11/11/2011
Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τι δουλειά έχουν, άραγε, πέντε ηθοποιοί στην ίδια μουσική σκηνή που εμφανίζεται η Ηρώ και ο, επίσης ηθοποιός, Αργύρης Αγγέλου;

Αυτή ήταν η απορία μας όταν έφτασε στα mail μας το δελτίο τύπου για το νέο πρόγραμμα που ανεβαίνει στο Tas Stage στο Γκάζι κάθε Κυριακή και Δευτέρα βράδυ.

Διαβάζοντας, λοιπόν, ότι το πρόγραμμα το έχει εμπνευστεί ένας σεναριογράφος, ο Πάνος Αμαραντίδης και βασικό στέλεχος της παραγωγής είναι ένας ενδυματολόγος, με πρωταγωνιστές πέντε ηθοποιούς και θεατρικό τίτλο, το μυαλό μας πήγε σε μια νέου τύπου επιθεώρηση, μια πρωτοποριακή παράσταση με εμβόλιμα έντονα μουσικά στοιχεία.

Ο Μέμος Μπεγνής, από τα πρώτα βήματα της καριέρας του είχε αποδείξει ότι έχει μουσικές γνώσεις και καλή φωνή. Η Τζένη Μπότση, με παλιότερες συνεργασίες της σε μουσικές παραστάσεις είχε επίσης δείξει τις ικανότητές της, αλλά οι Δημήτρης Βλάχος, Χριστίνα Πομόνη και Στεργία Μιχαήλου, μας ήταν παντελώς …άγνωστοι για τις φωνητικές τους δυνατότητες!

Μέμος Μπεγνής, Τζένη Μπότση, Στεργία Μιχαήλου, Χριστίνα Πομόνη και Δημήτρης Βλάχος

Βρεθήκαμε από νωρίς στο Tas Stage στην πρεμιέρα της παράστασης που φέρει τον τίτλο “Κόντρα“, βολευτήκαμε στο τραπέζι μας και βγάλαμε τα …εργαλεία της δουλειάς. Κάμερες και μπλοκάκι. Σιγά σιγά το μαγαζί γέμισε, με πλήθος επωνύμων από το χώρο κυρίως της υποκριτικής τέχνης. Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Χρήστος Φερεντίνος και Σοφία Παυλίδου, Φώτης Σεργουλόπουλος και Μαρία Μπακοδήμου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη, Παναγιώτα Βλαντή, Αθηνά Οικονομάκου, Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Ορέστης Τζιόβας, Αντώνης Λουδάρος, Θωμαΐς, Ανδρίτσου, Ράνια Παπαδάκου, Πάνος Καλλίδης, Σπύρος Σπυράκος με τη σύζυγό του Νάνσυ Πομόνη, Ησαίας Ματιάμπα, Έρρικα Πρεζεράκου, Νίκος Μουρατίδης με τους μαθητές του από το The Art Studio και αρκετοί ακόμα, που ας μας συγχωρήσουν που τους ξεχάσαμε.

Λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος, η πεντάδα των καλλιτεχνών εμφανίστηκε στην έξοδο των παρασκηνίων. Το άγχος ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, ειδικά της Χριστίνας και της Στεργίας. Η Τζένη, ο Μέμος και ο Δημήτρης, έδειχναν πιο ψύχραιμοι, αλλά κι αυτοί είχαν το τρακ τους. Κάθε πρεμιέρα έχει τις δυσκολίες της, άλλωστε.

Το πρόγραμμα ξεκινάει μέσω video, με στιγμιότυπα των πέντε πρωταγωνιστών από τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικές σειρές, υπό τους ήχους του “On The Floor”.

Χριστίνα και Στεργία, «φορούν» το λαμπερό τους χαμόγελο και διασχίζουν το μισό μαγαζί μέχρι να φτάσουν στην κεντρική σκηνή, χειροκροτούμενες από το κοινό. Ο πάγος σπάει με αστειάκια μεταξύ της Χριστίνας και της Στεργίας, οι οποίες σε κάθε ατάκα ερμηνεύουν και από ένα ρεφρέν τραγουδιού, βάζοντάς μας χαλαρά στο πνεύμα. Μέσα από το διάλογο των κοριτσιών, σχολιάζεται η σκληρή επικαιρότητα με χιουμοριστικό, έως σατιρικό τρόπο. Η Τζένη Μπότση ανεβαίνει στη συνέχεια στη σκηνή ακολουθούμενη από τον Δημήτρη Βλάχο και ξεκινάνε τη μουσική παράσταση με το «Όλα καλά θα πάνε». Δημήτρης, Χριστίνα και Στεργία αποχωρούν από την πίστα και η Τζένη ξεκινάει το «Όταν έχω εσένα» που τραγουδάει μαζί με τον Μέμο που στο μεταξύ έχει ανέβει στη σκηνή. Η συνέχεια περιλαμβάνει εξαιρετικά ερμηνευμένα σόλο, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα και «όλοι μαζί», αφού τα παιδιά ανεβοκατεβαίνουν στη σκηνή συνεχώς.

Κι ενώ το πρόγραμμα κύλαγε όμορφα, με συνεχείς εναλλαγές τραγουδιών, μουσικών στιλ και τραγουδιστών, τα πάντα ήρθαν πάνω κάτω. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακριβώς πώς, αλλά η παράσταση πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ένα ξέφρενο πάρτυ που παρέσυρε τους μουσικούς, τους τραγουδιστές και όλους τους παρευρισκόμενους! Πολύ γρήγορα, όλο το μαγαζί τραγουδάει και χορεύει στους ρυθμούς της ορχήστρας, με τους τραγουδιστές να κρατάνε τα μικρόφωνα …στους θεατές για να «συμβάλουν» κι αυτοί στα φωνητικά! Στο πάρτυ συμμετέχουν όλοι, χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις στους ρόλους του καθενός. Όλοι μαζί τραγουδούν, όλοι μαζί χορεύουν.

Κι απ’ τον ποπ/ροκ ρυθμό που έχει πάρει το πάρτυ, κυρίως με παλιά αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας του ’80, ξαφνικά η ορχήστρα «γυρνάει» σε πιο «λαϊκό» στιλ, με ζεϊμπέκικα, ακόμα και νησιώτικα, με τη Τζένη Μπότση να σέρνει το χορό.

Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Πάνος Καλλίδης και Σπύρος Σπυράκος, ανέβηκαν στη σκηνή και έδωσαν το δικό τους στίγμα στην πρεμιέρα. Με όλα τα παιδιά επί σκηνής ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και μετά το encore προσπαθήσαμε να βάλουμε μια τάξη στο μυαλό μας, που είχε πλέον ξεφύγει ακολουθώντας τους ηθοποιούς – τραγουδιστές στο ρυθμό και το κέφι που έδωσαν στη βραδιά.

Ανακεφαλαιώνοντας, θα λέγαμε δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι και οι πέντε ηθοποιοί που αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο του τραγουδιστή, ήταν απόλυτα επιτυχημένοι. Για να αποδώσουμε απόλυτη δικαιοσύνη, θα λέγαμε ότι οι Μέμος Μπεγνής και Τζένη Μπότση ήταν οι κορυφαίοι, θυμίζοντας γνήσιους επαγγελματίες του χώρου, με την Χριστίνα Πομόνη να ακολουθεί από πολύ κοντά και τους Στεργία Μιχαήλου και Δημήτρη Βλάχο πιο επηρεασμένους από το άγχος της πρεμιέρας. Πολύ σύντομα όμως, ξεπέρασαν το τρακ και έφτασαν τους υπόλοιπους.

Το δεύτερο είναι κάτι που, προσωπικά, είχαμε ξεχάσει. Την εποχή της νεότητας και των πάρτυ, της ανεμελιάς και της διασκέδασης. Είχαμε πολλά χρόνια να αισθανθούμε ότι πέρα απ’ αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή (το τρελό πάρτυ), δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ποια κρίση, ποιο ΔΝΤ, ποια 6η δόση, ποιοι Παπανδρέου και Σαμαράδες. Όλα είχαν «εξαφανιστεί» απ’ το μυαλό μας και μπορέσαμε να απολαύσουμε τους τραγουδιστές και την ορχήστρα σε ένα πάρτυ από τα παλιά!

Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για μας που, αν και πήγαμε για δουλειά, καταφέραμε να ξεφύγουμε για 3,5 ώρες από την καθημερινότητα, τα προβλήματα, το άγχος. Τα παιδιά δίνουν ένα πραγματικό σόου στη σκηνή, μεταδίδουν τη ζωντάνια και το κέφι τους και «ομογενοποιούν» ένα κοινό που μπορεί  να έχει αρκετές διαφορές.

Πριν καταγράψουμε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, που πλέον δεν ξέρουμε αν πρέπει να τους αποκαλούμε ηθοποιούς ή τραγουδιστές, αλλά μάλλον ταιριάζει το αμερικανικό “entertainer”, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη θαυμάσια βραδιά.

Μάγκες και κούκλες, είστε όλοι υπέροχοι! Θα ξανάρθουμε σίγουρα κάποια Κυριακή ή Δευτέρα στο Tas Stage…!

Αποκλειστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο MusicCorner.gr

Μέμος Μπεγνής : “Είναι ένα πρόγραμμα που είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που το κάναμε, σε σύλληψη του Πάνου του Αμαραντίδη, του σεναριογράφου. Είμαστε μια παρέα πέντε παιδιών που είμαστε πάρα πολύ φίλοι μεταξύ μας, εδώ και πολλά χρόνια που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να δέσουμε και ν κάνουμε αυτό το πάρτυ που είδατε πάνω στη σκηνή. Επιλέξαμε τα τραγούδια σύμφωνα με το τι πάει στον καθένα για να μην εκτεθεί κανείς. Γιατί, κακά τα ψέματα, είμαστε ηθοποιοί, δεν είμαστε τραγουδιστές. Πιστεύουμε ότι άρεσε πάρα πολύ στον κόσμο. Αυτό είδαμε από την ανταπόκριση του κοινού. Αυτό που γινόταν ήταν πάρα πολύ ωραίο, πάρα πολύ «ανεβαστικό». Πιστεύουμε κι ελπίζουμε να πάμε καλά, τις Κυριακές και τις Δευτέρες που θα είμαστε εδώ στο Tas Stage. Και θέλουμε ο κόσμος να περάσει καλά, να ξεχάσει τη θλίψη του, τη μαυρίλα που περνάει. Και να διασκεδάσει μαζί μας για 3,5 ώρες”.

Τζένη Μπότση : “Εμείς περάσαμε πάρα πολύ ωραία, το διασκεδάσαμε. Κι απ’ ό,τι καταλάβαμε κι ο κόσμος πέρασε πολύ καλά. Τα αγόρια και τα κορίτσια; Είμαστε όλοι πάρα πολύ καλοί (γέλια). Περνάμε πολύ ωραία. Έχουμε δέσει. Έτσι κι αλλιώς ήμασταν φίλοι από παλιά, οπότε ήταν αυτονόητο ότι θα δέσουμε. Δεν περιμέναμε ότι ο κόσμος θα περάσει τόσο πολύ ωραία και έχουμε χαρεί πάρα πολύ σήμερα”.

Δημήτρης Βλάχος : “Πρεμιέρα σήμερα, υπήρχε πάρα πολύ άγχος, δεδομένου ότι εγώ δεν είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο, ν’ ανέβω σε μια σκηνή και να τραγουδήσω. Αλλά πήγαμε πάρα πολύ καλά, ένιωσα τρομερή ενέργεια να παίρνω από τον κόσμο, κι αυτό μου έδινε δύναμη να συνεχίζω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πάρα πολύ. Με τα παιδιά έχουμε δέσει πάρα πολύ. Και με τη Τζένη, και με το Μέμο και με τη Χριστίνα και με τη Στεργία. Ο καθένας έχει το ρόλο του, πειράζει ο ένας τον άλλο και περνάμε πολύ καλά”.

Χριστίνα Πομόνη : “Είναι σόου που εγώ το κάνω πρώτη φορά. Είμαστε ηθοποιοί και το τραγούδι, το Live, ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά, πραγματικά, ήταν κάτι υπέροχο. Με τα παιδιά είμαστε φίλοι και εκτός δουλειάς. Είμαστε παρέα οπότε δε χρειαστήκαμε πολύ χρόνο για να δέσουμε. Η χημεία υπήρχε μεταξύ μας. Πέρασα πάρα πολύ ωραία, μου άρεσε πάρα πολύ. Είχα άγχος στην αρχή. Πριν βγω στη σκηνή ήμουνα πάρα πολύ αγχωμένη. Αλλά μετά το διασκέδασα πάρα πολύ. Είδα ότι κι ο κόσμος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά και πραγματικά το χάρηκα πάρα πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή νιώθω υπέροχα”.

Στεργία Μιχαήλου : “Κατ’ αρχάς μου ’φυγε ένα βάρος. Τέτοιο άγχος δεν είχα ποτέ ξανά στη ζωή μου. Είμαι πάρα πολύ καλά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και πιστεύω ότι καταφέραμε κάτι πολύ ωραίο σήμερα. Να κάνουμε τον κόσμο να διασκεδάσει. Και το καλύτερο είναι ότι είμαστε πέντε φίλοι, πραγματικοί φίλοι, και αυτό το βγάζουμε στη σκηνή. Είμαστε δεμένοι. Αστειευόμαστε μεταξύ μας, πειράζουμε ο ένας τον άλλο και στη δουλειά και εκτός δουλειάς. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Το κοινό μας δίνει πολύ δύναμη και πολύ κέφι”.

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here