Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ο Colt Seavers (Ryan Gosling) είναι ο μόνιμος κασκαντέρ του σούπερ σταρ Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) και έχει ερωτευθεί την Jody Moreno (Emily Blunt), οπερατέρ που ονειρεύεται να γίνει σκηνοθέτης. Η καριέρα του διακόπτεται απότομα, όταν παθαίνει σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Αρκετούς μήνες μετά, όμως, όταν ο διάσημος πρωταγωνιστής εξαφανίζεται, ο Colt καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση και τότε βρίσκεται περισσότερο μπλεγμένος –ερωτικά και επαγγελματικά– απ’ όσο θα φανταζόταν ποτέ…

O David Leitch εμπνέεται από την προσωπική του εμπειρία ως stuntman σε κινηματογραφικά πλατό για να μας χαρίσει το άκρως διασκεδαστικό «Ο Κασκαντέρ» (“The Fall Guy”). Η ταινία είναι μια απενοχοποιημένα ευχάριστη και αγωνιώδης περιπέτεια, με εντυπωσιακές σκηνές δράσης, αλλά και εσάνς αστυνομικής ταινίας, με σεναριακές ανατροπές. Σκηνοθετημένη με στυλ και ρυθμό, επωφελείται τα μέγιστα και από το εξαιρετικό της soundtrack. Το δε εξαίρετο, λαμπερό πρωταγωνιστικό ζευγάρι απολαμβάνει τους ρόλους του και δεν φοβάται να αυτοσαρκαστεί ούτε να «τσαλακωθεί», ενώ το χιούμορ αλλά και το συναίσθημα που χαρακτηρίζει τη σχέση τους είναι από τα ισχυρότερα ατού του φιλμ.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του έργου είναι, επίσης, ότι μας παρουσιάζει τα παρασκήνια μιας κινηματογραφικής δημιουργίας, το πώς, δηλαδή, για να γίνουν όλα αυτά τα μαγικά που παρακολουθούμε στις οθόνες μας –ακόμη και στην εποχή που οι υπολογιστές και τα εφέ κάνουν τα πάντα να μοιάζουν απλά–, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά και προσδίδει την απαραίτητη αληθοφάνεια. Το παραγνωρισμένο σε μεγάλα βραβεία επάγγελμα του κασκαντέρ είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία κινηματογραφικής μαγείας. Και το πιο σημαντικό: αναδεικνύεται η δύναμη της ομάδας που συντελεί καθοριστικά στο να ταξιδεύουμε βλέποντας ιστορίες στο πανί, με σβηστά φώτα, ανοιχτές καρδιές και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απολαμβάνοντας με πλατύ χαμόγελο μαζί με το αγαπημένο μας ζεστό ποπ κορν.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Tanweer, από την Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here