Λόγω μεγάλης επιτυχίας, η παράσταση “ΚΑΖΙΜΙΡ ΚΑΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ“, του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, που επρόκειτο να ολοκληρώσει τον κύκλο της τον Απρίλιο, θα συνεχιστεί μέσα στον Μάιο. Συγκεκριμένα, μετά το προγραγραμματισμένo τέλος παραστάσεων, στις 24 Απριλίου 2016, οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου στις 6 ΜΑΪΟΥ 2016, και θα συνεχιστούν κάθε Παρασκευή έως Κυριακή, μέχρι και τις 29 ΜΑΪΟΥ 2016, στον Τεχνοχώρο Cartel.

kazimir_karolina_theater_2016_05_001

Ο Καζιμίρ κι η Καρολίνα ζουν σε κάποιον τόπο, σε κάποια εποχή, στα χρόνια της Κρίσης. Ξεκινάνε να πάνε στη γιορτή, δεν θα φτάσουν όμως ποτέ, καθώς πολύ γρήγορα θ’ ανακαλύψουν ότι η αγάπη τους ήταν μέχρι ενός σημείου. Ενώ ο Καζιμίρ έχει μείνει άνεργος και βουλιάζει στο θυμό και την αυτολύπηση, η Καρολίνα ονειρεύεται να βελτιώσει τη ζωή της και ν’ ανέβει μερικά σκαλοπάτια στη σκάλα της κοινωνικής ανέλιξης. Γύρω της, σαν καρουζέλ του λούνα παρκ, περιστρέφονται φιλόδοξοι υπάλληλοι, διευθυντές και σύμβουλοι, κορίτσια που πουλάνε την συντροφιά τους για να βγάλουν το ενοίκιο, ένας μικροκακοποιός και η καταθλιπτική φίλη του. Ανάμεσα στο όνειρο και την ωμή πραγματικότητα, η Καρολίνα θα αναρριχηθεί κι ύστερα θα κατρακυλήσει πίσω στην όχθη των ηττημένων της καθημερινότητας. Ποιος φταίει; Οι άνθρωποι που είναι κακοί; Όχι, οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί, λέει ο Χόρβατ. Απλώς με την οικονομική κρίση αναγκάζονται να γίνουν λίγο περισσότερο εγωιστές.

kazimir_karolina_theater_2016_05_004

Η κρίση του κραχ 1929
Ο αριθμός της ανεργίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές, τεχνικοί πληρώνουν το μερίδιό τους στην κρίση. Πολιτικό χάος, οικονομική κρίση οδηγούν τον κόσμο σε αδιέξοδο και πανικό και στη συνέχεια στον αγκυλωτό σταυρό. Ένα αληθινό όργιο μίσους κοχλάζει πίσω από όλο αυτό. Η δημοκρατία αδύναμη να αντιδράσει.

Όλα προετοιμάζουν την έκρηξη .  Αυτό είναι το κοινωνικοπολιτικό κλίμα της εποχής που γράφτηκε το έργο και αυτό το κλίμα που διατρέχει την ιστορία του Καζιμίρ και της Καρολίνας. Μια καθημερινή απλή ιστορία αγάπης που τελειώνει σε ένα βράδυ.  Στόχος του συγγραφέα είναι το ξεμασκάρισμα της συνείδησης της πλατιάς μάζας που ακολούθησε με τόση ευκολία και ανακούφιση το φασισμό, μία μάζα που στην πλειοψηφία αποτελείται από μικροαστούς. Με όλο το φορτίο από φόβο, ανασφάλεια, υποκρισία και νόθες αξίες που τους χαρακτηρίζει σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση. Η τραγωδία μιας αγάπης ή μάλλον η τραγωδία της ανεργίας.

kazimir_karolina_theater_2016_05_003

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Διασκευή – Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny MacLellan
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Χρήστος Δήμας
Φωτογράφιση: Ζωή Πυρίνη
Φωτογραφίες παράστσης: Αθηνά Λιάσκου
Hairstyling: Ιn Berlin
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου
Διεύθυνση Παραγωγής: Φαίη Τζήμα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Ευτυχία Γιακουμή, Μάνος Καζαμίας, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Βασίλης Μπισμπίκης, Ιάσονας Παπαματθαίου, Μαρία Σκαφτούρα, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης

kazimir_karolina_theater_2016_05_002

Kάθε  Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή.  Ώρα Έναρξης: 21:00
Για 12 ακόμα παραστάσεις από 6 – 29 ΜΑΪΟΥ 2016

Τιμές εισιτηρίων: €12, €8 (μειωμένο), €5 (ατέλειες/ανέργων)
Διάρκεια: 100 Λεπτά

Τεχνοχώρος CARTEL
Αγ. Άννης & Μικέλη 4, Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας
Τηλ. Επικοινωνίας & Κρατήσεων: 6939898258
(ώρες επικοινωνίας 14:00-21:00)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here