Η Λυδία Μαύρου προέρχεται από μουσική οικογένεια αφού ο πατέρας της Άλκης Μαύρος ήταν χρόνια τραγουδιστής του ρεμπέτικου με συνεργασίες όπως με τον Τάκη Μπίνη, Πόλυ Πάνου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου Μπάμπη Γκολέ και άλλους.

Η Λυδία ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της , έγινε τραγουδίστρια του λαϊκού και του ρεμπέτικου. Το πρώτο της τραγούδι ήταν το «Εδώ φεγγάρι δεν περνά» σε στίχους της Ελεάνας Τσεσμελή το οποίο και έντυσε μουσικά το ντοκιμαντέρ του Κώστα Εφραιμίδη, με θέμα τους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας είχε προβληθεί από την ΕΡΤ.

Η Λυδία στα καλύτερα της και προετοιμασμένη να κάνει το επόμενο βήμα της εντάσσεται στην Μουσική οικογένεια της Celestial Keys Records και επιστρέφει με τον πιο αυθόρμητο και ευχάριστο τρόπο για να μοιραστεί με τους «φίλους» της ένα αγαπημένο τραγούδι με τίτλο «Σερενάτα», σε μουσική του Νίκου Κυριαζή και στίχο του Ποιητή Ιωάννη Πολέμη!

Το τραγούδι «Σερενάτα » με το Official video του, σε σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιόπουλου και με γεμάτο θετική αύρα, μας παρασύρει από το πρώτο άκουσμα στον μαγικό κόσμο των Αισθήσεων.

Ξύπνησε, περδικόστηθη
και περιστερομάτα,
τ’ αστέρια ανάθεμά τα
τα κρύβει η συννεφιά.

Κρέμασε στο παράθυρο
τη μεταξένια σκάλα,
δέσε την στα μεγάλα
και στ’ αργυρά καρφιά.

Το λάφι σου ονειρεύεται
και τ’ άσπρο σου γεράκι
παίζει με τ’ αγεράκι
στο ρέμα η καλαμιά.

Στον πύργο αποκοιμήθηκαν
οι σκλάβες σου κι οι σκλάβοι,
δε θα μας καταλάβει
κανένας και καμιά.

Ρίξε τη μεταξόσκαλα
νά `ρθω στην αγκαλιά σου,
μες στη μοσχοβολιά σου,
κρίνε καμαρωτέ.

Να `ρθω να γείρω ολόχαρος
στη μαλακή σου στρώση,
αχ! Κι ας μην ξημερώσει
ποτέ, ποτέ, ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here