15/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του L.A. Woman των Doors τον Απρίλιο του 1971, η εταιρεία Rhino Records αποφάσισε να του κάνει ένα πλήρες lifting και να το ξανακυκλοφορήσει! Στις 25 Νοεμβρίου, λοιπόν, το “L.A. Woman” θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία σε έκδοση με 2 cd, στο δεύτερο εκ των οποίων θα υπάρχουν και δύο ηχογραφήσεις του συγκροτήματος που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Πρόκειται για δύο κλασικά κομμάτια. Το “(You Need Meat) Don’t Go No Further” του Willie Dixon και το “Money (That’s What I Want)” του Barrett Strong, αλλά και τη σύνθεση “Orange Country Suite” του Jim Morrison.

Στο bonus cd υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι των Ray Manzarek, John Densmore και Robby Krieger, των τριών μελών των Doors που ζουν. Τίτλος του κομματιού δεν ανακοινώθηκε και αποτελεί το πρώτο νέο τραγούδι των Doors του 21ου αιώνα, όπως λέει και ο Ray Manzarek.

Το “L.A. Woman” ήταν το 6ο άλμπουμ των Doors και το τελευταίο στο οποίο ακούγεται ο Jim Morrison, καθώς ο σπουδαίος μουσικός πέθανε τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του. Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται ορισμένες από τις «αθάνατες» επιτυχίες των Doors, όπως το ομότιτλο κομμάτι, το “Love Her Madly” και το πολύ ατμοσφαιρικό “Riders on the Storm”, ίσως το πιο παιγμένο τραγούδι του δίσκου διαχρονικά. Όλα τα κομμάτια δέχθηκαν νέες επεξεργασίες από την αρχή, με αποτέλεσμα μερικά από τα κομμάτια στην επετειακή έκδοση να έχουν λίγο διαφορετική διάρκεια από την original. Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται στο “Cars Hiss By My Window” που …μεγάλωσε 46 ολόκληρα δευτερόλεπτα!

Τα τραγούδια της επετειακής έκδοσης του “L.A. Woman”:
The Changeling
Love Her Madly
Been Down So Long
Cars Hiss by My Window
L.A. Woma
L’America
Hyacinth House
Crawling King Snake
The WASP
Riders on the Storm
Orange County Suite
(You Need Meat) Don’t Go No Further

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here