3/12/2012
Γράφει η Βερόνικα Αντωνιάδου
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Πολυπλατινένιος έγινε ο τελευταίος δίσκος «Ταυτότητα» του Στέλιου Ρόκκου και δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από το πάρτυ που διοργανώθηκε τη Πέμπτη το βράδυ για την απονομή του δίσκου! Φίλοι, συνεργάτες αλλά και πολύς κόσμος είχαν καταφτάσει από νωρίς -και παρά την καταρρακτώδη βροχή- στα “Reload Stores” για να γιορτάσουν μαζί με τους δημιουργούς τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

Από την αρχή της κυκλοφορίας του δίσκου άλλωστε είχαν ξεχωρίσει στα ραδιοφωνικά charts και αγκαλιάστηκαν από το κοινό τα δύο πρώτα singles “Είμαι δικός σου” και “Θυμάμαι”. Η «Ταυτότητα» συνολικά περιλαμβάνει 13 τραγούδια από τα οποία τα περισσότερα «ντύνει» μουσικά ο ίδιος ο Στέλιος Ρόκκος αλλά και οι Κωνσταντίνος Παντζής, Chris Child, Λάζαρος Καγγελίδης, Νίκος Απέργης. Τους στίχους έχουν γράψει οι Βίκυ Γεροθόδωρου, Νίκος Γρίτσης, Chris Child, Κορίνα Καπτάνη, Νίκος Απέργης.

Ο τραγουδιστής γεμάτος από ενέργεια και καλή διάθεση ευχαρίστησε τους φίλους, τους συνεργάτες και τον κόσμο για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του καθώς και τον «αδερφό και φίλο» του, όπως αποκάλεσε, Αντώνη Ρέμο που έμμεσα βοήθησε στην επιτυχία του δίσκου. Στη συνέχεια, πήρε την κιθάρα του και τραγούδησε μαζί με το κοινό μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όπως το “Είμαι δικός σου”, το “Έμεινα εδώ”, το “Φεγγάρια” κ.ά.

Μετά το τέλος της απονομής μιλήσαμε με τον Στέλιο Ρόκκο καθώς και με την στιχουργό των επιτυχιών, Βίκυ Γεροθόδωρου.

Music Corner: Πως αισθάνεσαι για αυτή την επιτυχία;
Στέλιος Ρόκκος: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και πάρα πολύ δικαιωμένος. Είναι μια δικαίωση και για μένα και για τους συνεργάτες μου που πιστεύουν σε μένα. Τις μέρες που ζούμε, που είναι τόσο δύσκολες, το να γίνεται κάτι τέτοιο, είναι πολύ δύσκολο!

Music Corner: Τι σου δίνει έμπνευση στη ζωή;
Στέλιος Ρόκκος: Η ίδια η ζωή! Τα πάντα! Νομίζω ότι κάθε μέρα μαζεύονται πράγματα μέσα μας, μέσα σου, μέσα σε όλο τον κόσμο και ο καθένας έχει βρει τρόπους να τα βγάζει προς τα έξω. Άλλος γίνεται χρυσαυγίτης, άλλος γίνεται …ταβλαδόρος, άλλος γίνεται δημιουργός, άλλος γλύπτης. Ο καθένας βρίσκει τον τρόπο όλα αυτά που ζει να τα βγάλει με έναν ωραίο τρόπο και μέσα από όλα αυτά να βγει δημιουργία.

Music Corner: Η κρίση σε έχει επηρεάσει ψυχολογικά, οικονομικά;
Στέλιος Ρόκκος: Πολύ, πάρα πολύ! Η κρίση είναι σαν τη χολέρα! Είναι πολιτική… Και επηρεάζει ειδικά τα φτωχά στρώματα, ανθρώπους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μέχρι και τους πιο υψηλά ιστάμενους, τους πλούσιους.

Music Corner: Έκανες κάποια δήλωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
Στέλιος Ρόκκος: Δεν ήξερα ότι θα πάρει τέτοια διάσταση… Έκανα πλάκα καταρχάς γιατί μου αρέσει το χιούμορ στη ζωή. Την κάνει πιο όμορφη. Μέσα από το χιούμορ και τη σάτιρα βγαίνουν πολλές αλήθειες με γλυκό τρόπο. Ο κύριος Παπούλιας μου είναι πάρα πολύ συμπαθής! Σαν φυσιογνωμία. Ενεργειακά πες το! Δεν τον ξέρω. Ούτε έχω κάποιο πρόβλημα. Είπα ότι είναι ο πιο παράνομος γιατί είναι πρόεδρος σε κάτι που δεν υπάρχει! Με την ίδια ευκολία που απολύουν τόσους δημόσιους υπαλλήλους, που κόβουν συντάξεις για να καλύψουν μαλακίες τόσων χρόνων, γιατί δεν διώχνουν με την ίδια ευκολία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον δεν έχουμε δημοκρατία;

Music Corner: Θεωρείς ότι δεν έχουμε;
Στέλιος Ρόκκος: Μα έχουμε; Δημοκρατία σημαίνει ευημερία, υγεία… Εδώ κόβουν τα νοσοκομεία από την επαρχία, τους γιατρούς… Ξέρεις τι εγκλήματα είναι αυτά; Η μάνα μου λιποθύμησε στη Λήμνο και δεν ήξερα τι να κάνω! Ποια δημοκρατία; Αν αυτό είναι δημοκρατία να τη χαίρονται! Θέλω κάτι άλλο εγώ.

Music Corner: Τα πράγματα θα φτιάξουν;
Στέλιος Ρόκκος: Εγώ πιστεύω πολύ στο “Εμείς”. Σε όλα τα θέματα. Στη μουσική, στην πολιτική, στους αγώνες… Το “Εμείς”!

Music Corner: Η δισκογραφία περνάει κι αυτή κρίση αυτές τις μέρες…
Στέλιος Ρόκκος: Τα ωραιότερα τραγούδια τα έχω γράψει σε υπόγεια! Να ξέρεις ότι μέσα από τα σκατά ανθίζουν λουλούδια…

Music Corner: Μια ευχή για το μέλλον;
Στέλιος Ρόκκος: Υγεία. Υγεία και αισιοδοξία και να μην ξεχνάμε το “Εμείς”. Το “Εμείς” είναι πολύ σημαντικό!

Ο Στέλιος Ρόκκος με τη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από τη κόρη του Μέλια!

————————————————————————

Music Corner: Πως αισθάνεσαι που παρόλο το δύσκολο οικονομικό κλίμα που βιώνουμε πηγαίνει τόσο καλά ένας δίσκος;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Ήταν αναμενόμενο για μένα. Ο Στέλιος είναι ένας άνθρωπος με πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο, στην καλύτερή του εποχή θεωρώ. Τον έζησα πολύ πέρυσι το χειμώνα που συνεργαστήκαμε στενά γι’ αυτό το cd. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα σχεδόν το μισό δίσκο μαζί του. Είναι μια από τις ωραιότερες συνεργασίες που είχα ποτέ και από άποψη ταλέντου και από άποψη ανθρώπου. Για μένα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.

Music Corner: Είναι κάποιο τραγούδι το αγαπημένο σου;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Ναι, το “Είμαι δικός σου” που είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι και για τους δύο. Για μένα και λόγω στίχων. Όταν το μελοποίησε ο Στέλιος αγαπήθηκε πολύ και από εκείνον και από όλο τον κόσμο.

Music Corner: Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σένα αυτό το τραγούδι;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Ναι. Το είχα γράψει βιωματικά δύο χρόνια πριν και ήταν μεγάλη χαρά που έγινε με τον Στέλιο τόσο ωραίο τραγούδι!

Music Corner: Υπάρχει κάποια συνεργασία για το μέλλον που θα ήθελες να πραγματοποιηθεί;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Θέλω να ξανασυνεργαστώ με τον Στέλιο γιατί πραγματικά, απολαμβάνω την κάθε στιγμή που δουλεύω μαζί του!

Music Corner: Κάποιο σχέδιο / όνειρο για το μέλλον;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Υπάρχουν πολλά σχέδια και όνειρα. Να είμαστε γεροί να τα εκπληρώσουμε.

Music Corner: Τι γνώμη έχεις για τα μουσικά δρώμενα στην Ελλάδα;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Θέλω πάντα να σκέφτομαι αισιόδοξα, πάντα! Αρνούμαι, δηλαδή, να μιζεριάσω θέλω να σκέφτομαι θετικά αφού η στιγμή που περιμένω στην καριέρα μου -αφού με ρώτησες- θα είναι η στιγμή που θα συναντηθώ μουσικά και με την κόρη μου. Σε δύο χρόνια θα αρχίσει και αυτή να τραγουδάει!

Music Corner: Η κόρη σου είναι πηγή έμπνευσης για σένα;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Ναι, ναι!

Music Corner: Τι άλλο σε εμπνέει;
Βίκυ Γεροθόδωρου: Ο έρωτας πάντα και οι καταστάσεις της ζωής… Ο έρωτας όμως πιο πολύ, γιατί τα τραγούδια είναι έρωτας! Αλλά ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου είναι η κόρη μου οπότε με εμπνέει περισσότερο απ’ όλα!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ήταν υπέροχος, ωραίος!!! του αξίζει η αγάπη μας
    !!!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here