«Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ», η ιδιαίτερη παιδική θεατρική παράσταση που υπογράφει η Εύη Ψάλτη, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Πανώρα από 3 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 17:30, στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων για λίγες παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Λορέτα είναι ένα μικρό ποντικάκι που τολμάει να πει «δεν ξέρω» ανοίγοντας έτσι τα μονοπάτια της γνώσης. Η Ντο-ντο, το φοβισμένο ποντικάκι που σπαταλάει το δημιουργικό μυαλό της να… κλείνει μονοπάτια, εκφράζοντας την αβεβαιότητα του αυριανού ενήλικα μπροστά στη ρευστότητα του πολυσύνθετου κόσμου που πρόκειται να κληρονομήσει. Ο Ιερώνυμος, ο σοφός, δεν είναι ο παντογνώστης, αμετακίνητος δάσκαλος που προσφέρει έτοιμες λύσεις. Οι έτοιμες λύσεις άλλωστε δεν οδηγούν παρά σε στέρηση της δυνατότητας επιλογών και σε μια μη-δημιουργική στατική ζωή. Οι καλές νεράιδες με τα μαγικά ραβδιά και οι πρίγκιπες της τελευταίας στιγμής δεν επαρκούν σήμερα πια για να προστατέψουν τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές του κόσμου γύρω τους.

Το σημερινό έργο οδηγεί τα παιδιά, με τον γνωστό αγαπημένο τρόπο, στον μαγικό κόσμο της φαντασίας όπου τα πάντα μπορούν να συνυπάρξουν: η επίμονη μύγα, η ξεκάθαρη-κάθετη αράχνη, ο μικρούλης αλλά απόλυτα σημαντικός τερμίτης, η νεραϊδούλα και το ξωτικό. Ταυτόχρονα όμως προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να σκεφτούν, να αλλάξουν οπτικές γωνίες, να κατανοήσουν καλύτερα την πηγή των δυσκολιών και να βρουν λύσεις. Δοσμένο παιχνιδιάρικα, χιουμοριστικά, με πολλή μουσική και τραγούδια, το έργο μας στοχεύει να διασκεδάσει αλλά και να προβληματίσει.

Το έργο βασίζεται στο παραμύθι του Axel Duwe.

magia_skepsis_afisa_2015_10

 

Συντελεστές:
Σκηνοθετική/κινησιολογική επιμέλεια: Χρήστος Πανώρας
Μουσική: Στάθης Ουλκέρογλου
Σκηνικά: Σελήνη-Ελένη Σερέφογλου
Κοστούμια: Χρήστος Πανώρας-Αλκηστη Νούτση

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Άννα Μίχου (Λορέτα)
Χρήστος Πανώρας (Ξωτικό)
Μαριλένα Στεφανή (σαλιγκάρι-αράχνη-μύγα-τερμίτης)
Άννα-Μαρία Τσομπανάκη (Ντό-ντο, Νεραιδούλα)

@χΩΡΟΣ τΕΧΝΗΣ αΣΩΜΑΤΩΝ
Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο
Τηλ. 211 8009838, 6939238611

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 11 ευρώ

*Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here