1/12/2010
www.musiccorner.gr

Ο Θάνος Μικρούτσικος, με τη συντροφιά του Γιάννη Κούτρα και με συνοδεία στα πνευστά το Θύμιο Παπαδόπουλο, επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στις Βρυξέλλες, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 7:30 μμ, στο Palais des Beux Arts, για μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση και τη μουσική.

Ξεκινώντας από το “Σταυρό του Νότου” (1979) οι καλλιτέχνες θα παρασύρουν το κοινό τους στα μονοπάτια της ποίησης του Καββαδία, του Καβάφη, του Μπρεχτ, του Χικμέτ, του Ρίτσου, του Μπίρμαν, του Βιγιόν αλλά και των νεότερων στιχουργών της ελληνικής μουσικής.

Η συναυλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Καββαδία και αποτελεί ταυτόχρονα ένα τιμητικό αφιέρωμα στα σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής προσφοράς του μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Διοργανώνεται από δύο δυναμικούς φορείς προβολής του ελληνικού πολιτισμού στις Βρυξέλλες, τον “Ελληνικό Κύκλο Σύγχρονων Μελετών” (www.hellenic-circle.eu) και το βιβλιοπωλείο – αίθουσα τέχνης “Περίπλους” (προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Περίπλους, 115 rue Froissart, 1040 Bρυξέλλες, τηλ. +32 2 230 93 35).

Τη φιλολογική επιμέλεια της βραδιάς έχει ο Διδάκτωρ Φιλολογίας, κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here