Η Protasis Music παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ του Κώστα Τριανταφυλλίδη με τίτλο Αστρικός Χάρτης. Πρόκειται μία δισκογραφική δουλειά η οποία αγκαλιάζει μουσικά το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι και χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και αμεσότητα τόσο στον στίχο όσο και στη μουσική.

Ο Αστρικός Χάρτης περιλαμβάνει 9 τραγούδια σε μουσική των Κώστα Τριανταφυλλίδη, Βαγγέλη Μαχαίρα και Άρη Κούκου και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Γιάννη Μπελεσιώτη, Λίλιαν Δημητρακοπούλου, Πέπης Δουρέκα, Γρηγόρη Μαρινάκη και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Στα φωνητικά συμμετέχει η Μαρία Τσάμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι Αγάπες που παλιώσατε σε στίχους της Πέπης Δουρέκα και μουσική του Κώστα Τριανταφυλλίδη ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας.

astrikos_xartis_2016_02_001

Λίγα λόγια για τον Κώστα Τριανταφυλλίδη
Γεννημένος στην Τασκένδη ήρθε στην Ελλάδα το 1980. Σπούδασε μουσική στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και στο Κεντρικό Ωδείο του Κώστα Κλάββα από όπου πήρε το πτυχίο των ανώτερων θεωρητικών.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με την βυζαντινή μουσική και τα παραδοσιακά όργανα στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής στο Π.Μ.Κ.Π.

Το 1999 συνεργάστηκε με την Μαρινέλλα στον κύκλο συναυλιών με τίτλο “Με βάρκα το τραγούδι” στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής, το Θέατρο Γης και το Ο.Α.Κ.Α.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Αντώνη Καλογιάννη, τη Σωτηρία Λεονάρδου, τον Γιάννη Σπανό, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Δήμο Μούτση κ.ά.

Από το 2009 μέχρι το 2012 εμφανίστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες και μαζί πραγματοποίησαν περιοδεία στις Η.Π.Α και τον Καναδά.

Στη δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε το 2009 με τον δίσκο «Κι άλλη μέρα πέρασε» και το 2012 ακολούθησε ο δίσκος «Είν’ η σειρά σου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here