυγάζει.
Η μοναξιά είναι σκληρή χαϊδεύει σαν μετάξι.

Έχω μια τρύπα στο μυαλό, που όλο μεγαλώνει,
όπως στο σύμπαν το αχανές, που αστέρι δεν γλυτώνει.
Ο χρόνος τρέχει σαν το φως, με τη ζωή μαλώνει.
Αναρωτιέμαι συνεχώς, το τέλος πως τελειώνει.

Πολλές φορές αναζητώ, αυτά που έχω χάσει.
Οι σκέψεις μου σαν κεραυνοί χορεύουν δίχως τάξη.
Η σιωπή σαν το θεριό, σ’ ένα κλουβί κραυγάζει.
Η μοναξιά είναι σκληρή χαϊδεύει σαν μετάξι.

Έχω μια τρύπα στο μυαλό, ιδέες μου γεννάει.
Χάνομαι μέσα στα γιατί, που όλο με ρωτάει.

————————————-

Ο Γιώργος Μπίλιος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε marketing, ενώ εργάζεται στην διαφήμιση. Εδώ και 15 χρόνια έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές και έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Θεοδοσία Τσάτσου και η Μελίνα Τανάγρη. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο «Διακόπτης» κυκλοφόρησε το 2018, ενώ συνεχίζει δισκογραφικά με 4 επιπλέον singles έως τώρα . Είναι ο εμπνευστής και κύριος εκφραστής του αφιερώματος στον David Bowie, με την Heroes tribute band. Γνωστός ως frontman του αγγλόφωνου σχήματος Amnesia Pills, με τους οποίους συμμετείχε στο Rockwave Festival το 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here