legally_blonde_logo_500

By Blonde Ambition
www.musiccorner.gr
Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Την προηγούμενη Κυριακή, επειδή έμεινα στο σπίτι, διέπραξα ένα μοιραίο λάθος: Άνοιξα τηλεόραση! Μετά από εμμονικό ζάππινκ, στα όρια της θλάσης του αντίχειρα, κατέληξα αποκαμωμένη στον Αντ1 όπου μεταδιδόταν το νέο Show του με τον τίτλο –που δεν έκαναν τον κόπο να μεταφράσουν στα ελληνικά- “Your Face Sounds Familiar”. Αν και δεν περίμενα κάτι αξιόλογο, παρ’ ολ’ αυτά έκατσα να το δω κυρίως επειδή ήθελα απλά να αποφορτίσω το μυαλό μου και να περάσει σχετικά ευχάριστα το βράδυ της Κυριακής… τι το ‘θελα θα μου πείτε, συγχύστηκα βραδιάτικα… Είπα όμως να δώσω ακόμα μία ευκαιρία χθες το βράδυ, μήπως λόγω άγχους (;) η πρώτη εκπομπή ήταν τόσο άθλια… Δυστυχώς όμως η χθεσινή ήταν -οριακά- χειρότερη.

legally_blonde_2013_04_23_01

Η εκπομπή ξεκίνησε γύρω στις 21.30 με κεντρική παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου η οποία, ως άλλη Αλίκη Βουγιουκλάκη, έπαιξε το κορίτσι της διπλανής πόρτας με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό το βράδυ. Με μια υπέροχη φιδίσια τουαλέτα Maria Patelis και ανανεωμένο πρόσωπο (αναβάθμιση καναλιού = αναβαθμισμένες κάμερες) ήταν μέσα στην τρελή χαρά, και εκεί παρέμεινε και το υπόλοιπο βράδυ. Και όντως είναι μια πολύ καλή παρουσιάστρια. Έχει αυτή την αφέλεια και την αμεσότητα που δεν μπορείς να της αντισταθείς, η αλήθεια να λέγεται. Από τότε που προμόταρε γραβάτες με το οικόσημο του Λάος για τη στήριξη του κόμματος το είχε αυτό. Αρκετοί άνδρες φίλοι ακόμα και του αριστερού χώρου μου είχαν εξομολογηθεί ότι είχαν μεγάλο απόθεμα στις ντουλάπες τους γιατί απλά δε μπορούσαν να της αντισταθούν ως μοντέλο τηλεπώλησης.

Δυστυχώς όμως τα καλά λόγια για το χθεσινό Show ξεκινούν και τελειώνουν στη Μπεκατώρου. Αρκεί να θυμηθούμε λίγο τις ανεκδιήγητες εμφανίσεις της εγχώριας κριτικής επιτροπής-που προφανώς θεωρούν εαυτούς και άξιους για να κρίνουν άλλους ταλαίπωρους καλλιτέχνες.

Το πρώτο μεγάλο σοκ το υπέστην λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Μπέσσυ Μάλφα ως καρικατούρα της Εdith Piaf αποτόλμησε να ασχοληθεί με το Rien de rien σε μια ανεκδιήγητη ερμηνεία. Με την βεβαιότητα ότι διαθέτει τη φωνή και το αξάν (αυτό ειδικά..), ένα μαύρο φόρεμα σαν αυτά που φοράγανε οι παραδουλεύτρες στις ελληνικές ταινίες και ένα ζωγραφισμένο φρύδι θεώρησε ότι ήταν αρκετά και πως «βρίσκεται στο στοιχείο της» όπως δήλωσε αμέσως μετά. Το χειρότερο ήταν που μετά το τέλος του τραγουδιού στήθηκε έτοιμη για αποθέωση. Και εννοείται το κοινό ξεσάλωσε. Ο δε Γεράσιμος Γεννατάς (τον οποίο θυμάμαι να κράζει με πάθος κάθε είδους talent show και όταν του το θύμισαν άρχισε να λέει κάτι άκυρα, ότι δηλαδή έχει ήθος και κάτι τέτοια, αντί να παραδεχτεί τη βλακεία του) κατέστρεψε μέσα σε 2 λεπτά την drag εικόνα του Freddie Mercury στο I want to break free, θεωρώντας ότι κάνοντας νάζια και σουφρώνοντας τα χείλη έχει κάνει δικό του το ρόλο (για τη φωνή δε σχολιάζω καν). Η Κατερίνα Γκαγκάκη (η οποία μας έπρηξε όλο το βράδυ με την ερωτική διάθεση που την έχει πιάσει λόγω άνοιξης-φιλική συμβουλή: Αυτή η διαφημισούλα με τα e-προξενιά που παίζει τώρα συνεχώς στην τηλεόραση, είναι μια καλή λύση, ας το σκεφτεί) είχε προφανώς παιδικό απωθημένο να κάνει αυτό που έκαναν στον καθρέφτη του σπιτιού τους όλες οι μεγαλοκοπέλες της ηλικίας της, δηλαδή τη Ζωή Λάσκαρη. Τώρα για τον Αλέξανδρο Ρήγα δε μπορώ να πω πολλά, γιατί γενικά είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και προφανώς δέχτηκε να συμμετάσχει για οικονομικούς λόγους στην εκπομπή, γεγονός που με λυπεί. Αλλά  στον άνθρωπο που είναι υπαίτιος (κατά το ήμισυ) για την πρώτη σεζόν των Δύο Ξένων (η δεύτερη δε βλεπόταν), την ωραιότερη ίσως σειρά που πέρασε ποτέ από την ελληνική τηλεόραση, μπορώ να του συγχωρήσω πολλά ως τηλεθεάτρια.

Μετά την (μαγνητοσκοπημένη) τραγουδιστική εμφάνιση της κριτικής επιτροπής έλαβαν τις θέσεις τους ως καταξιωμένοι ειδήμονες «του χώρου» για να κρίνουν τους διαγωνιζόμενους. Και εκεί ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι.. Ανεκδιήγητες εμφανίσεις, ακόμα πιο ανεκδιήγητα έως και προσβλητικά σχόλια (όπως αυτό το απαράδεκτο που ειπώθηκε από τον Γ. Γεννατά μετά την εμφάνιση του Κωνσταντίνου Καζάκου ως Γιάννη Γιοκαρίνη ότι κάτι…μυρίζει περίεργα) και ακόμα πιο κωμικοτραγικά στιγμιότυπα μας συνόδευσαν το περασμένο βράδυ της Κυριακής.

Φυσικά το χειρότερο ήταν χτες. Και πάλι αν εξαιρέσεις την Μπεκατώρου η οποία έλαμπε και κρατούσε το σωστό μέτρο μέσα σε όλη αυτή τη φούσκα, οι υπόλοιποι-κοινό και κριτική επιτροπή- αγωνιούσαν για να ξεκλέψουν μία ατάκα, για να πουν κάτι αστείο, για να τους δείξει περισσότερα δευτερόλεπτα η κάμερα. Από την κουραστικότατη καρικατούρα του Κρατερού Κατσούλη και στα 2 live να προσπαθεί να κάνει τον καραγκιοζάκο για να γελάσει το κοινό, τη Θωμαή Απέργη που ήταν έτοιμη να δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό της και να χαστουκίσει κοινό και επιτροπή που δεν εκτίμησαν την τόοοσο πετυχημένη μεταμόρφωσή της, τον ατάλαντο (ναι, κούκλος but still ατάλαντος) Κωνσταντίνο Καζάκο, τη Μαντώ που νομίζει πως βρίσκεται στο Να η ευκαιρία (= την επευφημούν όλοι όχι για τη χάλια κάθε φορά μεταμόρφωση αλλά για το εύρος της φωνής της), τα φτηνά κοστούμια και περούκες που ήταν σαν να είχαν αγοραστεί από τα Jumbo, όλα ήταν προσωμοίωση ενός κακοστημένου drag show.. Το trailer με το Like a virgin ήταν μακράν πολύ καλύτερο από το ίδιο το Show τελικά.. (προφανώς ήταν ξένη παραγωγή;) επίσης, Who the hell is Νίκος Γκάνος;

Βλέποντας λίγο σοβαρές ειδήσεις (Star φυσικά) άκουσα τους παίχτες να λένε πόσο χαρούμενοι είναι που πήγε καλά σε τηλεθέαση και τι καλά που γίνονται επιτέλους ελληνικές παραγωγές και κάπου εκεί ήθελα να πυροβοληθώ.. Κάθε λαός έχει τον πολιτισμό που του ταιριάζει και είναι προφανές ότι είμαστε σε κρίση όταν άτομα όπως η Μπέσσυ Μάλφα και ο Κρατερός Κατσούλης θεωρούνται ιερά τέρατα της υποκριτικής και πολυτάλαντοι καλλιτέχνες..

Οι μόνοι τελικά που βγαίνουν κάπως αλώβητοι από όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία της Κυριακής είναι ο Θανάσης Αλευράς και η Σύλβια Δεληκούρα, δύο ταλαντούχοι άνθρωποι, που όμως δυστυχώς καλούνται να παίξουν κάτι κατώτερο των δυνατοτήτων τους. Και η απορία μου παραμένει: Για ποιο λόγο να κάνουμε ένα Show που κάποιοι υποδύονται κακέκτυπα καλλιτεχνών που όλοι αγαπάμε και έχουμε καιρό να δούμε σε prime time; Αντί να υποφέρουμε όλο αυτό το συρφετό δεν θα ήταν προτιμότερο να καλούσαν τον Πασχάλη, τον Γιάννη Γιοκαρίνη και το Λουκιανό Κηλαηδόνη (εντάξει δεν το χοντραίνω να πω για τον Bruce) να τραγουδήσουν ζωντανά στο  στούντιο και να χτυπάμε παλαμάκια εμείς από το σπίτι; 

Συνοψίζοντας, μεγαλοπρεπή ή μη, προτιμώ το Σουλτάνο από αυτού του είδους την ελληνική τηλεόραση… όχι ότι θα κάτσω να το δω ποτέ (το βρίσκω τρομερά βαρετό) αλλά για να έχουμε τουλάχιστον τη δικαιολογία ότι λόγω κρίσης δε γίνονται ελληνικές παραγωγές.. αντί να γίνονται, και να βλέπουμε τα χάλια μας prime time. (Αν και μεταξύ μας, τα κοστούμια του Σουλεϊμάν είναι μακράν καλύτερα από αυτά του YFSF…)

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Blonde ambition εισαι θεα! Να αγιάσει το στομα σου και το χερι σου που καταπιανεται με αυτα τα σημαντικα θεματα.

  2. Ταυτίζομαι απόλυτα!
    Κ δεν μου άρεσε και δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να έχουμε κ ευγνωμοσύνη (κ να μη το σχολιάζουμε) επειδή αποφάσισαν να βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη κ να γίνει κ καμιά ελληνική δουλειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here