Συνέντευξη στην Ειρήνη Ζαβιτσάνου

  • 21 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Αποτελεί πλέον έναν μεγάλο πολιτιστικό θεσμό. Ποια η βαρύτητά του και πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας τέτοιους θεσμούς;

Η “παγκόσμια μέρα” κάποιας μνήμης έχει γίνει στις μέρες μας πολύ σημαντική, δεδομένου πως στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας μας, μας είναι όλο και πιο δύσκολο να σταθούμε με προσοχή σε γεγονότα και αισθήματα. Έτσι κάθε 21 Ιουνίου, στο θερινό ηλιοστάσιο, είναι σαν να γιορτάζουμε την σύνδεση του σώματος, του νου και της φωνής. Δεν είναι τυχαίο που η μουσική γιορτάζεται τη μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του χρόνου. Έχει όλο το φως που της πρέπει!

  • Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες και τι σημαίνει για εσάς “μεγάλος τραγουδιστής”;

Σπουδαίοι καλλιτέχνες είναι για μένα αυτοί που τολμούν, που δεν παίζουν με ασφάλεια, που αφουγκράζονται την κοινωνία, που δεν εφησυχάζονται, που έχουν αλήθεια μέσα τους και αγάπη να δώσουν. Μεγάλος τραγουδιστής είναι στο μυαλό μου αυτός που μέσα σε πορεία πολλών ετών καταφέρνει να γερνάει έχοντας δώσει πληθώρα συναισθημάτων στους ακροατές του, χωρίς να τους προδώσει, αλλά με διάθεση να τους εξελίξει.

  • Συνήθως, υπάρχουν τραγούδια που τα έχουμε συνδυάσει και συνδέσει με ξεχωριστές για εμάς στιγμές. Εσείς έχετε κάποια;

Κάθε πρόγραμμα που διαμορφώνω ανά σεζόν έχει μέσα ό,τι έχω συνδυάσει με ξεχωριστές για μένα στιγμές. Αν κάτι με συγκινήσει στην προσωπική μου ζωή, το μοιράζομαι αμέσως στο πρόγραμμα.

  • Πού κρύβει η μουσική όλη αυτή την καταλυτική δύναμη που έχει;

Μουσική έκανε ο άνθρωπος μέσα στις σπηλιές, πριν καν μιλήσει. Ο ρυθμός παράγει δόνηση στο σώμα, η φωνή δόνηση στο στήθος, ο στίχος συνδέει την ψυχή με τον λογισμό του ανθρώπου, είναι η τέχνη που έχει μια μοναδική δύναμη μέσα σε τρία λεπτά να ενώσει όλες τις αισθήσεις της ηδονής και όλη την ικανότητα να μοιραστεί με εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Επιστροφή στην σελίδα Σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, μιλούν για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και για …μουσική!

————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here