10/12/2013
www.musiccorner.gr

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΦΑΡΑΣ
(σε… meeting με τη Μάριελ Μπόμπα)

Ο Παναγιώτης Τσαφαράς, μόλις 20 χρονών, είναι ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής, και όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει! Αυτoσυστήνεται με το τραγούδι “Όλα είναι εδώ“, τη μουσική του οποίου υπογράφει ο καταξιωμένος Τάκης Σούκας και εντυπωσιάζει με τη φωνή και την ερμηνεία του. Αν ανήκετε σε αυτούς που ισχυρίζονται πως η εποχή του καλού ελληνικού τραγουδιού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, τότε αξίζει να τον γνωρίσετε, αφού θα σας κάνει σίγουρα να αναθεωρήσετε… Ο Παναγιώτης Τσαφαράς ανήκει αναμφισβήτητα στην κάστα των πολλά υποσχόμενων καλλιτεχνών…

Στο meeting που ακολουθεί, ο ίδιος μας μιλά για το ξεκίνημα του, τη μουσική που αγαπά και πολλά, πολλά ακόμα… Κι εμείς χαιρόμαστε που η πρώτη συνέντευξη στη καριέρα του Παναγιώτη Τσαφαρά, γίνεται εδώ στο MusicCorner.gr !

Καλοτάξιδος!

tsafaras_2013_12_03

MusicCorner: Παναγιώτη, είσαι ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα στο χώρο της μουσικής… Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή, για να σε γνωρίσουμε. Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική; Υπήρχε κάποιος που σε προέτρεψε ή ήταν ένα δικό σου ένστικτο;
Παναγιώτης Τσαφαράς: Από μικρός θυμάμαι να μαγεύομαι όταν άκουγα μουσική, περισσότερο θυμάμαι μελωδίες, από τα παιδικά μου χρόνια, η μουσική πάντα με ταξίδευε και με ταξιδεύει ακόμα. Θυμάμαι πόσο απερίγραπτη ήταν η χαρά μου όταν σαν δώρα έπαιρνα πράγματα που είχαν σχέση με τη μουσική είτε αυτά ήταν όργανα είτε CD’s. Αυτό βέβαια που με πήγε στον ουρανό ήταν όταν οι γονείς μου με έγραψαν σε ωδείο για να μάθω μπουζούκι, αφού έβλεπαν την τρέλα μου για την μουσική. Επέλεξαν έναν καταπληκτικό δάσκαλο για τις σπουδές μου στο μπουζούκι, τον κ. Μανώλη Μιχαλάκη.

MusicCorner: Μόλις στα 20 και το ντεμπούτο σου είναι πλέον γεγονός με το τραγούδι “Όλα είναι εδώ”. Μίλησε μας γι’ αυτή τη δουλειά… Το περίμενες αλήθεια ότι θα συμβεί και μάλιστα τόσο γρήγορα; Ξεκινάς μάλιστα έχοντας στο πλευρό σου δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους του χώρου τη Λίτσα Άρχοντα που υπογράφει τους στίχους του τραγουδιού και τον Τάκη Σούκα, έναν από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες!
Παναγιώτης Τσαφαράς:
 Πραγματικά ζω ένα όνειρο που φοβάμαι μην ξυπνήσω και αντιληφθώ ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα ή ότι είναι κάπως έτσι… Ειλικρινά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω από τον συνθέτη, τη στιχουργό; Είναι περίεργο να ξεκινάει κανείς την καριέρα του έχοντας τέτοιο βάρος στους ώμους του… και μιλάω για το “ειδικό βάρος” των ανθρώπων του χώρου, που μου εμπιστεύονται την δουλειά τους. Τόσο τον μαέστρο όσο και τη στιχουργό… Έχω στόχο να δουλέψω σκληρά και να δικαιώσω την επιλογή τους! Αλήθεια όσο περνάνε οι μέρες αισθάνομαι πολύ τυχερός που ξεκινάει το μουσικό μου ταξίδι με τέτοιους οδηγούς και που έχω στο πλευρό μου την εταιρεία μου Platinum Records να με στηρίζει. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και τους δίνω το λόγο μου πως θα κάνω τα πάντα για να τους κάνω να αισθάνονται κι αυτοί υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

MusicCorner: Εκτός από το ίδιο το τραγούδι, εντυπωσιακό είναι και το video clip. Πως ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων;
Παναγιώτης Τσαφαράς:
 Γι’ αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη. Όμως ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των ανθρώπων που ασχολήθηκαν μαζί μου ήταν κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασαν, από τον σκηνοθέτη Χρήστο Δημολίκα, το συνεργείο, όλους όσους ασχολήθηκαν με την παραγωγή του video clip και φυσικά την Platinum Records που οργάνωσε όλη αυτή τη μαγεία που έζησα! Μια μαγεία που δεν έχω λόγια να την περιγράψω!

MusicCorner: Ποια είναι τα μουσικά σου ακούσματα; Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;
Παναγιώτης Τσαφαράς:
Από μικρός, τα μουσικά ακούσματα που είχα ήταν κυρίως λαϊκά, όμως με γοητεύει κάθε είδος μουσικής και πιστεύω πως αυτή η γοητεία που έχει ασκήσει η μουσική είναι αυτό που με κάνει να μην μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον καλλιτέχνη.

MusicCorner: Ποια θεωρείς ότι είναι η καλλιτεχνική σου ταυτότητα; Έχεις καταλήξει ως προς το τι σου ταιριάζει ή θα ήθελες να πειραματιστείς μουσικά;
Παναγιώτης Τσαφαράς:
 Είναι πιστεύω πολύ νωρίς για να έχω καταλήξει, βέβαια έχω κάποιες επιλογές που συζητάω με την δισκογραφική μου, αλλά νομίζω πως η τελική μου επιλογή θα είναι ένα κράμα των δικών μου “θέλω” με τις υποδείξεις αυτών που ξέρουν καλύτερα από μένα το χώρο. Άλλωστε είμαι στην αρχή ακόμα.

MusicCorner: Μελλοντικά θα ακούσουμε και δικά σου τραγούδια; Έχεις πειραματιστεί να γράψεις κάτι δικό σου;
Παναγιώτης Τσαφαράς:
 Ναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο κάτι έχω κάνει, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί τρικυμία στο μυαλό μου και μια ευχάριστη αναστάτωση. Προς το παρόν, κάνω τα πρώτα μου βήματα προσεκτικά και με εντατική δουλειά!

tsafaras_2013_12_01

MusicCorner: Εκτός από τη μουσική ασχολείσαι με κάτι άλλο; (σπουδές ή άλλα ενδιαφέροντα);
Παναγιώτης Τσαφαράς:
Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε, η οποία έχει να κάνει με το χονδρικό εμπόριο. Επίσης στον ελεύθερό μου χρόνο, τον Χειμώνα, κάνω snowboard και το καλοκαίρι θαλάσσια σπορ.

MusicCorner: Ποια είναι η σχέση σου με το ίντερνετ; Βοηθάει πιστεύεις τους νέους καλλιτέχνες;
Παναγιώτης Τσαφαράς:
 Η σχέση μου με το ίντερνετ είναι όπως των περισσοτέρων νέων της ηλικίας μου. Όσο για το αν βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες αυτό είναι δεδομένο, υπάρχουν άλλωστε αρκετά παραδείγματα. Ένα παράδειγμα είμαι …και εγώ αφού η Platinum Records με ανακάλυψε από το ίντερνετ.

MusicCorner: Όλο και περισσότεροι νέοι στις μέρες μας, αποφασίζουν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε ανησυχούν όσα συμβαίνουν στη χώρα μας; Θα έφευγες αν σου παρουσιαζόταν μια καλή ευκαιρία; Ως μέλος της γενιάς σου αισθάνεσαι προδομένος από τη προηγούμενη γενιά;
Παναγιώτης Τσαφαράς:
 Μπορεί να είμαι είκοσι χρονών και ακόμα να μην έχω βγει στο στίβο του βιοπορισμού, μα αυτό που συμβαίνει τούτο τον καιρό στη πατρίδα μας με κάνει να στενοχωριέμαι και να προβληματίζομαι αφάνταστα. Πραγματικά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά που ζούμε, ειλικρινά λυπάμαι γι’ αυτή τη κατάντια και ελπίζω να βάλει κάποιος ένα φρένο σ’ αυτόν το κατήφορο. Τώρα για το αν μου παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία… μάλλον θα μείνω εδώ να παλέψω για το όνειρο μου! Όσο για την προηγούμενη γενιά, δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες, συμβαίνει αυτό που συμβαίνει χωρίς να φταίνε οι γενιές, φταίνε αυτοί που έχουν τις τύχες της χώρας μας στα χέρια τους και τις διαχειρίστηκαν με λάθος τρόπο.

MusicCorner: Ποια είναι μελλοντικά σου σχέδια;
Παναγιώτης Τσαφαράς:
 Τα μελλοντικά μου σχέδια, ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά, το είπα και θα το πω ξανά να μην απογοητεύσω αυτούς που έδειξαν εμπιστοσύνη.

tsafaras_2013_12_02

————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here