Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ανοίγει τα πανιά του και ετοιμάζεται να αποπλεύσει από το λιμάνι  της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, για ένα ταξίδι που για πρώτη φορά φέτος δεν θα είναι μόνο μουσικό, αλλά θα περιλαμβάνει θέατρο, δρώμενα και παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους. Από το χώρο της μουσικής, κοντά μας φέτος θα είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, o Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μαριέττα Φαφούτη, που είπαν χωρίς δεύτερη σκέψη το «ναι» στο κάλεσμα να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις προκαταλήψεις. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δράσεων της «σχεδίας».

Μπορεί το καλοκαίρι να μας άφησε, όχι, όμως, και η διάθεση να μεταμορφώσουμε την ετήσια συναυλία μας σε μία μεγάλη γιορτή, σε μία «μέρα στη “σχεδία”» γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδια, πολτιστικές, εκπαιδευτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις.  Σκοπός της γιορτής αυτής δεν είναι άλλος από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων μας απέναντι στην ανεργία, την αστεγία, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

arvanitaki_2017_04_001

Στο μουσικό σκέλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, o Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μαριέττα Φαφούτη είπαν «ναι» στο κάλεσμα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, και θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης, δίνοντας το παρόν στον κοινό μας αγώνα για μια κοινωνία αλληλεγγύης, για έναν κόσμο δίκαιο.

Θα είμαστε εκεί, στην Τεχνόπολη, από νωρίς, ώστε μικροί και μεγάλοι να συμμετάσχουμε σε εργαστήρια και καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η ομάδα πετάνκ του περιοδικού θα παίξει και θα μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά ενός υπέροχου παιχνιδιού, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού θα παρουσιάσει μια παιδική δράση, που θα ξεκινά με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού και στην οποία θα βασιστούν τα παιδιά για να φτιάξουν ένα δικό τους παραμύθι, το «mind the fact» θα παρουσιάσει το «Δείπνο», μία διαφορετική παράσταση με οικοδεσπότες πωλητές της «σχεδίας», που θα μοιραστούν τις ιστορίες τους και θα συνομιλήσουν με τους «καλεσμένους».

goran_bregovic_live_2017_07_001_gadjo_dilo

Ειδικά για το «Δείπνο» θα γίνουν δύο παραστάσεις (η πρώτη θα ξεκινάει στις 18:00 και η δεύτερη στις 19:00, με τη διάρκειά τους να είναι 45 λεπτά η καθεμία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (20 άτομα σε κάθε παράσταση), οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ζητούμενο μέσα από τις δράσεις αυτές είναι η συμμετοχή μας σε μια γιορτή, όπου θα περάσουμε πραγματικά καλά, θα γνωριστούμε καλύτερα και θα συνδεθούμε με τους ανθρώπους γύρω μας. Ζητούμενο είναι μέσα από τη μουσική, τον πολιτισμό, το χαμόγελο να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, την ενσυναίσθηση και τη δράση.

Το φωτογραφικό κουτί του «photoparty box» θα είναι και αυτό εκεί για να απαθανατίσει τις στιγμές και να σας κάνει δώρο τη φωτογραφία-ανάμνηση από μια σπουδαία βραδιά.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18:00 (η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00). Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€.

Όποια έσοδα προκύψουν από τη «μέρα στη “σχεδία”» θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του περιοδικού, καλύπτοντας ιδανικά τα τυπογραφικά έξοδα (ή μέρος αυτών) των τευχών του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2017.

Για άλλη μια φορά, ο χώρος και ο εξοπλισμός διατίθενται δωρεάν από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων, που βρίσκεται στο πλευρό της «σχεδίας» από το ξεκίνημά της.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Τεχνόπολη Δήµου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι

Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:00 (οι άλλες δράσεις ξεκινούν στις 18:00).
Η τιµή του εισιτηρίου είναι 6€ (η είσοδος είναι δωρεάν για συνοδευόμενα παιδιά κάτω των 12).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here