INTERVIEWS
Το Music Corner συναντά ξένους καλλιτέχνες
και ξενόγλωσσα ελληνικά groups!

—————————————-

 

THE CORAL

Συνέντευξη στη Τζωρτζίνα Αναγνωσταρά
Music Corner – 23/2/2011

Οι Coral είναι ένα βρετανικό indie rock συγκρότημα που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη μουσική του. Κάντρι παλιότερων εποχών, ψυχεδέλεια δεκαετίας 60’, παραδοσιακοί και εναλλακτικοί ροκ ήχοι συνδυάζονται για ένα αποτέλεσμα πολύ καλό-ομολογουμένως.

 Σχηματίστηκαν το 1996 στο Hoylake της Αγγλίας και κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους το 2002. Μέχρι και σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει συνολικά τρία ΕP, έξι albums και 11 singles.

Στις ερωτήσεις μας απάντησε ο Nick Power (πλήκτρα) εκ μέρους και των πέντε μελών των Coral. Αν και λακωνικός στις περισσότερες απαντήσεις του, μας έδωσε μία σαφή εικόνα για το χαρακτήρα του συγκροτήματος.

Music Corner: Από που προέρχονται κάθε φορά η μουσική και οι στίχοι σας;
The Coral: Βιβλία, ταινίες, δίσκοι, ζωγραφιές, συζητήσεις και βλακείες από την αγγλική τηλεόραση…

Music Corner: Τα περισσότερα άλμπουμ σας έχουν φτάσει στο top5 των βρετανικών album chart. Νιώσατε καθόλου πιεσμένοι κατά την προετοιμασία του τελευταίου άλμπουμ σας, ότι αυτή η επιτυχία έπρεπε να συνεχιστεί;
The Coral: Υπήρχε λίγη πίεση, γιατί υπήρχε ένα κενό ανάμεσα στα άλμπουμ. Αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με αυτό που ακολούθησε το πρώτο άλμπουμ. Είναι ωραία να καταλαμβάνεις υψηλή θέση στα charts, αλλά όσο τα άλμπουμ μας είναι καλά δε μας νοιάζει.

Music Corner: Το τελευταίο άλμπουμ σας ”Butterfly House” κυκλοφόρησε μόλις πριν εφτά μήνες. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας του; Νιώθετε ότι μπορεί να έχετε νέες μουσικές επιρροές  σε σχέση με το πρώτο σας άλμπουμ πριν εφτά χρόνια;
The Coral: Χάσαμε ένα κιθαρίστα πριν από αυτό το άλμπουμ, οπότε ήταν κάπως δύσκολα για λίγο καιρό. Αλλά σύντομα το συνηθίσαμε. Ναι, πολλές από τις επιρροές μας άλλαξαν, αλλά διατηρήσαμε τον πυρήνα τους ίδιο. Όσο γίνεσαι περισσότερο έμπειρος, δεν «κλέβεις» από τα άλλα συγκροτήματα τόσο ανοιχτά, αποκτάς την ικανότητα να δημιουργείς αυθεντικά πράγματα.

Music Corner: Πώς ήταν η εμπειρία σας από τη συνεργασία  με τους Arctic Monkeys; Πώς είναι να ανοίγεις τις συναυλίες για ένα νεότερο συγκρότημα;
The Coral: Η περιοδεία μας με τους Arctic Monkeys ήταν μια χαρά. Μας «άνοιξε την πόρτα» σε πολύ περισσότερους θαυμαστές απ’ ό,τι θα παίζαμε, οπότε αυτό ήταν καλό.

Music Corner: Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή συγκρότημα που θα θέλατε να συνεργαστείτε είτε μουσικά είτε επί σκηνής;
The Coral: Έχω ακούσει ότι στο θρύλο του ροκαμπίλλυ, Duane Eddy, αρέσει το άλμπουμ μας, οπότε θα ήταν σπουδαίο να παίξουμε μαζί του!

Music Corner: Θα μπορούσατε να κατονομάσετε ένα βρετανικό κι ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα που προτιμάτε και γιατί;
The Coral: Άκουσα τις προάλλες ένα σπουδαίο άλμπουμ από την Αμερική, από τους Songs:Ohia, που λέγεται Magnolia Electric Company… Υπέροχοι, σκοτεινοί στίχοι και η μουσική τους μοιάζει περίπου με του Neil Young στο «Cinnamon Girl». Από την Αγγλία πάντα μου άρεσαν οι Bees. Νομίζω πως ακούμε το ίδιο στυλ μουσικής.

Music Corner: Ποιο άλλο είδος μουσικής ακούτε εκτός από ροκ;
The Coral: Πολλά: μπλουζ, ψυχεδέλεια, τζαζ, κάντρι, σκα…

Music Corner: Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό μέρος που σας αρέσει να εμφανίζεστε; Ανάμεσα στα φεστιβάλ, τις συναυλίες και τα ακουστικά shows, τι απ’ όλα προτιμάτε περισσότερο για τις live εμφανίσεις σας;
The Coral: Μας αρέσει να κάνουμε συγκεκριμένες εμφανίσεις, κυρίως μία συναυλία κάθε φορά σε ενδιαφέροντα μέρη όπως παλιοί κινηματογράφοι ή κάποιο κάστρο, όπως κάναμε και φέτος.

Music Corner: Είχατε θέσει κάποιο στόχο εξ αρχής ως ομάδα και τον οποίο έχετε επιτύχει;
The Coral: Απλώς, πάντα να προφυλάσσουμε τα «όπλα» μας και ποτέ να μην ξεπουλιόμαστε. Και να κάνουμε καλή μουσική…

Music Corner: Ποια συμβουλή θα δίνατε σε όποιο άλλο συγκρότημα θέλει να ακολουθήσει τα βήματά σας;
The Coral: Δεν είναι αρκετό να θες μόνο δόξα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here