24/3/2011
www.musiccorner.gr

O “Πατέρας της Ethio-Jazz”, γνωστός στο ευρύ κοινό από το Soundtrack της ταινίας “Broken Flowers”, του Τζιμ Τζάρμους και την περίφημη σειρά Ethiopiques, έρχεται, έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους σημαντικότερους τζαζ μουσικούς από Αφρική και Ευρώπη, για να παρουσιάσει live το τελευταίο προσωπικό του δίσκο, “Mulatu Steps Ahead” αλλά και αγαπημένες μελωδίες από τα αμέτρητα αριστουργήματα του!

Ο Mulatu Astatke, ιδιαίτερα αγαπητός και στο ελληνικό κοινό, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αποτελεί έναν από τους επιδραστικότερους αφρικανούς μουσικούς του 21ου αιώνα και θεωρείται ο πατέρας της ethio-jazz, καθώς ήταν ο πρώτος που ένωσε τον jazz και latin ήχο με την παραδοσιακή αιθιοπική μουσική. Στη μακρόχρονη καρριέρα του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Duke Elington αλλά και με τους νεότερους όπως οι Heliocentrics (το άλμπουμ τους Inspiration Information κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ του 2009, στα βραβεία Trophees Des Arts Afro-Caribeens στο Παρίσι), ενώ συνεχίζει την έρευνα του πάνω στον εκμοντερνισμό παραδοσιακών Αιθιοπικών οργάνων με έμφαση στο “Κραρ”, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στο MIT Media Lab.

Στο νέο προσωπικό του άλμπουμ, “Mulatu Steps Ahead”, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, εξερευνά νέες κατευθύνσεις στον fusion ήχο και στην μείξη Δυτικής jazz και παραδοσιακής μουσικής από την Αιθιοπία, μαζί με τη συμβολή παραδοσιακών μουσικών από την Αιθιοπία και μερικών από τους κορυφαίους μουσικούς της jazz και του αφρικανικού ήχου που εδρεύουν στο Λονδίνο.

Μία ethio-jazz μυσταγωγία με τον σημαντικότερο αφρικανό μουσικό του 21ου αιώνα!

H προπώληση των εισιτηρίων για το σόου της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει!
Τιμή εισιτηρίου: 30e

H προπώληση των εισιτηρίων για το σόου της Θεσσαλονίκης ξεκινάει την Πέμπτη 24 Μαρτίου
Τιμή εισιτηρίου: 25e

Με την Υποστήριξη
Σύλλογος των παιδιών της Αιθιοπίας (www.scea.gr)

Παρασκευή 15 Απριλίου | Principal Club Theater (Θες/κη)
Σάββατο 16 Απριλίου | Fuzz club (Αθήνα)
Opening Act: Jan De Van Engel

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here