Η νεοσύστατη oμάδα Prospero Theater Group παρουσιάζει για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Ευρώπη, το έργο των Καναδών Guillermo Verdecchia και Daniel Brooks με τίτλο “Insomnia“, στο Θέατρο Άβατον.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι ο δίγλωσσος θίασος, θα παρουσιάσει το έργο στην αυθεντική αγγλική του γλώσσα, χωρίς υπέρτιτλους. Σκοπός της συγκεκριμένης παράστασης αλλά και της ομάδας, είναι η προσέλκυση του αγγλόφωνου κοινού της Ελλάδας, σε μια εμπειρία η οποία δε συνηθίζεται στη χώρα μας.

 insomnia_2015_01_002

ΤΟ ΕΡΓΟ
Πρόκειται για μια απίστευτη εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης και τις ανησυχίες για τις αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή τους και στη σχέση τους. Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι προσωπικές ανασφάλειες του ζευγαριού εκδηλώνονται και έτσι παρατηρούμε πώς αντιλαμβάνονται τη “τρομερή” ζωή τους μετά από μερικά χρόνια προβάλλοντας τους φόβους τους μέσα από στιγμιότυπα της καθημερινής τους ζωής. Οι Guillermo Verdecchia και Daniel Brooks έγραψαν ένα έξυπνο έργο με γρήγορο ρυθμό, μέσω του οποίου καταπιάνονται με σοβαρά θέματα όπως ο κατακερματισμός της κοινωνίας της οικογένειας και του ίδιου του ατόμου, χρησιμοποιώντας ένα σουρεαλιστικό μίγμα χιούμορ και τραγωδίας του οικείου και του απρόβλεπτου.

PROSPERO THEATER GROUP
Η Ομάδα “Prospero Theater Group” ιδρύθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από τον Ελληνοκαναδό ηθοποιό Γιώργο Παπαστυλιανό. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει το αγγλόφωνο κοινό της χώρας, που έχει σπάνια τη δυνατότητα να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα εφόσον δεν μιλάει καλά Ελληνικά, δίνοντάς του την ευκαιρία να παρακολουθήσει επαγγελματικές παραστάσεις στην αγγλική γλώσσα. Ακόμη, στόχος της Ομάδας είναι η προσέλκυση μαθητών της τελευταίας τάξης αγγλόφωνων Λυκείων και ενηλίκων σπουδαστών της αγγλικής γλώσσας για μια ποιοτική και αυθεντική πολιτιστική εμπειρία κατά την εκμάθηση τους. Ο δίγλωσσος θίασος αποτελείται από αναγνωρίσιμους επαγγελματίες του θεατρικού χώρου που μεγάλωσαν ή σπούδασαν σε αγγλόφωνες χώρες και στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου θεατρικού κοινού στην Ελλάδα.

insomnia_2015_01_001

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφείς: Guillermo Verdecchia και Daniel Brooks
Σκηνοθεσία: Μιλένα Παρθενίου
Σκηνικά, κοστούμια: Cleves Χρυσικού
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Γούσιος

Διανομή:
John F.: Γιώργος Παπαστυλιανός
Gwen: Μαίρη Πετρούτσα
William: Δημήτρης Στράτας
Kate: Ειρήνη Χρονάκη

Φωτογραφίες: Αγγελική-Ειρήνη Μήτση

Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3, Γκάζι, Αθήνα (πλησίον Μετρό Κεραμεικός)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 14 Φεβρουαρίου-5 Απριλίου 2015, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-3412689, 6973685097
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here