Γράφει η Ζωή Νικολάου
Φωτογράφηση: Αλεξάνδρα Κατσαρού

Ο Guts ήταν στο Kookoo Bar το Σάββατο και ήμασταν από τους πολύ τυχερούς που βρεθήκαμε εκεί για να τον ακούσουμε! Είναι γνωστός για τους απίστευτους ήχους που μας προσφέρει χρόνια τώρα από τα πρώτα του δημόσια βήματα ως dj και beatmaker και ως μέλος της funky μπάντας «Alliance Ethnik». Οι συνεργασίες του θρυλικές μιας και μιλάμε για ονόματα όπως Anthony B, Michael Rose, Youssou N’ Dour, με τους οποίους συναντήθηκε στα ταξίδια του στη Σενεγάλη και τη Τζαμάικα. Από το 2007, βέβαια, κάνει τη μεγάλη έκρηξη, αφήνοντας το Παρίσι για την Ίμπιζα και χαρίζοντάς μας το solo album του “Guts le Bienheureux” και τους τρεις επόμενους που εκτοξεύουν τις αισθήσεις στα ύψη, “Freedom”(2009), “Paradise For All”(2012) και “Beach Diggin”(2013). Ιδιαίτεροι κομμάτια με πολλές πινελιές από γκανκστερικές ταινίες των 70s, γνήσιο hip-hop σε tra-fa beats ρυθμούς και ένας απροσδόκητα αρμονικός συνδυασμός του μελαγχολικού πιάνου με τη χαρούμενη reggae-soul μελωδία, συνθέτουν την εκπληκτική μουσική που απολαύσαμε το Σάββατο το βράδυ!

guts_live_2014_12_018

Τη βραδιά άνοιξε ο Kill Emil, με τις αναγνωρίσιμες πια λούπες του, μιας και πρόκειται για τον έναν από τους πολυσυζητημένους beatmakers τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Έχοντας “σαπορτάρει” πολλά σχήματα ως τώρα, για ακόμα μια φορά μας προθέρμανε ανεβάζοντας τη διάθεσή μας!

guts_live_2014_12_003_kill_emil

Κατά τις έντεκα, όλοι όσοι ήμασταν εκεί χειροκροτήσαμε καλωσορίζοντας τον χαμογελαστό Guts, που εμφανίστηκε στη σκηνή και ξεκίνησε με ένα ρυθμικό intro αφού ευχαρίστησε και εκδήλωσε και το θαυμασμό του για τον Kill Emil. Δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του: ο Leron Thomas μας τραγούδησε και έπαιξε τρομπέτα σε funky και jazz ρυθμούς, ο Greg F στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Florian Pellissier στα πλήκτρα και ο Slikk Tim στο μπάσο…

guts_live_2014_12_014

Με το “Brand new evolution” σαν εναρκτήριο κομμάτι, κανείς δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να χορέψει αλλά και να τραγουδήσει αφού ο Guts μας έδειχνε και τους στίχους των κομματιών …γραμμένους σε κομμάτια από χαρτόκουτα! Ακούσαμε το “Freedom”, το “Rockin’ Puppin” και το ξεσηκωτικό “Man funk”.

guts_live_2014_12_013

Ένα πάρτυ όπου όλοι κουνιούνταν στο ρυθμό και τραγουδούσαν δυνατά τους στίχους! Ταξιδέψαμε στη soul  με κομμάτια όπως το “Open wide” και το “What is love” και δεν σταματήσαμε να χαμογελάμε και να περνάμε καλά αφού η συναυλία συνεχίστηκε με το “Come closer, το “Roses”, το “Instant Funk” και το πολύ γνωστό “Living is easy”.

guts_live_2014_12_021

«Σήμερα είναι μια ταραγμένη μέρα για την Αθήνα…».. Με αυτά τα λόγια, έγινε και η αναπόφευκτη αναφορά στα γεγονότα της ημέρας κι έτσι ακούσαμε πιο μελαγχολικά κομμάτια που όπως μας είπε ο Guts εκφράζουν την «σκοτεινή πλευρά της ζωής»… Από τα τελευταία tracks ήταν το “Want it back”, όπου τραγουδούν παιδιά, λέγοντας “want it back, our world, we want it back” και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τα κοινωνικά μηνύματα της μουσικής του…

guts_live_2014_12_026

Αν και έπαιξαν για μόνο μία ώρα και κάτι, ήταν ένα πάρτι μουσικής, μια γιορτή μελωδιών. Ενωθήκαμε ανεξάρτητα από την ηλικία μας, τη μάρκα της μπλούζας μας, τη δουλειά μας, την καταγωγή μας, το μήκος των μαλλιών μας, απέναντι σε μια πολύχρωμη σκηνή που έμοιαζε με αγκαλιά! Περιμένουμε αδιαμφισβήτητα την επόμενη επίσκεψή του και ευχόμαστε η λέξη «πολυεθνική» να αναφέρεται από δω και πέρα σε τέτοιου είδους μουσικά ταξίδια που ενώνουν ήχους από διαφορετικά είδη μουσικής και κάνουν το τεχνητό dj set να μοιάζει με συναυλία ζωντανών οργάνων!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here