30/6/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Από το απόγευμα σπάω το κεφάλι μου για να γράψω κάτι. Δε θέλω να γράφω όταν είμαι κάτω από συναισθηματική πίεση γιατί νομίζω πως μπορεί να χάσω τη μπάλα και να γίνω υπερβολικός ίσως και παράλογος.

Σήμερα 155 άνθρωποι σφράγισαν το μέλλον γενιών και γενιών νομίζοντας πως έκαναν ένα μεγάλο καλό στη χώρα. Σήμερα 155 άνθρωποι γράφονται στα τεφτέρια της ιστορίας ως οι υπαίτιοι που οδήγησαν μία χώρα στην πλήρη εκποίηση και έναν λαό στην καταστροφή. Σήμερα 155 άνθρωποι ψήφισαν με γνώμονα την κομματική τους πεποίθηση και όχι με την ανθρώπινη ιδιότητα τους.

Η Ελλάδα καθημερινά βαδίζει όλο και περισσότερο προς την άβυσσο. Ένα καθεστώς που δε δέχεται αντιρρήσεις, που φιμώνει όσους φωνάζουν, που ξεπουλάει μία χώρα, έναν λαό και τα όνειρα αυτού προκειμένου κανείς από αυτό το καθεστώς να μην χρειαστεί να πάει φυλακή. Αυτοαποκαλούμενοι ως σωτήρες. Αυτοί οι σωτήρες που τα τελευταία σαράντα χρόνια έφτασαν την Ελλάδα στο σημείο αυτό.

Αλλά δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Φταίνε και όσοι έριχναν αυτή την ρημάδα την ψήφο μέσα στην κάλπη με γνώμονα την καλοπέραση τους. Ραγιάδες. Μία Ελλάδα που λειτουργούσε με ρουσφέτια και βύσματα, δημόσιοι υπάλληλοι που έπαιρναν παχυλούς μισθούς χωρίς να δουλεύουν με μόνο αντάλλαγμα την ψήφο τους. Ξέρω πως αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό. Αλλά μάθαμε ποτέ να αντιδρούμε σε οτιδήποτε με γνώμονα το κοινό καλό; Μάθαμε ποτέ να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας; Ψευτογκλαμουριά, πλούσιο lifestyle, ακριβά αμάξια και σπίτια με λεφτά που ποτέ δεν είχαμε στην τσέπη μας. Σκάνδαλα που τότε γελούσαμε με αυτά επειδή περνούσαμε κι εμείς καλά σήμερα μας φαίνονται σοβαρότατα ίσως γιατί συνειδητοποιήσαμε το πόσο φταίνε αυτά τα σκάνδαλα για την κατάντια μας.

Δεν ξέρω τι ξημερώνει από αύριο. Ο καιρός θα το δείξει. Το μόνο που ξέρω είναι πως 155 άνθρωποι από βουλευτές έγιναν φερέφωνα μίας παράταξης και μας καταδίκασαν σε θάνατο επειδή αυτό επέβαλλε η κομματική γραμμή και ο μόνος που είχε το σθένος να πει όχι και να μπορέσει να κοιτάξει τον λαό στα μάτια …δε μπορεί να δει. Χωρίς να θέλω να τον κάνω ήρωα. Απόψε η ιστορία έγραψε πως η Ελλάδα ξεπουλήθηκε αμαχητί. Πως οι θυσίες τόσων ανθρώπων πήγαν στράφι. Ανθρώπων που πολέμησαν το 1821 και το 1940 για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι και να μην είμαστε κάτω από την κυριαρχία κανενός… Κρίμα.

Καληνύχτα Ελλάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here