To Release Athens 2019 υποδέχεται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, μία από τις κορυφαίες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Οι περίφημοι Alice in Chains έρχονται από το Seattle της Washington στην Πλατεία Νερού τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.

alice_in_chains_2018_12_002Οι Alice in Chains παραμένουν μία από τις πλέον επιδραστικές και επιτυχημένες rock μπάντες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί με τους Nirvana, Pearl Jam και Soundgarden, αποτέλεσαν την Big Four του Seattle στα θρυλικά 90s και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως επανακαθόρισαν τον χάρτη του modern rock.

Την τελευταία δεκαετία ο ήχος τους παραμένει το ίδιο συναρπαστικός, συναισθηματικός και πάντα χαρακτηριστικός. Mε μπροστάρη τον Jerry Cantrell, έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες και κιθαρίστες του σκληρού ήχου (και ίσως υποτιμημένου τραγουδιστή), συνεχίζουν να δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους, δισκογραφικά και επί σκηνής, ζώντας μια δεύτερη “ζωή” και μεγαλώνοντας τον ήδη “die hard” πυρήνα εκατομμυρίων οπαδών.

Στη διάρκεια μιας μεγαλειώδους πορείας που αγγίζει πλέον τα 30 χρόνια, έχουν πουλήσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια δίσκους και εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα κορυφαία live acts στα μεγάλα φεστιβάλ παγκοσμίως. Το ντεμπούτο τους “Facelift” (1990) σύστησε στον πλανήτη ένα νέο ήχο – το grunge με ξεκάθαρες heavy metal επιρροές – και έγινε το πρώτο χρυσό album του είδους και λίγο αργότερα διπλά πλατινένιο. Οι δύο επόμενοι δίσκοι, “Dirt” (1992) και “Alice In Chains” (1995), μαζί με τα EPs “Sap” (1992) και “Jar of Flies” (1994), τους εκτόξευσαν στη… στρατόσφαιρα.

alice_in_chains_2018_12_001
Ο τραγικός και πρόωρος χαμός του τραγουδιστή τους Layne Staley το 2002, έφερε την μπάντα σε ένα απροσδιόριστο διάλειμμα. Ωστόσο, τα εναπομείναντα μέλη, Cantrell, Kinney και Inez, ξανάφεραν τη μπάντα στη ζωή, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη! Με τον Willian DuVall ως βασικό τραγουδιστή, το εξαιρετικό “Black Gives Way To Blue” του 2009 τους σύστησε σε ένα νέο κοινό, ενώ με το “The Devil Put Dinosaurs Here” (2013) και το καταπληκτικό φετινό “Rainier Fog”, ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς, επιβεβαιώνουν ξανά το status μιας μεγάλης μπάντας που συνεχίζει να είναι εδώ!

Would“, “Man In The Box“, “Rooster“, “No Excuses“, “Down In A Hole“, “Them Bones“, “Heaven Beside You“, “I Stay Away”, “Nutshell“, “Bleed The Freak“, “Check My Brain“, “The One You Know“, “Never Fade” είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία κομμάτια που θα ακούσουμε ζωντανά το βράδυ της 24ης Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού!

Οι Έλληνες 1000mods δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όχι επειδή προέρχονται από την εγχώρια σκηνή αλλά διότι, δικαίως, είναι μια μπάντα που διαθέτει τεράστια δημοτικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό.

Ξεκινώντας από μικροσκοπικά υπόγεια, γεμάτα καπνό και ιδρώτα, έφτασαν στο σημείο να γεμίζουν αρένες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους στον ήχο και την αισθητική των 70s και των 90s. Mε επιρροές από retro και doom rock έως space και fuzzy heavy rock, δημιούργησαν έναν πελώριο δικό τους ήχο, που είναι αδύνατο να μιμηθείς, κερδίζοντας φανατικούς φίλους από κάθε ρεύμα και σκηνή, από stoners έως metalheads.

Περιοδείες χωρίς τελειωμό σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία, εδραίωσαν τη φήμη μιας εκρηκτικής μπάντας στη σκηνή, δημιουργώντας έναν φανατικό πυρήνα οπαδών που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
“Vidage”, “Road To Burn”, “She”, “Low”, “Electric Carve” και πολλά ακόμα θα μας ταρακουνήσουν για τα καλά το βράδυ της 24ης Ιουνίου. Σκληροί, ψυχεδελικοί και επικίνδυνα εθιστικοί, οι 1000mods θα είναι εκεί για να σε κάνουν να ιδρώσεις, να φωνάξεις, να ανατριχιάσεις!

Οι Fu Manchu δημιουργήθηκαν το 1985 ως Virulence, μια hardcore punk μπάντα που γούσταρε τους Black Flag. Άλλαξαν όνομα και από το πρώτο τραγούδι τους, το “Kept Between Trees”, το 1990, έθεσαν τις βάσεις και βοήθησαν ώστε να γεννηθεί στην έρημο και να κατακτήσει τον πλανήτη ένα εμβληματικό είδος metal, το stoner rock!

Με 12 albums στο ενεργητικό τους – με πιο χαρακτηριστικά τα μνημειώδη “King Of The Road” (2000), “California Crossing” (2001), “Start The Machine” (2004) – και μερικά κομμάτια δυναμίτες (“Evil Eye”, “Mongoose”, “Thinking Out Loud”, “Squash That Fly”, “King Of The Road” κ.α.), παρουσίασαν πέρσι τον πιο πρόσφατο δίκσο τους, “Clone of the Universe”, με την συμμετοχή του Alex Lifeson των θρυλικών Rush! Ο fuzz ήχος τους παραμένει πιο σκληρός από ποτέ και οι συνθέσεις τους πάνε μπροστά, θυμίζοντας ταυτόχρονα την εφηβική ορμή τους. Scott Hill, Brad Davis, Bob Balch, Scott Reeder παραμένουν οι “βασιλιάδες του δρόμου” – και του stoner rock – και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει!

Θέση στη σκηνή παίρνουν επίσης οι Puta Volcano. Μετρώντας ήδη οκτώ χρόνια παρουσίας στη Rock σκηνή, ένα EP και δύο full length κυκλοφορίες, οι Puta Volcano διευρύνουν το ακροατήριο και τους μουσικούς τους ορίζοντες, αποτίοντας πάντα φόρο τιμής στις desert rock και Seattle ‘90s επιρροές, διαμορφώνοντας το “volcanic rock” προσωπικό τους στίγμα, με όχημα τις υπνωτιστικές γκρούβες και τα συμπαγή και δεμένα παιξίματά τους.

Ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο Harmony of Spheres “ταξίδεψε” τόσο εντός, όσο και (κυρίως) εκτός συνόρων, αποσπώντας θετικότατες κριτικές και σχόλια από κοινό και μουσικό τύπο, γεγονός που οδήγησε αναπόφευκτα στη γρήγορη εξάντληση του πρώτου vinyl pressing ενώ σε γρήγορους ρυθμούς κυλά προς την ίδια κατεύθυνση και το δεύτερο pressing. Την κυκλοφορία ακολούθησαν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ και η πρώτη τους mini Ευρωπαϊκή περιοδεία με εμφανίσεις σε Αυστρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σερβία & Βουλγαρία.

Η Δευτέρα 24 Ιουνίου, ξεκινά με τους MONOVINE! Η εξαιρετική μπάντα ξεκίνησε το 2011 με το ντεμπούτο “Cliche” έναν φόρο-τιμής στη σκηνή του grunge με τον ήχο της να χαρακτηρίζουν οι proto-punk “επιθέσεις”, οι πανίσχυρες κιθάρες και τα αμείλικτα ντραμς.
Σε συνδυασμό με στίχους που μιλούσαν για αδράνεια, αυτοκαταστροφή αλλά και δημιουργία και αποδοχή, η τριπλέτα έχει “κερδίσει” τη θέση της στην ελληνική και όχι μόνο, alt-rock σκηνή.
Έχουν ήδη μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως Iggy Pop, The Fuzztones, The Subways, Moby, The Prodigy, 1000mods, Naxatras, The Last Drive ενώ ο περσινός τους δίσκος “D.Y.E” έμεινε πιστός στη δική τους “wasted generation” με έναν ήχο ισχυρό και κολλητικό!

Η προπώληση για τη συγκεκριμένη ημέρα συνεχίζεται προς:
42 ευρώ ΚΑΝΟΝΙΚΟ+ΑΜΕΑ.
VIP εισιτηρία στα 130 ευρώ.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
• ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
• open bar
• προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο
• ιδιωτικό parking
• ξεχωριστές τουαλέτες
• αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.

Να θυμίσουμε πως στην είσοδό σας στο φεστιβάλ θα σας δοθεί δωρεάν έγχρωμο αναμνηστικό hard copy εισιτήριο!

Διάθεση:
Τηλεφωνικά / στο 11876
Online / viva.gr / releaseathens.gr
Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Η πρόσβαση είναι εύκολη, τόσο με τα Μέσα Μεταφοράς όσο και με αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο parking.
Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)
ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)
Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”
Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here