Οι “Κορώνα Γράμματα” μας παρουσιάζουν το single “Συνταξιδιώτες” και μας καλούν να ζήσουμε έντονα το σήμερα, αντιμετωπίζοντας με θάρρος τόσο τις προκλήσεις που μας θέτει η ίδια η κοινωνία όσο και ο εαυτός μας!

Με ελληνική ροκ διάθεση και δυναμισμό, στο τραγούδι τους “Συνταξιδιώτες”, μας εξιστορούν με τον δικό τους τρόπο, πως θα βρούμε το νόημα της ζωής και τον δρόμο προς την ευτυχία, ζώντας χαλαρά τις στιγμές και αγαπώντας βαθιά τον εαυτό μας και τους γύρω μας! Μουσικά οι “Κορώνα Γράμματα” συνθέτουν και δημιουργούν ένα σφιχτό ηχητικό αποτέλεσμα με έντονα τα στοιχεία της ποιοτικής ελληνικής ροκ σκηνής που όλοι έχουμε αγαπήσει και παράλληλα μας προετοιμάζουν για τον ολοκληρωμένο τους album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021!

Το digital single “Συνταξιδιώτες” συνοδεύεται και από ένα ιδιαίτερα εκφραστικό video που αποδίδει με χαρακτηριστικό τρόπο την αγάπη και το πάθος των “Κορώνα Γράμματα” για την μουσική!

“Συνταξιδιώτες” είμαστε όλοι στην τελική, “Κορώνα Γράμματα” τα φέρνει η ζωή, ας αφεθούμε στην αγάπη για την μουσική “και όταν φουρτούνες συναντάς, να μη φοβάσαι, σαν ξημερώνει η νύχτα, πλημμυρίζει φως…”

Μουσική: Δημήτρης Ματζίρης
Στίχοι: Γαβριήλ Κουπάτσκας
Ενορχήστρωση: Κορώνα Γράμματα

Κυκλοφορεί από την Plus Rec | Διανομή: Panik Records

Μέχρι τα σύννεφα η σκέψη σκαρφαλώνει,
και ένας αέρας σου αδειάζει το μυαλό,
μα η σκοτεινιά αυτού του τόπου μεγαλώνει,
φτύσε τον κόρφο σου να φύγει το κακό

Βρες μου το νόημα της ζωής και όσο θα ψάχνεις,
άσε τα πρέπει τα γιατί τα δε μπορώ,
κολλάνε πάνω σου σαν τον ιστό αράχνης,
και σου υφαίνουν λίγο λίγο το εγώ.

Κι αν δε το βρεις φίλε μη σκας δεν είσαι ο μόνος,
συνταξιδιώτες γύρω σου ένα σωρό,
δώσε αγάπη και θα φύγει κάθε πόνος,
αναστενάρης στης ζωής σου το χορό

Σε μια βαλίτσα βάλε λίγα απ’ τα όνειρα σου,
και μια πυξίδα χαλασμένη από καιρό,
αφού η Ιθάκη έχει φύγει μακριά σου
ήρθε η ώρα να διαβείς τον πηγαιμό

Θα’ θρουνε γνώμες που θα θέλουν το καλό σου,
κι άλλες που στάζει το φαρμάκι σα νερό,
ποιες θες ν’ ακούσεις καθαρά θέμα δικό σου,
έτσι κι αλλιώς είναι της μοίρας σου γραφτό.

Πάντα θα έχουν για την πάρτη σου να πούνε,
φίλοι και έρωτες που αλλάζουν στο λεπτό,
μα πριν προλάβουν 3 φορές να σ’ αρνηθούνε,
ψυχή και κούτελο να έχεις καθαρό

Κι όταν φουρτούνα συναντάς να μη φοβάσαι,
σα ξημερώνει η νύχτα πλημμυρίζει φως,
πετούν τα χρόνια σα πουλιά να το θυμάσαι,
ζήσε στιγμές και μη σε νοιάζει τι και πως.

Εκεί κρυμμένο βρίσκεται το νόημα σου,
που μεγαλώνει της χαράς το μερτικό,
μονάχα πράξεις μη ξοδεύεις τη μιλιά σου,
είναι η ζωή φίλε μου κάτι μαγικό.

Mini Bio:
Οι «Κορώνα Γράμματα» δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2007 με το όνομα «Sessions». Η αφορμή της δημιουργίας τους ήταν μία συναυλία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μούδρου στη Λήμνο τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, έχοντας τον Δημήτρη Ματζίρη πάντα ως κεντρικό πυρήνα, μέχρι το καλοκαίρι του 2016 όπου και το συγκρότημα πήρε τη τωρινή του σύσταση με τους:

Δημήτρη Ματζίρη (Κιθάρα – φωνή)
Χρήστο Κοσμίδη (Κιθάρα – φωνητικά)
Ανέστη Λαδά (Μπάσο – φωνητικά)
Τσακυρίδη Φώτη (Drums)

Μέχρι τώρα έχουν κάνει περισσότερες από 300 εμφανίσεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο ως full band, όσο και ως ακουστικό σχήμα. Το 2012 κατέκτησαν την 8η θέση και το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 316 τραγούδια στο διαγωνισμό της music heaven με το τραγούδι «Για πάντα», που τους οδήγησε στη πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους από την FM Records, σε ψηφιακή μορφή. Το maxi single «Για πάντα» περιελάμβανε τα τραγούδια: «Για πάντα», «Βροχή» και «Η δική μου αγκαλιά». Τον Σεπτέμβριο του 2019 κατέκτησαν την πρώτη θέση στο μουσικό περιοδικό «Πεντάγραμμο» ανάμεσα σε 50 συμμετοχές με το τραγούδι «όσο και αν θέλω» και παρέμειναν στο TOP20 του περιοδικού για 3 συνεχόμενους μήνες. Τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφορούν το πρώτο τους full album CD με τίτλο «Ξεχασμένη Νότα» σε ανεξάρτητη παραγωγή.

Τον Ιούνιο του 2021 έχοντας πλέον μετονομαστεί σε «Κορώνα Γράμματα» υπογράφουν με την Plus Rec για την κυκλοφορία του digital single «Συνταξιδιώτες», έχοντας ήδη τελειώσει τις ηχογραφήσεις του δεύτερού τους Full album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here