16/1/2013
www.musiccorner.gr

ΠΑ ΜΑΛ
(σε… meeting με τον Απόστολο Γκολφινόπουλο)

Οι Πα-Μαλ είναι μια νέα μπάντα που ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 από τον Πάνο Μαλαχιά (κιθαριστή, καθηγητή κιθάρας και βασικό συνθέτη του συγκροτήματος) και τον Στέλιο Παύλου (φωνή και πλήκτρα) με συνοδοιπόρους τον Γιάννη Δημουλά (drums) και Παναγιώτη Μπουραζάνη (μπάσο). Το όνομα προέρχεται από τα αρχικά του Πάνου Μαλαχιά σε συνδυασμό με τη γαλλική φράση pas mal (όχι κι άσχημα).

Ο Πάνος έχοντας ήδη έναν προσωπικό δίσκο στη πλάτη του, μας συστήνει μαζί με τους συνεργάτες του 12 νέα ροκ έντεχνα τραγούδια με τον Στέλιο στο τραγούδι στο ντεμπούτο άλμπουμ των Πα-Μαλ “Ο βασιλιάς της αυταπάτης“. Πρόκειται για έναν ελληνόφωνο ροκ δίσκο με ποιητικό στίχο, μελωδικές συνθέσεις και κλασσικό ύφος! Όνειρα, συναισθήματα και βιωματικές εμπειρίες, αποτυπώνονται στα δώδεκα τραγούδια του δίσκου, τα οποία αποτελούν συνθέσεις του Πάνου Μαλαχιά, με στίχους από τους Νίκο Μαλαχιά, Πάνο Μαλαχιά και ποίηση από τους Χαράλαμπο Χατζηνάκη και Γρηγόρη Σπυράκη. Ηχητικά ο δίσκος περιέχει πολυποίκιλες συνθέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται κυρίως από έντονα κιθαριστικά riffs όπως «Ο Βασιλιάς της αυταπάτης», «Μια διαδρομή υπόγειος», «Το μωβ χαλί του χρόνου» και «Θάλασσα με θέα», αλλά και κάποιες συνθέσεις με reggae πινελιές όπως το «Δε θα με ψάχνεις» και progressive αποχρώσεις όπως το «Χωρικά Ύδατα» το οποίο ερμηνεύει ο Βασίλη Γισδάκης.

Είχα την τύχη να δω τους Πα-Μαλ σε ζωντανή εμφάνιση τον Μάρτιο του 2012 και πραγματικά με εντυπωσίασαν. Βρεθήκαμε λοιπόν με τον Πάνο Μαλαχιά και τον Στέλιο Παύλου σ’ ένα “Meeting Point” και απάντησαν στις ερωτήσεις μου…

Music Corner: Ποιοι είναι οι Πα-Μαλ;
Πάνος: Είμαστε μια παρέα που παίζουμε δικά μας τραγούδια σε μουσική δική μου. Γράφουμε τραγούδια γιατί έχουμε πράγματα να πούμε.
Στέλιος: Είμαστε ευαίσθητοι δέκτες όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας και των μηνυμάτων των καιρών.

Music Corner: Ο τίτλος του cd είναι “Ο βασιλιάς της αυταπάτης”. Γιατί επιλέξατε τον συγκεκριμένο τίτλο;
Πάνος: Ο βασιλιάς της αυταπάτης είναι μία έννοια που εκφράζει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν πάθει από τέτοιους χαρακτήρες. Αυτοί που τάζουν και εξαφανίζονται και όλη αυτή η κακή συνήθεια του ψέμματος και της ασυνέπειας. Είναι μία φράση που γεννήθηκε από την κρίση που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Music Corner: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να κυκλοφορήσετε το cd;
Πάνος: Ανέκαθεν γράφω τραγούδια και έχω πολλά στο συρτάρι, αλλά σίγουρα με επηρέασε η εποχή αυτή που ζούμε κι έτσι βγήκαν τα συγκεκριμένα τραγούδια με πολιτικό περιεχόμενο παράλληλα με πιο προσωπικές σκέψεις. Υπήρξε βέβαια και η επιρροή των στίχων, κυρίως του αδελφού μου Νίκου, αλλά και των ποιητών Χαράλαμπου Χατζηνάκη και Γρηγόρη Σπυράκη.
Στέλιος: Ο στίχος έχει το κλίμα το δικό του. Το τραγούδι είναι δύο μορφές τέχνης, στίχος και μουσική. Η αλληλεπίδραση των δύο δημιουργεί το σωστό τραγούδι.

Music Corner: Πως μπορεί κάποιος να βρει τα τραγούδια σας;
Πάνος: Όποιος θέλει μπορεί να τα βρει και να τα κατεβάσει στις εξής διευθύνσεις:

http://www.vodafonemusic.com/gr/el/browse/album/20042013/O+Vasilias+Tis+Aftapatis?gr=&ar=11694942

https://itunes.apple.com/gr/album/o-vasilias-tis-aftapatis/id528967616

Music Corner: Στην Ελλάδα η πλειοψηφία του κόσμου διασκεδάζει με άλλα είδη μουσικής. Δεν νομίζετε ότι απευθύνεστε σε μικρή μερίδα κοινού;
Πάνος: Σημασία έχει να γράφουμε τραγούδια που εκφράζουν εμάς. Πιστεύουμε ότι τα τραγούδια μας εκφράζουν πολλούς ανθρώπους.

Music Corner: Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση. Πόσο έχει επηρεάσει την μουσική σκηνή στην χώρα μας;
Πάνος: Η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως και τους υπόλοιπους τομείς. Εύχομαι να αλλάξει αυτή η κατάσταση το γρηγορότερο.
Στέλιος: Είναι αδύνατον η κρίση να μην επηρεάσει έναν μουσικό. Όποιος δεν βάζει αυτό το στοιχείο μέσα στα τραγούδια του, για μένα είναι αδιανόητο.

Music Corner: Θέλω να μου πείτε κάποιους μουσικούς ή και συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει.
Πάνος: Rory Gallagher, Gary Moore, classic rock γενικά, Τρύπες, Παύλος Σιδηρόπουλος, Βασίλης Τσιτσάνης και Μίκης Θεοδωράκης.
Στέλιος: Muse, Red Hot Chilli Peppers, Rolling Stones, Deep Purple, Whitesnake, Queen, Chris Cornell, Mike Patton, Kurt Elling, Πυξ Λαξ και Πράσσειν Άλογα.

Music Corner: Έχετε προγραμματίσει live εμφανίσεις και τι περιλαμβάνει το ρεπερτόριό σας;
Πάνος: Βρισκόμαστε στο στάδιο προγραμματισμού για εμφανίσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο που θέλει να μας δει μέσα από τα sites της μπάντας. Όσον αφορά το ρεπερτόριο, εκτός από τα δικά μας τραγούδια, κινείται σ’ ένα ευρύ φάσμα rock, pop και έντεχνο.

Music Corner: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Πα-Μαλ;
Πάνος: Τώρα είμαστε στην διαδικασία δημιουργίας τριών videoclips, για τα τραγούδια “Ο βασιλιάς της αυταπάτης”, “Εκκωφαντική απουσία”, “Δεν θα με ψάχνεις”, και με αφορμή αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον χορηγό μας Doop Hair Styling και την Πρόεδρο του ομίλου Κα Βίβιαν Προκόπου. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την διαφημιστική εταιρεία J & C Advertising ως υπεύθυνη επικοινωνίας και την Μελίνα Σιούγα στις δημόσιες σχέσεις. Και φυσικά σιγά σιγά ετοιμάζουμε και καινούρια τραγούδια για τον επόμενο δίσκο…

———————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here