Η Αφροδίτη Μάνου τραγουδάει Μάνο Ελευθερίου και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει κείμενα από τη Βιβλιοθήκη της καρδιάς του σε μια πρόταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Μια συνεργασία-έκπληξη του Μάνου και της Αφροδίτης, δυο ανθρώπων που χρόνια τώρα κινούνται παράλληλα στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, χωρίς οι δρόμοι τους να έχουν συναντηθεί μέχρι σήμερα.

Ωστόσο οι δυο τους γνωρίζονται από παλιά, από την εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης έστελνε κρυφά από τη εξορία στη Ζάτουνα τις κασέτες με τον πρώτο μελοποιημένο Ελευθερίου και η Αφροδίτη με την αδερφή της, τη Μαρία Δημητριάδη, τραγουδούσαν σε στενό φιλικό κύκλο «Γλυκοφιλούσα Παναγιά» και «Το Τραίνο Φεύγει στις Οχτώ» και όλα εκείνα τα τραγούδια που μετά φυγάδευαν στο εξωτερικό, με μια πολύπλοκη και περιπετειώδη διαδικασία, μέχρι αυτά να ξαναγυρίσουν με τη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα και να πάρουν τη θέση τους στην Ιστορία, στα ραδιόφωνα και στα χείλη των Ελλήνων.

Συνεργασίες του Μάνου Ελευθερίου με τον Δήμο Μούτση, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, αλλά και τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιάννη Σπανό και τον Σταύρο Ξαρχάκο, γεμίζουν τις ζωές μας με ποίηση, με εικόνες ολοζώντανες μικρών και μεγάλων ηρώων, με βιογραφίες μιας αυτοσχέδιας συλλογής αγίων, που ζωντανεύουν λέξη-λέξη, εκεί που κάθε συλλαβή παίζει τον ρόλο της σ’ ένα εργόχειρο ήχων, νοημάτων και συμβολισμών τόσο προσωπικό, που τελικά καταλήγει να γίνει πανελλήνιο σουξέ, με ειδικό βάρος ακριβό και πολύτιμο.

Η Αφροδίτη Μάνου, αναζητώντας “Τα Λόγια και τα Χρόνια τα χαμένα”, τραγουδάει Μάνο Ελευθερίου και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει μια επιλογή από έργα δικά του, αλλά και άλλα, πολύ ενδιαφέροντα, από τη βιβλιοθήκη της καρδιάς του, στις 15 και 16 Νοεμβρίου στον Ιανό. Την ομάδα συμπληρώνει, ο εκλεκτός Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου2014, στις 21:30
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στις 20:30

manou_elefteriou_2014_11

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 3217810

Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Οι πόρτες ανοίγουν μισή ώρα πριν από τις παραστάσεις.

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το ianos.gr

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο ianos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here