Το Θέατρο ΕΞΑΡΧΗΣ παρουσιάζει τη φετινή θεατρική σαιζόν δυο σημαντικά μονόπρακτα της μεγάλης ελληνίδας θεατρικής συγγραφέα Λούλας Αναγνωστάκη:

«Η παρέλαση» & «Ο ουρανός κατακόκκινος»

Δυο έργα που αποτελούν σταθμό στην ελληνική δραματουργία και ανέβηκαν για πρώτη φορά από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και από το Εθνικό Θέατρο.

anagnostaki_2015_10_002

«Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ»
Υπόθεση:
Δυο αδέρφια, η Ζωή και ο Άρης  ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο, εξόριστοι στην ασφάλεια του δωματίου τους. Η μόνη τους επαφή με την πόλη και τους ανθρώπους είναι ένα «παράθυρο». Η ιδέα της παρέλασης που θα λάβει χώρα κάτω από το σπίτι τους, φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Από το παράθυρο θα παρακολουθήσουν την έναρξη, την απρόσμενη εξέλιξη και την αποτρόπαια έκβαση της παρέλασης. Από το παράθυρο θα εισβάλει ο έξω κόσμος, που τόσον καιρό αποφεύγουν, και θα τους συντρίψει.

«Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ»
Υπόθεση:
Η Σοφία Αποστόλου, γόνος μιας αστικής οικογένειας, καθηγήτρια γαλλικής στο Δημόσιο, με ανώτερες σπουδές στη Φιλολογία, κάτοχος επίσης της αγγλικής και της ρωσικής, χήρα ενός ωραίου κομουνιστή, απολυθείσα λόγω αλκοολισμού, ζει πια απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι φυλακισμένος, ο άσχημος και λίγο πιο «αργός» γιος της…
Ένας μονόλογος – σκέψεις δυνατές – μιας δυναμικής γυναίκας για τη ζωή, τις ελπίδες, τα όνειρα που διαψεύστηκαν μαζί με τις αξίες και τις ιδεολογίες και που είδε το παιδί της να μπλέκεται – και μαζί με αυτό και η ίδια- σε περίεργες «μπίζνες» με  ανθρώπους  από χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

anagnostaki_2015_10_001

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια : Ντίνος Σπυρόπουλος
Σκηνικό – Κοστούμια : Κοσμάς Πανωρίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Τσακάλου, Όλγα Παπαδημητρίου, Ίλια Σπυροπούλου, Άγγελος Κούκος, Αιμίλιος Λίτος

Ημέρες παραστάσεων: κάθε Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα από 23 Οκτωβρίου
Ώρες : Σάββατο & Δευτέρα στις 9 μ.μ.
Κυριακή στις 8 μ.μ.

anagnostaki_2015_10_003

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ
Άνεργοι, ΑΜΕΑ : 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης:
90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Κρατήσεις θέσεων: 210-3822661

Θέατρο Εξ αρχής
Εμμανουήλ Μπενάκη και Δερβενίων 46 / Εξάρχεια
Τηλ. 210-3822661

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here