Γράφει η Ντέπυ Σιδέρη

Σαν σήμερα, στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς. Ένας άνθρωπος που χάρισε απλόχερα γέλιο και χαρά, από το 1953 που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο.

Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στον Βύρωνα Αττικής, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης.

Είχε συμμετάσχει σε περίπου εκατό κινηματογραφικές ταινίες, οι περισσότερες εκ των οποίων γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Σημαντική ήταν η παρουσία του και στο θεατρικό σανίδι. Ενώ έπαιξε και σε πολλές βιντεοταινίες την εποχή της μεγάλης “άνθησης” τους. Αγαπήθηκε εξίσου  και από το τηλεοπτικό κοινό, παίζοντας σε πολλές σειρές με μεγάλη τηλεθέαση.

Πήγε κρυφά στην δραματική σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, πλήρωνε τα δίδακτρα ζητώντας λεφτά από τους γονείς του …δήθεν για να πηγαίνει στο κουρείο (σύμφωνα με ομολογία της αδελφής του). Η ίδια είχε αναφερθεί σε συνέντευξή της  και για το ταλέντο του στη ζωγραφική. Αποφοίτησε  από τη σχολή το 1953 αλλά απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με την τρίτη προσπάθεια.

Αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια). Δούλεψε για περίπου δύο χρόνια σε κωμοπόλεις της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.  Κατόπιν ήρθε  στην Αθήνα με προτροπή της Καλλιόπης Δαμβέργη (Καλή Καλό).

Η πρώτη κινηματογραφική  του συμμετοχή είναι στην ταινία “Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται” το 1953. Πρώτη του θεατρική εμφάνιση το 1969 στη θεατρική παράσταση “Αγάπη μου παλιόγρια” και “Ο Στρατής παραστράτησε”. Στη μνήμη των μεγαλύτερων, ο Κώστας Βουτσάς έχει μείνει ως “Ο Ονειροπαρμένος” -ήταν η πρώτη του πρωταγωνιστική τηλεοπτική εμφάνιση στη μικρή οθόνη – με τηλεοπτική μητέρα  του, τη Μαίρη Μεταξά, με την οποία είχε συνεργαστεί στα μπουλούκια.

Ο ίδιος ο Κώστας Βουτσάς είχε πει σε συνέντευξή του ότι δούλευε από 12 ετών πουλώντας τσιγάρα. Σε περιόδους μεγάλης φτώχειας έτρωγαν μόνο στραγάλια και νερό. Και επειδή έζησε την ανέχεια, θεωρούσε ότι το χρήμα έπρεπε να το μοιράζεται. Έχει αποκτήσει 4 παιδιά και έχει κάνει ισάριθμους γάμους. Με την πρώτη του γυναίκα, την ηθοποιό και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγιερ –η οποία έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου 2020- απέκτησε την πρωτότοκη κόρη του Σάντρα (1972). Η Έρρικα είχε δηλώσει ότι ο Κώστας Βουτσάς ήταν ο έρωτας της ζωής της.

Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της υποκριτικής. Ο θετός γιος του, Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Παντρεύεται την τελευταία σύντροφό του, Αλίκη Κατσαβού, το Φεβρουάριο του 2016 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους αποκτά τον γιό του Φοίβο.

Μέχρι πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο,  με λοίμωξη του αναπνευστικού, πρωταγωνιστούσε στην παιδική θεατρική παράσταση “Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη εναντίον του πολέμου”. Πίστευε πάντα, ότι η δουλειά σου δίνει ζωή και ότι ο άνθρωπος αρρωσταίνει αν μένει σπίτι. Ήταν λάτρης των γυναικών, ο ίδιος ισχυριζόταν σε συνέντευξή του ότι: “Η γυναίκα δεν είναι πάθος, είναι αποστολή. Πάθος είναι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και ο τζόγος“!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here