Γράφει η Ξένια Φουσέκα
Φωτογραφίες: Αθηνά Στρόδα

 17 Σεπτεμβρίου λοιπόν, μια νύχτα με σχεδόν πανσέληνο και φόντο τον Σαρωνικό στο Βεάκειο θέατρο. Το βράδυ ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και την Idra Kayne, μια αποκάλυψη της soul / funk μουσικής, να δημιουργεί την καλύτερη διάθεση για το κλείσιμο μιας μοναδικής περιοδείας για τους Imam Baildi.

imam_baildi_live_2016_09_015

Έτσι ξεκινά η πιο όμορφη και αλλοπαρμένη συναυλία φέρνοντας «Το Καλοκαίρι Ξανά», με τη Ρένα Μόρφη να παρασέρνει το κοινό στη νοσταλγική γοητεία μιας περασμένης δεκαετίας με σύγχρονους ήχους και ένα βράδυ γεμάτο χορό. Άριστη σκηνική παρουσία, θεατρικότητα και αμεσότητα διαθέτει κάθε ένα από τα μέλη των Imam Baildi, σε κάθε βήμα, σε κάθε ήχο που δημιουργούν.


Όποιος έχει βρεθεί σε συναυλία των Imam, ξέρει καλά πως η μουσική τους χτυπάει πρώτα στην καρδιά και μετά στα αυτιά. Έτσι και ‘κείνη τη νύχτα έβλεπες κάθε λογής ηλικία να ξεσηκώνεται, να τραγουδά, να χορεύει, να ερωτεύεται ξανά και να μαγεύεται από «λαϊκό – σύγχρονους» ήχους. Η συναυλία ήταν πλαισιωμένη από μεγάλη γκάμα τραγουδιών, με καινούργια αλλά και παλιά αγαπημένα κομμάτια και με το πρόγραμμα να αποδεικνύεται ασταμάτητο –βοήθησε σε αυτό, βέβαια, η θέρμη και το κέφι των Imam αλλά και η έξαρση του κοινού. Κι έτσι, λίγο πριν το κλείσιμο και ενώ κοινό και μπάντα είχαν γίνει ένα, ακούγαμε το «Ντυμένη σαν Αρχόντισσα», όταν ξαφνικά, παρασυρμένος από την ορμή των στίχων, εμφανίζεται από το κοινό ένα νέο παιδί και ξεκινά να χορεύει ζεμπέκικο και να χειροκροτείται από όλους!


Έκπληξη για τη βραδιά αποτέλεσε η παρουσία του Carlos Menendez, ο οποίος έφερε τους κουβανέζικους ήχους ώς το αποκορύφωμα και μας θύμισε στιγμές από το καλοκαίρι που έφυγε.

Αυτό όμως που ξεχώρισα, ήταν η στιγμή που η Ρένα Μόρφη μίλησε για το νέο της άλμπουμ, με τίτλο «Σούλη Ανατολή». Κι αυτό γιατί, όπως η ίδια μας διηγήθηκε, Σούλη Ανατολή ήταν το καλλιτεχνικό όνομα της πολυαγαπημένης της γιαγιάς. Της αφιέρωσε, λοιπόν, το άλμπουμ, δίνοντας της ένα από τα πιο γλυκά και στοργικά φιλιά.


Και κάπως έτσι, λίγο αργότερα, με νοσταλγική διάθεση έκλεισε η αυλαία, και όλοι μαζί ευχηθήκαμε «καλή αντάμωση» σύντομα!


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here