Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Λόγω μίας σπάνιας γενετικής πάθησης, ο δεκάχρονος Auggie Pullman (Jacob Tremblay) μοιάζει με «φρικιό». Ή τουλάχιστον έτσι τον αποκαλούν όλοι όσοι τον γνωρίζουν. Ο Auggie αντιμετωπίζει με τρόμο τη μέρα που οι γονείς του Isabel (Julia Roberts) και Nate (Owen Wilson) αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να πάει σε κανονικό σχολείο. Όμως η ένταξη του μικρού στην πραγματική κοινωνία, θα αποτελέσει μάθημα ζωής για όλους…

wonder_afisa_2017_12

Το «Θαύμα» (“Wonder”) του Steven Chbosky βασίζεται στο επιτυχημένο ομώνυμο βιβλίο του R. J. Palacio και προσωπικά με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ναι, η ταινία είναι γεμάτη από τα κλισέ του είδους, όμως είναι τόσο καλά και έντιμα φτιαγμένη που συγκινεί πραγματικά. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο της, και αυτό που την κάνει να διαφέρει, είναι ότι δεν στέκεται μόνο στον κεντρικό χαρακτήρα του μικρού Auggie, αλλά προσπαθεί να μπει στην ψυχολογία και άλλων παιδιών που τον πλαισιώνουν, όπως είναι η μεγαλύτερη αδελφή του Via (Izabela Vidovic), αλλά και κάποιοι φίλοι του.

wonder_2017_12

Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη κάθε ανθρώπου να ανήκει κάπου, να νιώθει αποδεκτός και φυσιολογικός, πόσω μάλλον όταν είναι παιδί. Το συγκεκριμένο έργο πρεσβεύει ότι όταν είσαι αληθινός, ευγενικός και ξέρεις να αγαπάς, δεν χρειάζεται να αλλάξεις για να μη νιώθεις διαφορετικός. Όλοι διαφορετικοί και μοναδικοί είμαστε, άλλωστε, όσο κι αν φοβόμαστε να το παραδεχθούμε κάποιες φορές. Αν είστε γονείς, πηγαίνετε στο σινεμά με τα παιδιά σας –το έργο αποτελεί ιδανική επιλογή οικογενειακής ταινίας, ειδικά γι’ αυτές τις μέρες των Γιορτών.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Spentzos Film, από την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here