22/3/2013
www.musiccorner.gr

«Στη μέση αυτού του δρόμου, στέκομαι σαν άβουλο θεριό κι είναι απ’ την μια τα πλήθη, αγριεμένα που με περιέχουν κι απ’ την άλλη πάλι εγώ (σαν το παλιό τραγούδι) κι εσύ. Εσύ έρωτα κι αγάπη, εσύ σύντροφε, εσύ περιπέτεια της μιας βραδιάς με τα μισόλογα και τις επίμονες ερωτήσεις, με τις πισώπλατες μαχαιριές σου και τα κενά που προσπαθείς απεγνωσμένα να μπαλώσεις. Κι εγώ, με τις αμφιβολίες μου, να περιμένω τα θαύματα από έναν Χριστό με τις δικές μου αδυναμίες και να μετράω στα δάχτυλα του ενός χεριού τις εξαιρέσεις στη ζωή μου. Εσύ, εγώ, εμείς, αυτοί. Άλλοτε άβουλοι, άλλοτε θεριά, άλλοτε και τα δύο». Α. Ε.*

Άβουλο Θεριό. Ένας δίσκος με 9 κομμάτια πάνω στις βασικές αρχές του τραγουδιού – ωραίες αρμονίες, λιτή ενορχήστρωση και μια απέριττη ερμηνεία που υπηρετεί 100% τον Λόγο.

Ίδιας λογικής και το εξώφυλλο. Ένα νέο κορίτσι που το μισό του πρόσωπο μας κοιτάζει κατάματα, ενώ το άλλο μισό είναι ένα θηρίο με αδρές μπλε, κόκκινες, κίτρινες και πράσινες πινελιές. Το μοτίβο των τεσσάρων βασικών χρωμάτων, επαναλαμβάνεται και στο εξώφυλλο του booklet, μ’ ένα αντρικό πρόσωπο αυτή τη φορά.

Είναι η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης αντίστοιχα, η τραγουδίστρια και ο συνθέτης – στιχουργός. Στον δεύτερο κοινό τους δίσκο (μετά το «Όμορφοι και ηττημένοι»), οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, «Άβουλο Θεριό» μέσα από 9 διηγήσεις-στιγμιότυπα που προσπαθούν να εξερευνήσουν την γυναικεία ψυχολογία, σε σχέση με τον έρωτα, την κοινωνία, αλλά και τον εαυτό της.

Τα τραγούδια γράφτηκαν  ως επί το πλείστον τα τελευταία δύο χρόνια και βασίστηκαν κατά κύριο λόγο, τόσο στη φωνή, όσο και στην ιδιοσυγκρασία της Μαρίας.

Ενορχηστρώθηκαν κι από τους δύο και ηχογραφήθηκαν live (ως προς τα βασικά όργανα, πιάνο, τύμπανα, μπάσο) μετά από αρκετές πρόβες με την μπάντα με την οποία τα παιδιά συνεργάζονται σταθερά τα τελευταία εφτά χρόνια. Aποτέλεσμα, ο δίσκος να έχει έναν αέρα και μια ομοιομορφία, που όταν τον ακούς σε κατακλύζει ένα αίσθημα ευφορίας, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα πραγματικά σπουδαία τραγούδια.

* Το εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου έγραψε ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης
** Το εικαστικό είναι της Ελευθερίας Άνθη και της Φαίδρας Χάρδα. 

TRACKLISTING:
1. Στη μέση αυτού του δρόμου
2. Αμφιβολία
3. Πισώπλατα
4. Άβουλο Θεριό
5. Μισόλογα
6. Θαύματα
7. Τι είμαι για σένα
8. Η ζωή μετρά τις εξαιρέσεις
9. Μπαλώνω κενά

* KΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PHONOGRAPH

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here