8/3/2011
www.musiccorner.gr

Μετά την πρώτη εκρηκτική συνάντηση των KollektivA και του Κόμη Χ, το crossover συνεχίζεται στο Club του Σταυρού του Νότου για τις δύο Κυριακές 13 και 20 Μαρτίου. Μία ανατρεπτική ζωντανή εμφάνιση όπου ο rock κιθαριστικός ήχος μπλέκεται με το hip hop attitude και τα τραγούδια μετατρέπονται σε εύφλεκτο υλικό. Οι ρίμες συγκρούονται μετωπικά με τις μελωδικές γραμμές και οι λούπες τα βρίσκουν με το live.

Η πρωτοποριακή ομάδα Eyellusion θα οπτικοποιεί τους μουσικούς συνειρμούς  με τη χρήση original video art και live show.

Doors open at 21.30
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος με ποτό: 12€

Σταυρός του Νότου Club:
Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210 9226975

—————-

Λίγα Λόγια για τους KollektivA

Η ΚollektivA είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που έρχεται να ταρακουνήσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην ελληνική μουσική.

Είναι εξέλιξη του παλιότερου group “Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό”. Το ΦΕΜΔ κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το 2004 από τη Lyra με τίτλο “Ποτέ Άλλοτε” και το 2007 τον ομώνυμο δίσκο “Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό”. Ακολούθησε το 2009 η παραγωγή της συλλογής “Unsigned United” όπου συνενώθηκαν σχήματα εκτός δισκογραφίας, την οποία επιμελήθηκε το ΦΕΜΔ μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής “Ράδιο KollektivA”.

Από πολύ νωρίς το group ήταν προσανατολισμένο στις conceptual συναυλίες- παραστάσεις, συνοδευόμενες από κινηματογραφικά-θεατρικά δρώμενα και video-art που επιμελείται σε σταθερή συνεργασία τα τελευταία χρόνια η “Eyellusion Team”:

“Αντίθετα Μπροστά” (2010- work in progress)
“Κολεκτιβοποίηση Τώρα” (2008)
“Η Ζωή σε Τρεις Κύκλους” (2005)

Τέλη του 2009 το ΦΕΜΔ αποφασίζει μετά από παρότρυνση του Μάνου Ξυδούς τη μετονομασία του σε “KollektivA”. Παράλληλα, ο Μάνος αναλαμβάνει την επιμέλεια της παραγωγής του ομώνυμου δίσκου του σχήματος.

Ο δίσκος αυτός κυκλοφορεί τον Οκτώβρη του 2010 και περιέχει τη συμμετοχή του Μάνου Ξυδούς σε μια διασκευή του “Which Side Are You On”.

Λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος του Μάνου Ξυδούς στον οποίο συμμετέχει η KollektivA με την ενορχήστρωση και εκτέλεση του τραγουδιού “Μαίρη Μη Λυπάσαι Πια”.

Παράλληλα το group συμμετέχει και στον καινούριο δίσκο των ΝΕΒΜΑ (Family the Label), σε 2 τραγούδια.

Μεγάλο ατού των KollektivA αποτελεί η δυναμική τους συναυλιακή παρουσία σε πρότυπα εξωτερικού (performance, τεχνικός εξοπλισμός, εκτελεστική δεινότητα), πάντα μέσα από το ιδιαίτερο αισθητικό καλλιτεχνικό φίλτρο του group.

Λίγα λόγια για τον Κόμη Χ

Ο Λευτέρης Παναγιωτίδης ή αλλιώς Κόμης Χ, γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Καστοριά. Όταν ήταν μαθητής μετακόμισε για κάποια χρόνια με την οικογένεια του στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Επιστρέφοντας από εκεί εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Λευτέρης αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Άνω Τούμπας και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Άμφισσας.

Με την μουσική ξεκίνησε να ασχολείται στα 15 του χρόνια και τη τελευταία δεκαετία αποτελεί ενεργό μέλος πολλών hip hop σχημάτων της Θεσσαλονίκης όπως 031 , Χαοτική Φαμίλια και Χάος εν Τάξη. Αρχικά ως φίλος του και στη συνέχεια και ως μουσικός παραγωγός, τον βοήθησε να κάνει τις ρίμες του μουσική ο Δημήτρης Μπέλτσος, γνωστός ως Diveno.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μια ζωή με μουσική», που περιέχει 16 τραγούδια γεννημένα από τη μεγάλη του αγάπη για το hip hop, δεν έφτασε στα δισκοπωλεία αλλά κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι ανάμεσα στους φίλους του και όσους είχαν την επιθυμία να τον γνωρίσουν.

Το δεύτερο ολοκληρωμένο album του κυκλοφορεί το 2006 και πάλι με τον Diveno στη μουσική παραγωγή κι αυτή τη φορά βρίσκει τη θέση του στα επίσημα δισκοπωλεία. Εταιρία παραγωγής η Smile Production και τίτλος μια ευχή από όλους τους φίλους του: «Καλή Συνέχεια».
Το 2007 παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και κερδίζει τη πρώτη θέση. Η νίκη του αυτή αποδεικνύει ότι το hip hop και οι καλλιτέχνες που το εκπροσωπούν αποτελούν κυρίαρχο μουσικό ρεύμα και στην Ελλάδα και ότι ο Κόμης Χ είναι δυναμικός εκπρόσωπος του.

Το 2008 κυκλοφορεί την τρίτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χάος Εν Τάξει».

Στο δίσκο αυτό συνεργάζεται με γνωστούς συνθέτες της hip hop σκηνής, ενώ υπογράφει και τη σύνθεση τριών κομματιών του.

Εμφανίζεται στο πρώτο hip hop festival στην Αθήνα και στα Mad Video Music Awards 2009 όπου με τους Professional Sinnerz τραγούδησαν με τον Νίνο τη διασκευή τους στο «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana.

Το 2010 σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Κόμη Χ. Συμμετέχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές της νέας του «ηχητικής οικογένειας», Family the label.

Στο δίσκο «Amazing» των Pro Sinnerz, στο κομμάτι «Φταίει», στο «Καινούρια Αρχή» των Νέβμα, στο δίσκο «Νεβματικά Δικαιώματα», όπως και στο δίσκο των Goin Through «Joker», στο τραγούδι «Λίγο Ακόμα».

Παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης κυκλοφορεί το νέο του single «Αν είσαι δίπλα μου», σε παραγωγή του Dj Rico με τη συμμετοχή της Ραλλίας Χρηστίδου.

Το κομμάτι αυτό συμπεριλαμβάνεται στο νέο δίσκο του Κόμη Χ, «Κάποια Μέρα».


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here