Η Μαρκέλλα είναι μια Ελληνονορβηγίδα καλλιτέχνης που κινείται σε ένα μουσικό σύμπαν όπου η βόρεια, ηλεκτρονική ποπ συναντά ελληνικά στοιχεία, με τη μορφή της γλώσσας, των παραδοσιακών μελωδιών και των ηχητικών χρωμάτων. Από το 2022, έχει κυκλοφορήσει τρία singles που έλαβαν εξαιρετική ανταπόκριση στο εξωτερικό: το “Burn Again”, το “Hide Away” και το “No One Hurts Me Like I Hurt Myself”. Ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νορβηγίας αναφέρθηκε στο τελευταίο ως «Το πιο εθιστικό ρεφρέν της χρονιάς», ενώ προστέθηκε και στη λίστα New Music Friday Japan. Τα τρία τραγούδια έχουν σχεδόν δύο εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify.

Η Μαρκέλλα Ασημάκη (Markella Assimakis) έζησε στο Μπέργκεν της Νορβηγίας για πέντε χρόνια, και ξαφνικά δεν ένιωθε πια σαν το σπίτι της. Ένιωθε ξένη και μόνη, και σαν να κατέρρεε η ζωή της. Στα 25 της χρόνια, χωρίς σταθερότητα, στόχους ή νόημα, ενώ οι φίλοι της αποκτούσαν παιδιά, διαμερίσματα και μεταπτυχιακά, εκείνη βρισκόταν σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα, με πολλά χρέη και χωρίς δουλειά. Χάος…!

Το «Chaos» [Χάος] στην ελληνική μυθολογία είναι η σκοτεινή κατάσταση του κενού. «Μια βίαιη και χαοτική μάζα, ένας άψυχος όγκος, ασύνδετος και άμορφος, που με έναν τρεμάμενο σπόρο ονομάζεται δικαίως Χάος». Είναι μια ριζική αντίθεση με το σταθερό έδαφος. Ένα μέρος χωρίς δυνατότητα προσανατολισμού, όπου τα πάντα καταρρέουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το single της Μαρκέλλας “Chaos” μιλά ακριβώς για αυτό. Εκφράζει το συναίσθημα του κενού που ξαφνικά μια μέρα σαρώνει τα πάντα και την αίσθηση του μηδενισμού και της αμηχανίας. Όταν όλα όσα γνώριζες εξαφανίζονται, το χάος παίρνει τη θέση τους.

Η Μαρκέλλα ανησυχούσε μήπως αναγκαστεί να επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας της, σαν μικρό παιδί. Η μητέρα της, όμως, της πρότεινε αντί για αυτό να κάνει διακοπές. Έτσι, η Μαρκέλλα πέρασε δύο εβδομάδες στο σπίτι της μητέρας της, περιτριγυρισμένη από χιόνι, θερμοκρασία μείον 25 βαθμούς και αγάπη. Η σιωπή, που κάποτε της φαινόταν ανυπόφορη, τώρα της ήταν απαραίτητη. Ανάμεσα στη σιωπή και στις συμβουλές των γονιών της, ένιωσε ότι αυτή η κρίση ζωής θα περάσει.

Όταν η Μαρκέλλα μοιράστηκε την ιδέα του «χάους» με τον παραγωγό της Eirik Hella, αποφάσισαν να ενσωματώσουν ελληνικά στοιχεία στο τραγούδι. Ο Eirik χρησιμοποίησε σε loop ελληνικές έγχορδες μελωδίες, πάνω στις οποίες τζάμαραν και αυτοσχεδίασαν μια κορυφαία μελωδική γραμμή. Μετά από πολλές ώρες δουλειάς, το “Chaos” ήταν έτοιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ