Κορίνα Λεγάκη, Mosaic”: Τα διαπιστευτήρια αλλά και η αισθητική ταυτότητα μιας νέας ερμηνεύτριας «δια χειρός» Γιώργου Ανδρέου.

Η Κορίνα Λεγάκη συγκέντρωσε τραγούδια που βρίσκονταν σε «αγρανάπαυση», τραγούδια που αγαπήθηκαν στο παρελθόν και σημάδεψαν τους δημιουργούς τους για διαφορετικούς λόγους το καθένα και τα επανέφερε στο προσκήνιο, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων, τρόπων έκφρασης και νέων αναγνώσεών τους, απόλυτα μελετημένο και ταιριαστό.

legaki_2016_01

Από «Το Γκαρσόνι» (Γιώργος Οικονομίδης / Μανώλης Χιώτης), το «Σε Ψάχνω» (Λευτέρης Παπαδόπουλος / Γιάννης Σπανός), τη «Μαγδαληνή» (Λίνα Νικολακοπούλου / Σταμάτης Κραουνάκης), την «Παλιά Φωτογραφία» (Κώστας Λειβαδάς / Γιώργος Ανδρέου), την «Άννα Καρένινα» (Θοδωρής Γκόνης / Νίκος Ξυδάκης) έως το “Despedida” (Antonio Pinto / Shakira) και το «Αν Ακούς» (Σουηδικό παραδοσιακό, διασκευή Occasional Dream / Φωτεινή Λαμπρίδη), κάθε ψηφίδα σ’ αυτή την δισκογραφική πρόταση έχει τη λάμψη και την ομορφιά του καινούργιου. Κι ας πέρασε τόσος χρόνος από το πρώτο άκουσμα αυτών των τραγουδιών.

Η παραγωγή, η ενορχηστρωτική ευθύνη και η καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου ανήκουν στον Γιώργο Ανδρέου.

Την έκδοση του ψηφιακού δίσκου κοσμούν έργα της εικαστικού Δάφνης Αγγελίδου.

Κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here