Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Μας χρωστούσε από χτες ο πρώτος ημιτελικός 3 χώρες, και μας τις έδωσε σήμερα, αφού Αρμενία, Σλοβενία και Λετονία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, τις δεύτερες πρόβες τους. Παρόλα αυτά, και κάποιες χώρες του Β’ ημιτελικού, συγκεκριμένα η Σερβία, η Αυστρία, η Fyrom, η Μάλτα και η Ρουμανία, έκαναν και αυτές τις τελικές τους πρόβες.

Την παρθενική τους εμφάνιση στη σκηνή του Κιέβου, έκαναν οι Big 5 πριν από λίγο, με τα βλέμματα όλα να πέφτουν πάνω στο μεγάλο φαβορί , την Ιταλία. Πάμε να δούμε αναλυτικά, τι συνέβη σήμερα…

Α’ Ημιτελικός

16. ΑΡΜΕΝΙΑ
Η Artsvik δίνει μια σκοτεινή αίσθηση στο τραγούδι της. Πλαισιωμένη από δύο χορεύτριες, οι οποίες δίνουν έμφαση στις κινήσεις με τα χέρια, θυμίζοντας αρκετά την θεά Κάλι, σε ένα δύσκολο αλλά άκρως συγχρονισμένο χορευτικό. Σε αποχρώσεις του μοβ και του ροζ οι καπνοί στο φόντο καθώς και όλοι οι χρωματισμοί. Φωτιές και πυροτεχνήματα, λίγο πριν το τέλος, κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή την εμφάνιση της Αρμενίας.

17. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Ο Omar Nadar, προσπαθεί αλλά δε του βγαίνει. Αλλού βαράνε τα τύμπανα, αλλού χορεύει η νύφη. Δε μπόρεσε πάρα πολλές φορές να συγχρονίσει την ματιά του με τις κάμερες, με αποτέλεσμα να κοιτάει όπου θέλει. Φωνητικά ήταν ικανοποιητικός, και χρησιμοποιεί πολύ έξυπνα τον τεράστιο πολυέλαιο της σκηνής. Θεωρώ απίθανο να περάσει στον τελικό.

18. ΛΕΤΟΝΙΑ
Τον πρώτο ημιτελικό, κλείνει η Λετονία και οι Triana Park. Όσο απλή ήταν η εμφάνιση της Σλοβενίας, τόσο περίπλοκη και πολύχρωμη είναι η Λετονία. Δε μπορώ να σχολιάσω αναλυτικά το τι φοράει η κοπέλα ή στο πως είναι βαμμένη ή στο υπέρλαμπρο μαλλί της. Δείτε καλύτερα μόνοι σας. Θα σταθώ στο φούξια μικρόφωνο, στις ασημένιες μπότες της, και στα έντονα χρώματα που κυριαρχούν επί σκηνής, τα οποία τραβούν την προσοχή. Μια αξιοπρόσεχτη ψυχεδελική συμμετοχή, που δε θα περάσει απαρατήρητη.

Β’ Ημιτελικός

1. ΣΕΡΒΙΑ
Και ξεκινάμε με τον δεύτερο ημιτελικό, όπου η Σερβία μου θύμισε λίγο στο φόντο εμάς και την δική μας συμμετοχή, αφού υπάρχουν νερά και σταγόνες. Ντυμένη ολόλευκα -λογικά κάνει πρόβα για νύφη-, φωνητικά όχι τόσο καλή η Tijana Bogicevic ενώ προς το τελείωμα εμφανίζεται και ένας χορευτής που γυρνάει γύρω της σαν σβούρα. Μετριότητα η λέξη που ταιριάζει απόλυτα.

2. ΑΥΣΤΡΙΑ
Τη σκυτάλη παίρνει ο Nathan Trent, ο οποίος είναι τόσο χαλαρός και χαμογελαστός που με εντυπωσίασε και νομίζω ότι έχει πιθανότητες – αν και το κομμάτι δε μου λέει κάτι- να πάει τελικό. Καθισμένος σε ένα φεγγάρι, – ίσως από κάπου ξεπροβάλει και η Sailor Moon-, ντυμένος στα λευκά και αυτός και τα φωνητικά του, με φόντο σύννεφα τα οποία αλλάζουν χρώματα, δίνει μια πολύ όμορφη αίσθηση, η οποία σε κερδίζει.
Ευχάριστη έκπληξη ομολογουμένως!

3. FYROM
H Jana Burceska, με ένα μαύρο, σέξι, μίνι σύνολο, προσπαθεί να μας πείσει, ότι της αρέσει να χορεύει μόνη της, που λέει και το τραγούδι. Όμως ,θα έπρεπε να έχει και κάποιον άλλον πάνω στη σκηνή, γιατί σου δίνει την αίσθηση πως κάτι λείπει. Με φόντο εκείνη στην αρχή σε μια ασπρόμαυρη πόλη, που στο ρεφρέν γίνεται κόκκινη και μπλε, κάνει ότι μπορεί για να γεμίσει την σκηνή αλλά…μάταια! Ένα τραγούδι που αρέσει, αλλά όπως και το Βέλγιο, στη σκηνή κάπου χάνει.

4. ΜΑΛΤΑ
Μόνη πάνω στη σκηνή, με σικ λευκή τουαλέτα με στρας, ερμηνεύει το τραγούδι της η Claudia Faniello. Προβολείς και εκείνη στο φόντο να τραγουδάει, συνθέτουν την συμμετοχή αυτή, χωρίς πολλούς εντυπωσιασμούς, παρά μόνο την πολύ καλή φωνή της. Αν θα περάσει; ; Άγνωστο. Οι επιτροπές ξέρουν!

5. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Αυτή η πρόβα είχε αρκετά θέματα: στην αρχή δεν άκουγαν την μουσική, μετά γλίστρησε ο ερμηνευτής, αλλά το τραγούδι ανεβαίνει στα στοιχήματα. Στο background εμφανίζονται διάφορα σχέδια και χρώματα, που δίνουν την αίσθηση καρτούν. Κόκκινο μίνι φόρεμα για την Ilinca, στα μαύρα ο Alex. Ένα κομμάτι εύθυμο, χορευτικό που σίγουρα θα πάει τελικό. Φωνητικά είναι άψογοι.

Αυτές οι χώρες μόνο έκαναν πρόβα από τον δεύτερο ημιτελικό.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, χωρίς όμως να ξέρουμε πολλά, έκαναν τις πρόβες τους οι Big 5 και η οικοδέσποινα Ουκρανία. Δε θα πούμε σχόλια, θα περιμένω και την δεύτερη τους πρόβα. Όμως θα σας δώσω μια μικρή γεύση.

ΙΤΑΛΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


Έρχονται αύριο και άλλες πρόβες , από τις υπόλοιπες χώρες του δεύτερου ημιτελικού.
Μείνετε συντονισμένοι στο MusicCorner.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here