14/3/2014
www.musiccorner.gr

Η θηλυκή πλευρά της μουσικής του σήμερα, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα εξαιρετικό line up με ότι πιο “τώρα” έχει να προτείνει η παγκόσμια και η local σκηνή από το χώρο της χορευτικής μουσικής. Για ένα βράδυ τα ηνία, τη σκηνή και τα decks αναλαμβάνουν και καταλαμβάνουν “κορίτσια-γυναίκες” δίνοντας στίγμα και ρυθμό! Ένα ξεχωριστό “φρέσκο” line up – ένας νέος θεσμός!
Girlllz United festival!!!

girlllz_united_festival_votanikos_2014_03_001

Elegant, trendy, τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή, πνευματώδης, μυστηριώδης με δύναμη εσωτερική αλλά και χιούμορ η «γυναικεία» πλευρά σας, σας προ(σ)καλεί.

Συνεχίζοντας την παράδοση των εξαιρετικών live o Votanikos Live Stage καλωσορίζει στη σκηνή του το νέο αστέρι της Ninja Tune, τη σαγηνευτική όσο και εγκεφαλική EMIKA που από τα διεθνή media χαρακτηρίζουν ως τη νέα Beth Gibbons (Portishead). Την εμβληματική Λονδρέζα IKONIKA που με τα δυναμικά beats της σαρώνει τις πρωτιές στο DJ Mag, την Καναδή B.TRAITS “Radio 1 – star” του BBC με τον MC Juma αλλά και τη δική μας “radio star” Kατερίνα Καφεντζή a.k.a. Kafka. Η νέα γενιά εκπροσωπείται από τις: NALYSSA GREEN, την VIOLET LOUISE και την EVIE KOYRTIDES αλλά και  τις εμβληματικές  BERLIN BRIDES και  την KATΗRIN THE THRILL  που συμπληρώνουν ένα μοναδικό all girl – line up!

Emika

From the darkness can hope be born?
Το αστέρι της Ninja Tune έρχεται στην Ελλάδα στην πιο λαμπερή στιγμή του και με τις μουσικές της… γεννά ελπίδα μέσα στη σκοτεινιά! Οι κριτικές για τη νέα της κυκλοφορία με τίτλο DVA είναι διθυραμβικές.

Ένα υπέροχο χαρμάνι από dubstep, electronica και κλασική μουσική έχει τραβήξει την προσοχή των διεθνών media που την συγκρίνουν με καλλιτέχνες όπως οι PJ Harvey, The XX, Zola Jesus και Beth Gibbons. Όλα της τα τραγούδια έχουν μια ιστορία να διηγηθούν: “Ξεκινώ με μια ιδέα, μια ιστορία και μετά αναζητώ τους ήχους που θα δώσουν ζωή με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορία μου, που θα την κάνουν τραγούδι”. Το πρώτο single είναι μια διασκευή του “Wicked Game”.

Ikonika

Όταν το DJ Mag τη θέτει υποψήφια ως ‘Best Breakthrough DJ’ για το  2009 και της δίνει τον τίτλο  ‘Best DJ’ για το 2010 στα ‘Best Of British’ Αwards, τα λόγια είναι περιττά!

girllz_united_festival_ikonika_votanikos_2014_03_003
Η Ikonika είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εξέχουσες παραγωγούς και DJ της γενιάς της. Το 2008  έκανε το ντεμπούτο της με το “Please” (κυκλοφόρησε στην Hyperdub), συστήνοντάς μας έναν προωθημένο, μοναδικό, ιδιαίτερα μελωδικό και ταυτόχρονα “twisted” νεωτεριστικό ήχο, και κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στη Βρετανική underground μουσική σκηνή. Μεγάλη στιγμή το 2010 που κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, το ‘Contact, Love, Want, Have’, το οποίο πήρε διθυραμβικές κριτικές από μέσα όπως τα :  The Guardian, BBC, NME, FACT, Resident Advisor, Pitchfork για να αναφέρουμε μερικά.

Β. Τraits

H Brianna Price, περισσότερο γνωστή με το stage name της, B.Traits, όταν δεν παρουσιάζει την εκπομπή της στο BBC Radio 1, περιοδεύει στα παγκόσμια dance floors ή κυκλοφορεί συγκλονιστικά tracks όπως το ντεμπούτο της “Fever” που με τα φωνητικά της Elisabeth Troy σκαρφάλωσε στο νούμερο 36 του UK Singles Chart το 2012.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στον Καναδά,  παρασύρθηκε από τους ρυθμούς της Βρετανικής σκηνής των speed garage, 2 step, jungle και drum & bass και ήδη από την τρυφερή ηλικία των 16 ετών αποφάσισε ότι θέλει να γίνει DJ και έγινε!
Στο δυναμικό της Digital Soundboy του θρυλικού Shy FX, είναι το «it» Digital Soundgirl, ότι πιο φρέσκο έχει να δείξει η dance σκηνή του Λονδίνου!

Kατερίνα Kαφεντζή aka Κafka

Η Kατερίνα Kαφεντζή aka Κafka είναι διευθύντρια προγράμματος του Εν Λευκώ 87,7 και μουσική επιμελήτρια της καθημερινής εκπομπής «Cafe Society» που παρουσιάζει το alter ego της Κωνσταντίνος Τζούμας. Η γνώση της περί τα μουσικά απύθμενη και η αγάπη της για τη μουσική ατέρμονη, γεμίζει περηφάνια που ένας Έλληνας  διαπρέπει στο εξωτερικό χωρίς απαραίτητα να μετακομίζει σε αυτό…

girllz_united_festival_kafka_votanikos_2014_03_008
Το ipod της που διακαώς θέλουν πολλοί, περιέχει τα πάντα… και rock και jazz και electronica και alternative και soul και new wave. Η Kafka δεν σνομπάρει κανένα είδος μουσικής αρκεί να είναι καλό… ένα κόλλημα έχει μόνο, τους Residents, το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο…

Violet Louise

Η Violet Louise είναι η Λουΐζα Κωστούλα. Είναι performer, τραγουδίστρια, συνθέτης – τραγουδοποιός και σκηνοθέτης που ασχολείται με τη σύνθεση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων. Το δημιουργικό της πεδίο περιλαμβάνει τη σύνθεση και απόδοση τραγουδιών, ηχητικών και φωνητικών συνθέσεων, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.

girllz_united_festival_violet_louise_votanikos_2014_03_005
Τα πρότζεκτ της μπορούν να χαρακτηρισθούν ως “Θεατρικά Ηχοτοπία”. H Violet Louise παρατηρεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις θεωρίες περί εξέλιξης, την οικογένεια, τις σχέσεις, σαν να κρατά ένα μεγεθυντικό φακό. Οι παραστάσεις της είναι ένα κολάζ από τραγούδια, ήχους, φωτογραφίες, βίντεο που ακροβατούν ανάμεσα στην ποπ και την αβάντ – γκαρντ. Έχει δουλέψει, ως ηθοποιός και στη μουσική διδασκαλία ηθοποιών.

Nalyssa Green

Η Nalyssa Green ασχολείται με τη μουσική εξαιτίας μιας εσωτερικής, επιτακτικής ανάγκης για έκφραση και επικοινωνία. Είναι αυτοδίδαχτη και γράφει τραγούδια, τραγουδά και παίζει κιθάρα, πλήκτρα, ακορντεόν και θέρεμιν. Τα τραγούδια της μέχρι στιγμής μοιάζουν να έχουν επιρροές από indie, folk, pop, με πινελιές ροκ ατμόσφαιρας, εσωστρεφούς ψυχεδέλειας, αστικού και υπεραστικού ρομαντισμού και συναισθηματικής συγκέντρωσης συμπιεσμένων σκέψεων.

Το 2010 ηχογραφήθηκε από την ίδια και τον παραγωγό της Σπύρο Λιβάνη ο πρώτος της δίσκος με τίτλο Barock. Ο δίσκος αυτός φτιάχτηκε στο φοιτητικό δωμάτιο του Σπύρου με τρόπο lo fi και do it yourself. Το Νοέμβριο του 2011 η Nalyssa αρχίζει να ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο The Seed. Ο σπόρος, το σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας γι αυτό που έρχεται, γι αυτό που φυτρώνει πάνω σε αυτό που φεύγει. Η αγάπη θα θριαμβεύσει.

Evie Kourtides

Η Εύη Κουρτίδου γεννήθηκε στην Βέροια. Ξεκίνησε να μελετά μουσική στα 7 της γιατί ο μπαμπάς της ήταν παράφωνος. Πέρασε από ωδεία, έπαιξε σε διαγωνισμούς, πήρε πτυχία και μετά τα ξέχασε όλα και πήγε να φάει κρέμες με λεμόνι.

girllz_united_festival_evie_kourtides_votanikos_2014_03_007
Η μουσική για την θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Μαργαρίτας Καραπάνου «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος» αποτελείται από κιθάρες, φωνές και ηλεκτρονικά ψήγματα και συνιστά την πρώτη της προσωπική συλλογή, η οποία είναι μία πολύ όμορφη και μεγάλη έκπληξη.

Berlin Brides

Ο ήχος των Berlin Brides είναι ένα υβρίδιο electro, punk και powerpop. Είναι η Νατάσα, στιχουργός και τραγουδίστρια και η Μαριλένα, συνθέτρια και κιμπορντίστρια, που δίνει στη μπάντα την ηλεκτρονική της ταυτότητα.

girllz_united_festival_berlin_brides_votanikos_2014_03_009
Ξεκινώντας από μια ιδέα στο Βερολίνο, δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2007 και, από τότε, επανεφεύρουν την αθηναϊκή μουσική σκηνή με τους καυστικούς τους στίχους και τις ηλεκτρισμένες ζωντανές τους εμφανίσεις. Κέρδισαν το 1ο και 2ο Velvet Prize. Έχουν παίξει σε 2 φεστιβάλ στο Τορόντο, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο. Έχουν κυκλοφορήσει ένα 7ιντσο και τον πρώτο τους δίσκο “Modern Celbacy” με την Inner Ear. Αυτή τη στιγμή ηχογραφούν τα νέα τους κομμάτια.

Katrin the Thrill

Την γνωρίσαμε από το μουσικό διαγωνισμό Soundwave και από τότε την συναντήσαμε σε πολλά live και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό (European Music Day, Athens Gay Pride, και μοιράστηκε τη σκηνή με τους Greg Dulli, Electrelane και China Woman κ.α.). Στο πρώτο της μουσικό album EP ‘Earth is calling us’ (αφιερωμένο στο περιβάλλον) η εναλλακτική τραγουδίστρια – μουσικοσυνθέτρια έδινε μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του για την αναδάσωση κατεστραμμένων περιοχών από πυρκαγιές. Το δεύτερο album Evil Eye Charm ,  έγινε πραγματικότητα χάρη στη χρηματοδότηση που πέτυχε διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα Indiegogo .

Η Κατερίνα Πανοπούλου είναι μια dark indie rock/alternative τραγουδίστρια και ευαίσθητη δημιουργός και η μουσική της έχει περιγραφεί σαν μια διασταύρωση μεταξύ της PJ Harvey και των Radiohead. Το πάθος της για τη μουσική ξεκίνησε όταν σαν έφηβη άρχισε να τραγουδάει σε ένα φιλικό συγκρότημα και συνεχίζει…

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Votanikos Live Stage
Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση
Τηλέφωνο 210 3473 835

Η τιμή προπώλησης εισιτηρίων είναι 13 ευρώ
Η τιμή των εισιτηρίων στο ταμείο θα είναι 18 ευρώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here