Χαρακτήρα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που δοκιμάζονται έχει η συναυλία που πραγματοποιείται στις 19 Μαρτίου (19.00) στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού. Η διεθνής Ελληνίδα μέτζο-σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα, τραγουδά αφιλοκερδώς στη συναυλία που έχει τίτλο «Σταγόνες Πάθους». Θα ερμηνεύσει τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων. Στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας. Το ίδιο πρόγραμμα έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, καθώς και στο Φεστιβάλ Ναυπλίου τον Ιούνιο του 2015.

gravas_2016_03_001

Ο Ξενώνας Φοίβη λειτουργεί από το 1965 και ως σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γυναίκες που χρήζουν υποστήριξης, που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και άλλα προβλήματα και έχουν ανάγκη βοήθειας. Εξυπηρετούνται άγαμες μητέρες με τα παιδιά τους, κακοποιημένες γυναίκες καθώς και άτομα με άλλα κοινωνικά προβλήματα. O Ξενώνας προσφέρει πιο συγκεκριμένα:στέγη, τροφή, νομικές συμβουλές καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.  Η φιλοξενία είναι τρίμηνη με δυνατότητα να δοθούν παρατάσεις

Δεν γίνονται δεκτά άτομα εξαρτημένα από ουσίες. Πεπειραμένη κοινωνική λειτουργός βοηθά την επίλυση των προβλημάτων των φιλοξενουμένων.  Ο Ξενώνας χρειάζεται κάθε είδους συμπαράσταση ειδικά σ αυτή τη δύσκολη εποχή που οι υπηρεσίες του είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδά πολύ συχνά στο εξωτερικό για την Ελλάδα καθώς θέλει να προβάλλει τη χώρα μας στην Ευρώπη και όχι μόνο. Πολύ συχνά οι συναυλίες της έχουν κοινωνικό, φιλανθρωπικό υπόβαθρό. Τραγούδησε στη Λιέγη στο κονσέρτο “12 ώρες για την Ελλάδα” τον Μάιο του 2015. Εμφανίστηκε στο Μεξικό επίσης το φετινό Μάιο με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τον περασμένο Ιούνιο τραγούδησε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ναυπλίου σε κατάμεστη αίθουσα Έλληνες συνθέτες και καταχειροκροτήθηκε. Από συναυλία της στη Φραγκφούρτη συγκεντρώθηκαν 25.000 ευρώ τα οποία παρέδωσε τον προηγούμενο Μάιο στους Έλληνες Γιατρούς χωρίς σύνορα.

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου.

19 Μαρτίου 19.00

Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού
Περικλέους 55, Χολαργός

Είσοδος 10 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here